Suzuki Vitara testi GLE 1.6L VVT 2WD

Kannattaako bensiinin versio?

Lähes identtiset siirtymä ja sama voima kuin dieselmoottori, mutta selvempi ero: 1.6 bensiinimoottori 120 hv yksin on liitetty manuaalinen viiden nopeus kuuden sijasta ja ripaus ja ohjattua että ole vakuuttunut sekä diesel-versioon (nykyisin se on ainoa vaihtoehto saatavilla tämän variantin, vaikka kesällä tuo kuuden nopeus automaattivaihteisto joka voi olla Muy interesante).

Niiden suhteet ovat lyhyt ja joka aiheuttaa moottorin kiertämään korkea kierrosta kun kuljet matkanopeus mukaan pikateillä ja moottoritiet kaksi selkeää seuraukset: lisääntynyt kulutus ja suurempi sisäinen ääni. Miksi olet puuttuu kuudes vaihde. Ääni, joka saavuttaa matkustamoon ei tule kovin ärsyttävää, mutta siinä mielessä uskallan sanoa se on miellyttävämpää dieselmoottori rennompaa pyörä näissä tilanteissa.

 

Sitä vastoin, Vitara bensiiniä Se on lyhyt suhteet aiot auttaa, kun olet kiertävän maastossa ja tarvitsevat ylimääräistä voimaa voittaa esteen tai suuri kuilu. Se kun voit olla iloinen kiertää ensin pienellä nopeudella ja moottorin käydessä suurella nopeudella täydellä voimalla ja vääntöä (156 Nm).

Joka tapauksessa, jos et vaadi paljon kiihtyvyys ja vaihdat alhaisilla kierroksilla, tämä moottori on esitetty varsin mukava: se on pehmeä, joustava ja ei värise mitään, joka on siitä hyvä ehdokas käytettäväksi kaupunkiin.

Testissä on 110 km kaikentyyppisillä teillä, keskivertokuluttaja on tarjonnut minulle oli 6,8 l / 100km versiossa kaikki neliveto, joka ei ole huono asia, vaikka se ei ole ampua raketteja . Kenttä tai vahva kiihtyvyyksiä, että luku on yli 9 l / 100 km hyvin helposti.

Koska dieselmoottori, bensiinin alueella koostuu kolmesta maaleja (GL, GLE ja GLX-) Ja vetolujuus 4x2 ja 4x4.

Lopulta bensiinin variantti voi olla mielenkiintoisempi kuin dieselin hintaa ja edellyttäen et mene tehdä paljon kilometrejä vuodessa ja myös ne ovat ajaneet otetaan voittajana.

Hinta? Alkaen 16110 euroa alennuksella jo mukana.

johtopäätös

paras

pehmeää ja joustavaa moottori. Mekaaninen melutaso alhaisempi kuin diesel.

pahin

Kosketa ja ohjata muutosta parannettavissa. kuudesosa vaihde puuttuu


Понравилась статья? Поделись с друзьями: