Citroën DS Shark: den siste kongen av Frankrike

Citroën DS Shark: den siste kongen av Frankrike

Heller ikke er italiensk, og holder 'britisk' aksent ... Det er svært sannsynlig at ikonet av eleganse par excellence kommer fra Frankrike og bringe DS ved navn. Citroen DS ble opprettet i 1955, og var en revolusjon i både estetikk og teknologi. The Shark er fortsatt nær Traction Avant og 2CV kjennetegnene i firmaet i Paris.

Den vakreste bilen i verden er ikke alltid enFerrari, en Jaguar elleren Hispanic-Sveits. Verken mer eller mindre, detCitroën DS Shark Han ble kåret til Carfin historie for bladet 'Classic & Sportcars'etter å gjennomføre en undersøkelse blant anerkjente coachbuilderssom Giugiaro, Fioravati,øks eller Callum. Han tok det førsteplaza Jaguar XK120 og Ferrari 278GTB... Har du fortsatt lurer på hvorfor?

den Citroën DS holder enekte italiensk preg å være utformet av FlaminioBertoni. Det tok nesten 20 år galla fabrikkenDette kan utvikle langs 2CV, ogTraction Avant, er et mesterverk av merkevaren.Det ble presentert på Paris Motor Show 1955 hvorHan hevet forventningene. Så mye, at det i mindre enn etttid hadde allerede 743 bestillinger; og på slutten av den første dagen avrettferdig, Citroën gned hendene med ... vips!, 12000provisjoner. Til tross for den første bommen, nedgangen av andreVerdenskrig ledet firmaet til å lansere i 1957 en versjonøkonomisk av DS Shark samtale CitroënID.

Jeg håper å tømme tvil om skjønnhetden DS, som kommer fra det franske 'Deesse' det ersi: 'gudinne' på fransk. Men hvis du vil ha mer data, ogsåHan fikk tredje plass i konkurransen av århundret Autoproklamerte Ford T som bilen par dyktighettjuende århundre; eller femte blant de 100 bilens avkjøle 'i henhold til den franske publikasjonen 'Automobile Magazine'.Citroen tokgate DS 19 -med en fremre motor 1900CC- gjennom DS 20, den kraftige DS 21dvs. som kom ut i 1969, og det var den første bilen medelektronisk injeksjon (fremstilt av Bosch) åkomme til DS 23, dvs.. I alt 1.500.000 modellersolgt 1955-1975, når produsenten ParisHan bestemte seg for å ikke fornye det videre og gjøre vei for CitroënCX.

men Citroën DS Shark ikkeDet er bare et symptom på skjønnhet, eleganse og aerodynamikk, at detteSistnevnte ble kritisert i sektoren; Det ble sagt å miste stabilitet.Dårlig idioter! -pensaría ingeniør WalterBecchia- Når de så den hydrauliske suspensjon utenfjærer fremstilt. Som du kan se i denne videoen, var det enhydraulikk høyde corrector. somHan presenterte et utmerket alternativ saloon, og enda mer hvisdu vurdere den kjente versjonen som inkluderte to sittestammen som vender mot hverandre. Men hvis du var en 'highutøvende '60, hadde du satset på DSkonvertible han tegnet Henri Chapron ogI dag kan du gå for en pen penny.

Den tekniske revolusjonen befalt merkevaregrunnlagt av André Citroën gjorde Shark var den første bilenprodusert i serie med skivebremser. han red også mangeassisterte systemer som clutchløs semi-automatisk girkasse, denservostyring (selv om noen selskaper allerede innarbeidetUSA) eller automatisk levering av intensitetbremsing og takhøyde, avhengig av belastningen.

En virkelig synd at en av foreldreneskapningen, som allerede er kåret Walter Becchia,har en økonomisk grense i industrien. Fordi ... du kan forestille degen DS med sekssylindret bokser motoren? Det ville ha økt medI motsetning til kraften av de fire sylindere i DS23 Han kom til 130 hester. syndFransk lov av tiden tillot ikke. Selv om ikke detbare hinder i produksjon: merket avvist for manglendebudsjett tak gjennomskinnelig glassfiberBecchia Jeg ønsket å installere.

Alle tekniske nyvinninger villebelønnet i konkurransen. I samlingspunkt forsvarte DSmed lett takket være det hydrauliske fjæring. Bevis på dette erde to seirene Monte Carlo Rally i1959 og 1966, i tillegg til å vinne EM medPaul Coltelloni eller en annen og fjerde iRaid Safari Vest-Afrika. I alle fall,Shark hardhet ble reflektert i maratonRoute de Liege-Sofia 1961. Testen rundeHan regnet tilbake på produksjonen 200 biler og bare 18 tilbakeden nederlandske byen, inkludert fire Citroen DS ...

I 1975 drømmen tok slutt og DSFabrikken ga veien til CX ... Men det er fortsatt nok ibruktmarkedet, men ikke våkne fra dvale vil koste degca 10 000 euro. Med mindre du ønsker å fornye og venteCitroen C6 å erstatte noe ... detderav navnet.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: