Testi 100000 km: EcoBoost Ford Focus purkaa

Ford Focus EcoBoost oli yksi ensimmäisistä asentaa ajaa kompakti kolmen sylinteri 125 hv ja vain yksi litra siirtymä. Voiko se tehdä testimme 100000km ilman vika? Luulen niin kyllä, eikä vain moottori ei ole epäonnistunut, loput on johtanut myös sujuvasti.

Thousand kuutiosenttimetriä. Viimeinen kerta Ajoinjotain oli Panda. Nyt tulee Ford Focus EcoBoostjolla on vielä pienempi moottori, koska vain se kestää kolme sylinteriä.Voi jotain olla kestävä ja luotettava?". Joten olla skeptinenosoitti yksi toimitukselle vain aloittaa tämänvaativa testi 100000km.

5. huhtikuuta 2013. Tämä päivä tuli meidän autotallissaMeidän päähenkilö: Ford Focus 1,0 EcoBoost viimeistelyssä enemmänylellinen Titaani ja maalattu klassinen hopeanharmaa. 

Silloin tiesimme, että tämä moottori kolmesylinterinen turbo ja nokka-akselit muuttujatHän pystyi tarjoamaan hauskaa. Kysymys oli: mitenon kärsittyään jäykkyys meidän testi 100000kilometriä? Nämä pienet moottorit, teoriassa, oliLuotettavuus yksi sen vahvuuksista.

Mutta aina tämä mekaaninen vallankumouksellinenHän herätti suurta sympatiaa. "Hyvä teho alusta,Tyypillinen äänen kolmen sylinterin, kääntyy puhtaasti "Hän teki toisen yksi toimitukselle. "Voin tuskin uskoa, että tämämoottori on vain yksi litra uppouma. Tehonannon jahiljainen ovat hämmästyttäviä kolmen sylinterin moottori. jaLisäksi saavutetaan merkittävä suorituskykyä valtatie ", hän totesitoinen, lisäten: "Kuitenkin kulutus tulee helpostikahdeksan litraa".

Ja se on todellakin jälkeen 100000kmkeskimääräinen kulutus meidän Ford Focus 8.2 EcoBoost on ollut100. litraa paljon, mutta pitää muistaa, että paljonosa matkasta on ollut Saksan moottoriteillä, joissa onnopeusrajoitus, kaasupolkimen painettuna. sisäänMeidän kuluttajien testit aluksi päästy luku 6.5litraa, sitten 7,1. Mutta näemme, että kun joissakinkosketusnäyttö ja rento ajo, se on helppoa kulutuspuoli kestää viisi ennen pilkkua.

Ford Focus osat 100000 km

On syytä pitää mielessä, että moottori on säilyttänytlennokkuus viimeiseen päivään asti, kuten on esitetty merkinnän editorinklo kilometri 96158. "Erinomainen vastaus, ainahalukas ja mielellään latkia aikaa, toimii ilman valitustakun kysyt. "

Selvä sitten? Ole täysin. klo kilometri22105 kierrätetään useita kertoja hätätilassa ja piti mennätyöpajassa. Siellä he päivitetty ohjelmistot ja jo hän vieritti ilmanongelmia. Se on myös arvosteltu valtion valvontaanÖljy: näytöstä on vaikea lukea, joka on myöstekemistä korkea sujuvuutta öljyä (5W-20) suosittelemavalmistaja.

Mutta poistamalla nämä pienet vatsanväänteet, tosiasia on, ettäMatkustaminen kannettavan Ford on täynnä kiitosta tästämalli. Yhtenä meidän toimitukselle joka antoi parhaanmahdollinen alusta huomautus: "Korkein pistemäärä mukavuutta ja vakauttaja myös FordFocus on todella ketterä ja hallittavissa. " myös innoissaanmukavat istuimet, täydellinen pitkiä matkoja ilman väsymystä, "kanssayksi lämmitettävissä laatujärjestelmä ", kuten joku toinenkollegansa. Lisäksi hän piti tehokas ja helppo säätää järjestelmäänilmastointi.

Mutta on vaiheessa emme voi sivuuttaa: Tällähallintaa audio- ja navigointijärjestelmän kanssa kasa pieniäexiqua painikkeet ja näyttö ei pitänyt ketään. Joillekinedes ole havaittu armoa: "Ei ole hyväksyttävää, että hakukoneidenmääränpää on niin monimutkainen operaatio. Onko sekehitettiin vuonna 1998?", hän teki eniten tyytymättömyyttä. Eräässä vieläHän ihmetteli: "Kuinka voit ovat läpäisseet testin Ford yhdenhallinnan käsitteen näin? Se on auto tehty massat,alkaen kotiäidit ja eläkeläiset nuorille ammattilaisille jakaikkien pitäisi pystyä käsittelemään sitä ilman ongelmia. " Epäilemättä tämä onHyvä kysymys.

Mutta tällä kertaa Ford on ratkaissut tämänongelma. Viimeisen pesun jälkeen kasvot, ajo asemaUusi Ford Focus on entistä hallitumpi: on nyt suurikahdeksan tuuman kosketusnäyttö toimii selaimen,äänijärjestelmä, ilmastointi ja puhelin, ja useimmatpienet painikkeet ovat hävinneet.

Selvää on, että tämä Ford Focus EcoBoost eiSe on auto, joka on jäänyt huomaamatta meidän toimituskunta jaNäissä 100000km se on aiheuttanut melkoisesti reaktioitaintohimoinen, monia myönteisiä, totta, mutta myös joitakinnegatiivinen. Kuten Kiusallinen ongelmia säiliö, tooTavallinen alkaen 63000 km. gun toimittajavoi vain ottaa hieman nestettä polttoainetta, koskayksi kolmesta kansien säiliöventtiili katkesi ja,Siksi hän kapenee reikä. Mutta se oli jo kauan ennentestimme päättyi 100730km tiskillä.Tarkennusetäisyys tämä 125 hv EcoBoost on tullut niinesimerkillinen.

Meidän vakuutus vertailuryhmässä onlaskettu mitä se maksaisi turvaamaan Ford Focus 1.0 EcoBoost ja2013. Jos haluat laskea hintaa, otamme viitteeksi mies30 vuotias 10 tunnus ja ilman synkkä oloMadridissa, käytetty auto päivittäin pysäköity kollektiivinen autotallissaja toimii jopa 20000 km vuodessa. Näiden tietojen,täysi vakuutusedullisempi Balumba riski tarjotaan 418 euroa. tämä kustannusse voisi olla vähemmän jos valita peiton vakuutuksenfranchising. Tällöin halvin olisisuoraVakuutukset. Se maksaa 236 euroa 260 euroa franchising.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: