perusmekaniikan: miten kytkin auton toimii?

Tässä uudessa erässä perusmekaniikan, kytkin Näin auton toimii.

Vaikka käytät sitä päivittäin ja usein kilometriä kohden,ehkä ei koskaan pysähtynyt miettimään, miten säädöksiäkoko auton. Joten tällä kertaa, meidän momentissaof perusmekaniikan, kerromme Miten kytkinkäsikirja auton.  

Kun käynnistät moottorin, se on ollut käyttämättömänä noin 1000 RPM.Mutta parin läpi voimansiirto pyöriinmoottori, on oltava 'kytkeä' lohkon ja siirto ... mutteipysyvästi (koska muuten pyörät olisi siirtää kaikkikun calaría moottorin tai ylivoimainen jarrutus). Että elementtiyhdistää molemmat elementit on kytkin.

perusosat kytkin

Nämä ovat perusosat auton kytkimet kanssakäsivalintainen vaihteisto. Klikkaa tästä suuremmaksi. 

(Lähde: www.comofuncionaunauto.com/AUTOBILD.ES).

Kun olet vapaalla, moottori pyörii 'vapaa' jaajoneuvo ei ole liikkeessä yli jouduttaa (miten se toimii moottorinbensiini). Joten kun engranas ensimmäisen ja nostatpikku vasen jalka, kytkin kytkee vaihteistonhammaspyörän ja liikkeen kampiakselin välittyy pyöriin.Mutta tietenkin, koska ensimmäinen lyhytaikaista oleskelua kerran ja niitä on käytettävämuita suhteita (toinen, kolmas, neljäs, viides ...) jaKuin tarvitset vähemmän tehoa ja nopeutta, yhdestätoinen kytkin irrottamiseksi on masentunut, eli siisKatkaise yhteys täsmällisesti asetettu ja valikoidalyhyesti eri vaihteita (klikkaa tästä mitenSe ylläpitää käsivaihteisto) ennen embragar uudelleen(Hissi poljin). Joten vasen poljin on painoivatkiipeily suhteita ja vähentää. 

Autot käyttävät kitkakytkin joka toimiinestemäisellä (hydraulinen) tai mikä on yleisesti, mukaankaapelin. A 'painelevy' pultattu vauhtipyörän kohdistaajatkuvasti voimassa kalvolla jousisiirto levy. Monet vanhemmista ajoneuvoista on useitasääntelyviranomaisten jouset takana Irtolevyn vuonnasen sijaan, että kalvon jousen.

Lähetyksen levyn (tai kitka) toimii akselilleuritettu tulo, jonka läpi teho siirretäänvaihdelaatikko. Levy on kitkapinnat,samanlainen jarruhihnoihin molemmin puolin. tämä mahdollistaasiirto sujuu, kun kytkin onvirtaa.

Drive-kytkin-auto

Näin se on ajettu kytkin pedaalistavasemmalle. 

Kun se 'tippuu' kytkin (poljin vapautetaan) ja setoinen elementti käsi työntää vastaan ​​keskustasta jousenkalvo, joka vapauttaa puristuspaineen. Ulko-osanpainelevyn, jossa on kitkapinta, jaeivät koske lähetystä levy vauhtipyörän, niinvoimansiirto katkeaa ja on kytkettävissätoinen vaihde.

Kytkin-acompladoDetelle kytkin painetaan pohjaan. 

kytkin-irtiSiten kytkin on esitettyI desacomplado. 

joka hydraulinen kytkin, painetta poljintaaktivoi männän jätetty pääsylinteri, joka lähettääpakotetaan putken läpi täynnä nestettä sylinteriinYlimääräiset asennettu kytkimen koteloon. Sylinterimäntäkoneistonylimääräisiä yhdistää 'vivun' kytkin.

kytkin osat

Moderni kytkin on neljä pääosaa:peitelevy (joissa on kalvon jousen), levypaine siirto levy ja kaulus.

kansi astia vauhtipyörä on ruuvattu japainelevy paineita levyn siirtokautta pallean keväällä tai vanhoja autoja, kauttasääntelyviranomaisten jouset.

Vaihteisto lautasen Se toimii akselin välillä levynpaineessa ja vauhtipyörä. Tämä on kohtasivatpuoli, kitkaa materiaalin tilalla painelevyn javauhtipyörän ollessa täysin kytketty. Voit liukuakontrolloidulla määrällä, kun kytkinpoljinta vapautetaanosittain välityksen sallimiseksi toimiakseen hyvin.Se on se, mitä kutsutaankytkinvälineet'. 

Kaulus työnnetään kovaa vasten jousenkalvon, sekä hydraulisesti kaapelilla javipu, vapauttaa jousen kuormitus lopettaavoimansiirto.

Lähde: www.comofuncionaunauto.com


Понравилась статья? Поделись с друзьями: