Hyundai i30 N: to krefter for det første GTI Hyundai

Den nye Hyundai i30 N 2017 vil bli presentert den 13. juli. Her har du alt du trenger å vite før endelig debut.

Ikke gå glipp av: Vi testet Hyundai i30 Turbo

For en tid siden kunngjorde etableringen av sports divisjon N av Hyundai, men så langt ikke hadde kjent noen produksjonsmodellen, med unntak av en prototype, Hyundai RN30 Concept presenteres i siste Paris Motor Show, han avanserte oss modell linjer før oss. Det har blitt presentert Hyundai i30 N, spiciest og sporty versjonen av den koreanske kompakte nå det europeiske markedet senere i år.

Sporten variant i30 2017 Hyundai utstyrt full kropps sett omfatter en fremre støtfanger med større luftinnløp, en bakre diffusor med to sirkulære utløpsåpninger og en bakre spoiler montert i taket. Legg til dette har hjul 19 tommer unik utforming og en kjørestilling som senkes i opp til 4 mm i forhold til standardversjonen. Det er også tilgjengelig med opptil seks forskjellige farger, fremhever de blå Performance Unit bilder.

inne i Hyundai i30 N også puste inn den samme sporten atmosfæren utenfor linjen. Vi fant forskjellige elementer som er redesignet og de spesifikke rattbryterne på midten kjøremodus, et instrumentpanel med en skjerm som måler forskjellige parametere slik som kraft og dreiemoment, et par av sportsseter og forskjellige logoer N.

takket være Performance Package, i30 N blir en rival som må forholde seg til som modell Volkswagen Golf GTI eller Ford Focus ST, blant andre. Denne pakken omfatter elementer som de fem kjøremodus (Eco, Normal, sport, N og N tilpassede) justering av suspensjonen, er responsparametre for motoren, den elektroniske stabilitetskontroll (ESC), motoren lyden, retning og hastighet. Andre komponenter er større bremser, dekk 19 tommers dekk P-null, ett Elektronisk differensialsperre og et eksossystem med variabel ventil for å endre lyden.

Mekanisk, den Hyundai i30 N har en firesylindret motor kompressormatet 2,0 liter t-GDI Det tilbyr to effektnivåer. På den ene siden har vi en konfigurasjon 250 hk som når 100 km / t fra stillestående på 6,4 sekunder, mens på den andre siden, fant vi en versjon av 275 hk som gjør det samme i 6,2 sekunder. Begge har et maksimalt moment på 353 Nm fra 1450 rpm, en manuell girkasse og seks-trinns forhjulsdrift.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: