Latauksen ilmastointi autossa

Latauksen ilmastointi autossa

Vaikka tämän vuoden talvi on ollut melko lieviä, ehkä kuukausien lopetti latauksen ilmastointi. Tämä on yksi kaikkein vaati toimintoja työpajoissa kun lämmin sää saapuu, mutta voit myös tehdä sen itse. Jos et tiedä miten, lukea ja otat arvailua.

Olemme keväällä ja elohopea alkaa nousta. johtopäätös:on aika ilmastointikustannuksiin. Ehkä nyt,lämpötilat eivät ole nousseet tarpeeksi aktivoidanäppäintä A / C, mutta jos et tarkistaa niiden tilan, kun se on mahdollistakun tarvitset sitä ei ole valmis toimimaan täydelläsuorituskykyä.

Ennen siirtymistä selittämään, miten ilmastointikustannuksiinAutojen, on tärkeää tietää, etteivät kaikki ongelmatratkaistu kaasun insufflaation järjestelmä. on olemassa useita oireetvaroittavat vahinkoa ilmastoinnin ja on tärkeää,nimittäin tunnistaa oikea ratkaisu soveltaa:

- Jos kun kytket ilmastointilaitteen tunnette hajuepämiellyttävä Se on merkki siitä, että piiri on saanut tartunnansienet, bakteerit ja pöly. Voit puhdistaa itsesitietyn tuotteen.

- Jos huomaat Se kestää liian kauan jäähtyä kantaja, se voi johtua siitä, että nesteen pinta on riittämätön taijoko siksi, että matkustamon suodatin tai jokin muu järjestelmä onI bloquedado. Tässä tapauksessa paras asia on, että kun kävelee työpajanmäärittämään ja korjaamaan ongelman.

- jos sumu on muodostettu kiteet ei jäähdytetä, koskatarpeeksi. Liuos usein yli kaasun kuormanpiiri.

- Jos on pieni ilmavirta On hyvin todennäköistä, ettähytti on tukossa. Kosketa sitten muuttaa sitä.Vaikka se ei olekaan, on suositeltavaa korvata senuutta joka vuosi tai 15000 km.

Miksi ilmastointikustannuksiin

Järjestelmä perustuu ilman jäähdytys järjestelmän avullalämmönvaihto ajoneuvossa. On erittäin tärkeää ladatailmastointi, koska se on suljettu piirikaasun jäähdytys on sarjallamekaaniset prosessit, jotka tekevät sen muuttamaan tilaa (neste ja kaasupäinvastoin).

Getting irti ilmastointi

Alueella, jossa kaasu jäähdytetään, me kierrättää ilmaaAuton ilmanvaihto, jotta vaihto saavutetaanlämpö jäähdytetään jälkimmäinen. Jäähdytetty ilma tulee ulosjonka aukot ajoneuvon.

Kun ilmastointikustannuksiin

Asiantuntijat muistuttavat, että joka vuosi, auto menettää välillä15 ja 20% kaasusta, joka kulkee ilmastointi piiri.Tämä merkitsee sitä, ellei ajoneuvo on lähettänyt muihin ilmoituksiin(Pieni virtaus tai vähän kylmä), on suositeltavaa tarkistaa tila, johonjärjestelmä kerran vuodessa ja ahtoilman acondionado vuodesta toiseenmikään muu.

Lataus ilman kahdeksassa vaiheessa aconcidionado

Täyttävää kaasua ilmastointi piiri vartenviileä täyteen taas lyhyesti operaatio, muttajonkin verran monimutkainen. Jos turvautua kaupassa tai korjaamonnopea sinulla on valmis vain 30 minuutin veloittaa30 ja 40 euroa. 

Voit tallentaa tämän määrän tee se itse, ainoaHuonona puolena on, että tarvitset kaasun lastaus kone (tölkinvuokraa). Kun olet sen, nämä ovat vaiheetilmastointikustannuksiin:

1. Etsi piiri tulot

Tuloliitäntöihin putkistojenpiiri Heillä on oltava plug kiertää irti. putkilaajempi alhainen paine ja hieno, korkea.Yleensä näkyvissä, mutta jos et löydä niitä, neuvottarkistat auton ohjekirjasta. Jotkut vanhemmat mallit (kutenMégane II) voi olla yksi ainoa poistoaukko jäähdytyskaasun.

2. Yhdistä letkut piiri pistorasiat

Kun olet asettanut lastaus kone ilmaanloppukäsitellyn, sinun täytyy liittää letkutlaukausta korkea ja matala paine piiri. Keskimerkkikone kertoo käyttöpaine on oltavavälillä 8 ja 10 baaria. Kaikki vaiheet (molemmatletkut avaimet kone) on suljettavaaika ennen yhteyden.

3. Avaa askelmien piiri

Kun suojattu yhteys, sinun täytyy avata vaiheetletkut (kierrä niitä myötäpäivään). Ensin ja sittentoinen, kertaakaan. On tärkeää avata vaiheetVain kunnes jokin neulat nousevat painemarkkereita, niin että ei howitzer putki vaurioita ja jättääkylmäainekaasu irrottaa letkut lopussatehtävä. 

4. Self-puhdistus, ja tyhjökaasuöljyn talteenotto

Ensimmäinen työkierron kone onItsepuhdistuvat ja kaasun talteenottovanha. Voit tehdä tämän avaamalla jalanjälkiä korkean ja matalan paineenkone ja paina vihreää nappia. Kun itse lopputuloksen,vihreä avaa venttiilin kaasun talteenotossa. Toisella puolellaKone on vanha öljysäiliö: avoin venttiilisama vaihe. Sitten suorittaa tyhjiössä. Tätä prosessia vartenKone työllistää noin 20 minuuttia.

Kone kestää noin 20 minuuttia tehdä tämän toiminnon.

5. Näytä paineet

Markkereita matala ja korkea paine on vakaaympäristö -1 bar. Jos näin ei ole, ja neula alkaa noustahitaasti, on yksi vuotaa piiri(Näin korjata vuoto ilmassailmastointi). Jos se tapahtuu, se keskeyttää operaation ei tarvitsealku kaasun täyttö ja öljyäkompressori. 

6. määrä öljyä ja kaasua

Jos ilmastointi piiri se ontiukka, voit aloittaa latauksen kaasua ja öljyä. nappiLataaminen on yleensä punainen ja se on yleensä alhaisempi kuintyhjennetty.

Selvittää, kuinka paljon kaasua käytät autoa, etsitarra moottorin osoittaa. Toinen vaihtoehto on etsiämallitietokanta kone, joka antaa sinullelatautuvat kiloa.

7. Täytä lastisäiliön

Ennen pistosta täytyy ladata avaa venttiilitalletus. öljy jakaasu ladataan samanaikaisesti painamallaTäytä painiketta. Kun injektoitu määrä (näyttöä)saavuttaa asianmukaisella tasolla, paina nappia Seis.

8. Sulje venttiilit ja tarkistaa teosten

Sulkee venttiilit HP ja LP-korkea ja matala paine. ennenpoimia laitteet, tekevät toimintatarkistussivuilmastointi. sulkee myös vaiheetletkut ja käynnistää auton.

Lataamisen jälkeen ilmastoinnin, kytke järjestelmäjäähdytys täydellä teholla, odota muutamahetkiä ja tarkistaa sitä kylmää. Jos ilmavirta on alhainen,kannattaa tarkistaa matkustamon suodatin. Jos virtaus on voimakasta,Voit irrottaa laitteen: työsi on ohi.

Sitten Jätän videon kanssa vinkkejäilmastointi autossa:


Понравилась статья? Поделись с друзьями: