Miksi jarrupoljin on korkeampi kuin kaasupolkimen?

Miksi jarrupoljin on korkeampi kuin kaasupolkimen?

Ehkä se on typerä kysymys, mutta tiedätkö miksi jarrupoljin on korkeampi kuin kaasupolkimen? Se ei ole jotain rento, muoto ja sijainti polkimet on tutkittu paljon ja on juuri muuttunut viiteenkymmeneen vuoteen. Niin että hidastaa sinun on nostettava enemmän jalka nopeutta, joka on sen selitys.

Olet ehkä edes huomannut, mutta jarrupoljin on aina suurempi kuin kaasupolkimen jaOn syy.

Sijainti polkimet (kytkin, jarru ja kiihdytin)Se ei ole juurikaan muuttunut viimeisten 50 vuoden aikana. Sama antaa silleauton manuaalinen tai automaattinen siirto (tässä tapauksessa eikytkin) tai ohjauspyörä on toisella puolella tai muita, kuljettajaaina löydät jarrut ja kaasuläpän lähtioikeassa.

Kaasupoljinta, joka jäljittelee äänen Fordmustangi

Lisäksi, vaikka ero ei ole kovin huomattava, poljinjoka aktivoi jarrujärjestelmä ajoneuvon on aina hiukanyläpuolella mullistaa moottorin kierrosluku kasvaa. OlettekoOletko koskaan kysynyt mikä on syy?

Vastaus löysimme blogissa Citroen.

On kaksi syytä, yksi täyttää kriteeritergonomia ja muiden turvallisuuteen.

Muoto ja sijainti kaasupolkimen suosiijalka lepo; Itse asiassa, sen asema ja kulma ja suurempi pinta-muistuttaa jonkin jalkatuen että jotkut autot ovatvasemmalle jalka. Samalla se helpottaa annosteluaMoottorin teho tarkemmin ja pitää kulkeneet ettäpoljin pitkiä aikoja ja jonka jalka kulmasuhteellisen alhainen, vaikka kärki.

Kun jarrupoljinta painetaan mitä haluat saavuttaa onhidastaa tai pysäyttää auton kokonaan. ettäTämän saavuttamiseksi sinun täytyy ensin lopettaa kiihtyy ja tämä on vainsiitä syystä, että kaasu on alla.

Kun jarrupoljin on hieman korkeampi kuinkaasupoljin pakottaa kuljettajaa nostaakokonaan pois kaasua. Joten auto pysähtyy kiihtyy.Ja sitten askel vaimennin vähentää mahdollisuuttaMyös tehostamalla ja molemmat kiihdytin, joka on tasossamyöhemmin.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: