Michelin CrossClimate paras kaikkiin tarkoituksiin renkaiden

Uuden kansi CrossClimate Michelin on ensimmäinen rengas sertifioitu kesällä käytettäväksi talviolosuhteissa, jossa se voi kiivetä lumiset rinteet jopa 9 prosenttia kallistus, joka tekee siitä parhaan rengas kaikkien käyttöön markkinoita 1. toukokuuta, kun se on saatavilla kaikkialla Euroopassa.

Vaikka ei MichelinHe haluavat kuulla tai puhua sanan kaikkina vuodenaikoina, totuuson, että uusi michelin CrossClimate Olet nähnyt kaikkiallaEuroopassa 1. toukokuuta, kun se käynnistimarkkinoiden parhaana kaikkiin tarkoituksiin rengas. Kyllä, alkaenRanskan brändi pyrkivät vaatimaan, että tämä uusi tuote onpyörän Kesä hyväksytty käytettäväksi olosuhteissatalvi.

Älä missaa: "kaikki uutisia Geneven autonäyttelyssä 2015"

Michelin yli vuosisadan kuuntelemalla käyttäjiäEuroopassa, ja että tilastot ovat selkeitä: 65%kuljettajat kuljettaa vanhan mantereen pyörät kesän aikanaympäri vuoden. Vaikka on 5% talvirenkaita12 kuukautta. Lisäksi, jäljellä olevista 30%, joka muuttuuTyyppi vuosittain katettu autonsa, tärkein valituksetsuhteessa ovat työvoimakustannusten, vaivaa ottaatallentaa joukko pyöriä ja hässäkkä korjatatapaamisen ja ilman autoa. jotenkin,CrossClimate Voit antaa vastauksen jokaisen yksinämä käyttäjät.

Aloittaa, koska kun he saavuttavat myymälöissä ensikevät, michelin CrossClimate Ne keskittyvätaluksi markkinoille kompakti autoja ja sedans, mikä onjossa vähemmän vaihdettavat renkaat tapahtuu. Toiseksi siksijoidenkin kannet, jotka tarjoavat enemmän etujatyydyttävä lumessa, todennäköisesti siellä, jotka haluavat valitaTämä sitoutuminen mukavuus, turvallisuus ja Hinta OKmääräajoin Pyöränvaihdossa.

aikana Michelin CrossClimate esitys, JeanDominique Senard toimitusjohtaja brändi on tehnyt selväksi: "Tämäinnovaatio käännekohta historiassa renkaan Euroopassa. sisäänMichelin ei ole koskaan välittänyt siitä uuden tuotteen me vähennämyynti toiselle meistä, me vain keskittyä ymmärtämiseen jatarpeisiin kuljettajien paras janopeammin kuin voimme. " Tämän saavuttamiseksi, yritys on6600 teknikot levinnyt ympäri maailmaa ja joukkue 150työskenteli yksinomaan kolmen viime vuoden aikanakehittää Michelin Cross Ilmasto.

Kokeissa mukaan Ranskan brändi, maastojuoksuilmasto Se on testattu -30 astetta ja edellä40 astetta. Sen suorituskykyä kynnys vaihtelee -7 ° C: sta+ 7 ° C, mikä on kun pyörien kesä tai talvivastaavasti romahti pysyvät tasaisesti.Testin aikana reitti, joka päättyi vuorenSnowy -1ºC, onnistuin juosta lumisella ajoradalla yli 7asteen kaltevuus ja menossa alaspäin, jos hidastunut YhtäkkiäpeugeotVain 308 liukui vain viisi senttimetriä ylöspäinpysähtyä.

sivuttaisopastusjärjestelmä näistä CrossClimate Michelinehtoja ei ole kuin Michelin Alpin 5, mutta seosoittautunut onnistuneeksi ja, mikä tärkeintä, se tarjoaa varausvakuuden kesärengas voinut edes uneksia. CrossClimate avaimet Michelin Niitä on paljon, koskakokoaa yhteen joukon uusia teknologioita kehitetäänuraa, erityisesti vuonna Kaavan E ja 24 H, Le Mans. Nämä kaksi kilpailua ovat täysinerilainen, koska ensimmäinen, pyörät kaavojensähkö on kestettävä valtava kiihtyvyyserityinen veistos ja Le Mans, on kehittänyt eräänlaisenKumi lähes veistos tarjota paremman otteen tulipallojamärkä ja, samaan aikaan, suuri pitkäikäisyys.

Piirteet Michelin CrossClimate

Ensimmäinen asia, joka katseesi uudessa ikenet onkulutuspinnan Michelin CrossClimate. V-muotoinenuseita reunat, näillä taajuusalueilla on sisäinen rakenne, jossa onlamellit kuin talvirenkaita, Thelukittu toisiinsa, turvallisen pidon lumessa. Tällöinsisäinen lamellit nousun koko nauhan paksuusliikkuvan säilyttää nämä edut kokorenkaan käyttöikää. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sovelletaan tätäratkaisu, jota kutsutaan Evergrip Michelinin rengas tällaista. Lisäksi,nämä pyörät ovat ohuemmiksi harteilla, mikä parantaa käsittelynlumessa.

Toiseksi Michelin Cross Ilmasto heilläkaksi uutta tyyppiä olevia yhdisteitä. Ensimmäinen näistäelastomeerit uusi sukupolvi on bändissäliikkuva ja pystyy tarjoamaan etuja korkeanturvallisuus sitouduttava soveltamaan kuiva, mutta samaan aikaan,tarpeeksi lunta myös pehmentää ylläpitää hyvääpito alhaisessa lämpötilassa. Alla kulutuspinnan, siellämuut elastomeerit, joissa on uusi tyyppi pii, joka kykeneeparempi diffuusi lämpöä sisäisen rakenteen, niin ettävarmistaa tasainen kuluminen ja riittävä kestävyys.

Michelin suorituskyky CrossClimate

Michelin suorituskyky CrossClimate arvioinutTÜV SÜD ryhmä ja mikä parasta, on verrattujotkut renkaat kilpailun ja muut sisällä itsekotiin. Vuonna Galleria, näet joitakin kuvia siitäErityisen mielenkiintoista on vertailuKuivajarrutuksen Michelin CrossClimate 50 km / h-ja vertaileva taulukko, mutta jos olet jo perehtynytEuroopan rengasmarkkinoilla tag, uusi Michelin saaturumorosidad parhaat arvosanat aalto, jolla on 68 dB.

Mitä Michelin märkä jarrutusCrossClimate, luokitus etiketissä on oltava samajossa se on kesärengas Michelin ja parempi kuin kaikkiTai yksi talvikauden. Se panee myös merkille, ettäEnergy Saver + Michelin siitä vierintävastuksen, jokaSe on välillä B ja C. lumi sertifiointi Michelin3PMSF CrossClimate on sama kuin talvirenkaat.Onko kukaan antaa enemmän? Kuten he sanoivat esityksen, jos koskaansuoritettiin neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana,tämä on ihanteellinen pyörä tai ainakin jolla voi ollaturvallisempaa liikkuvuutta.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: