5-näppäintä sylinterinen moottori

5-näppäintä sylinterinen moottori

Tiedä avaimet nelitahtinen yksisylinterinen moottori, sen etuja, heikkouksia ja millaiset moottoripyörien on sopivampi.

Annamme sinulle avaimet nelisylinterinen moottoriaika moottoripyörä, yksinkertaisempi tyyppi ponneainettalukuun ottamatta lähes hävinnyt yhden sylinterin kaksikertaa.

Aloittaa meidän täytyy sanoa, että moottoripyörän sarjanelitahtimoottorit myi yhden, kaksi, kolme, neljä jakuusi-sylinterinen, kaksitahtinen ja vain noinyhden sylinterin pieni mopot ja vähän muuta. kukinyksi niistä on koukero Katsotaanpa kloyksisylinterinen nelitahtinen.

Monocilíndrico = 1 sylinteri

Toistaiseksi se on helppoa. Sylinteri on 'reikä' kiipeäminenja alentaa männän ja kautta kiertokanki muuntaa liikkeenlineaarinen kiertämään kampiakselin. Tämä liike ohikytkin vaihteisto (jos sellaisia ​​on), siten siirtotoissijainen ja lopulta pyörän. Koska se on vähän monimutkainen,Tässä videossa näet ensimmäisen osan, joka koskeesylinteri, kiertokanki, mäntä ja kampiakseli:

[B: https: //youtu.be/UA9H2WLV9M0]

Tiedämme, miten yksisylinterinen nelitahtinen teoksia,Nyt tulee totuuden hetki, me arvioimme häntä.

Yhden sylinterinen moottori on enemmän helppo, talouden,kevyt, pieni ja on enemmän väännön alhaisilla kierroksilla. myösVoit kuluttaa vähemmän riippuen käytön perusteellaLisäksi, jos et työskentele sylissä se on kuin kevyempi,mutta jos haluamme antaa meille etuja, joista ei olesuunniteltu, voit kuluttaa enemmän kuin monimutkaisempi moottoreita.

Siinä on vähemmän liikkuvia osia, ja sitä käytetään valmistusvähemmän materiaalia, joten se on edullisempi. ylläpitoSe on myös yksinkertaisempi ... Tuntuu se kaikki hyvä, mutta se ei ole.monocilíndrico Se on enemmän tärinää powerheadslisää sylinteriä, kehittää vähemmän kierrosta minuutissa, vähemmänteho ja käytä suojalaseja siirto, jos moottori onsuuri, koska sen korkea vääntömomentti vie veronsa.

Yamaha MT03 yhden sylinterin 660 cc ja 48 hv

Näin ollen yksi sylinteri soveltuu skootteritniin vähän miehittää ja edullisia, mutta myös polkupyöriäkansalainen luonnetta. Normaali on löytää yksisylinterinen alhainensiirtymä, mutta kaikki eivät ole niin ja siellä apinat "650cc hyvinkiinnostavaa kyvystä liikkua 'puhaltaa kaasua'.

Sitä käytetään myös moottoripyörien trailpuolivälissä siirtymä, sillä ne mahdollistavat liikkuvat hitaalla nopeudellaottaa paljon väännön kaasuläpän sekä myösHe tekevät vyötärö kapeampi pyörä ja saada suurempi liikkuvuuspyörä. Mikä, yhdessä alhaisen painon, arvostetaanliikaa Enduro.

etuja:

  • helppo
  • valo
  • pieni
  • lujatekoinen
  • taloudellinen
  • Suuri vääntömomentti alhaisilla kierroksilla

haitat:

  • fiilis
  • vähemmän rpm
  • vähemmän virtaa
  • Paremmin kulutusta siirto

Понравилась статья? Поделись с друзьями: