Peugeot 3008 HYbrid4: διαπιστώσεις και αξιολόγηση

Έχουν περάσει τέσσερις εβδομάδες από τότε που πήρε το Peugeot 3008HYbrid4, και ως εκ τούτου η δοκιμή αγγίζει τέλος. Πώς ο χρόνος κυλάκαι χιλιόμετρα! Μετά από ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων με το πρώτο πλήρεςντίζελ υβριδικό της αγοράς, νομίζω ότι μπορώ να έχω μια σύναψη καιεκτίμηση αντί σχηματίζονται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχω απολαύσει 3008 HYbrid4, καιπου έχει δει αυτό που μου έκανε την ίδια ερώτηση: πόση καταναλώνεταιπραγματικά; Αξίζει τον κόπο; Και, όπως έχω απαντήσει σε όλες τιςαπάντηση είναι: εξαρτάται. Τι εξαρτάται; Ειδικά ο τύπος τηςοδηγό που είναι και το είδος της χρήσης σας δώσει το αυτοκίνητο.

πεδίο Peugeot 3008 Hybrid4

Αν χαρίζουν στο αυτοκίνητο μια σχεδόν αστική χρήση και «δεν επιβαρύνει τοπίτα», αυτό είναι τέλειο το αυτοκίνητό σας. Είναι ένα πολύ επιτυχημένο όχημα για μιαημι-αστικό προφίλ με μία θέση υψηλής οδήγησης, πολύεσωτερικό χώρο και περιείχε μέτρα. Επιπλέον, αυτό είναι όπου θα είστε σε θέσηαξιοποιήσουν στο έπακρο των υβριδικών μηχανικής. Φυσικά, θα πρέπει ναπληρώνουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ό, τι συνήθως, γιατί για να πάρει το καλύτεροτο υβριδικό σύστημα θα πρέπει να επωφεληθούν από την αδράνεια, ανωμαλίες,κ.λπ.

Αντίθετα, εάν είστε κάποιος που απολαμβάνει κάνει έναπιο επιθετική οδήγηση, αυτό δεν είναι το αυτοκίνητό σας. 200 hpΈχετε δύναμη που μπορεί να σας κάνει να απολαύσετε και πολλά,κατανάλωση πετά στα ύψη δραματικά και το υβριδικό σύστημαμόλις τεθεί σε λειτουργία. Για το λόγο αυτό, ίσωςη άσκοπη δαπάνη της αγοράς αυτήν την έκδοσηυβρίδιο.

Ομολογώ ότι Peugeot 3008 HYbrid4 Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πουΠερίμενα πολύ λιγότερο. έχω
βρήκε ένα καλά εξοπλισμένο όχημα, βολικό, συμπαγής,εξαιρετική ευρυχωρία και τις δυναμικές επιδόσειςέκπληξη για ένα αυτοκίνητο που έχει έναν αέρα μεταξύ todocamino καιεξοικειωμένοι. Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσετε πάνω σε ράγεςμε λάσπη και υπερασπίζεται αποδεκτά. Αν ισοδυναμεί με μιαελαστικά κατάλληλα για αυτόν τον τομέα, θα μπορούσε να μας εκπλήξει καιπολλά.

δρόμο Peugeot 3008 Hybrid4

Επίσης, αναμένει μικρότερη κατανάλωση. Πόλη έχω λάβει κατά μέσο όροπερίπου 6'1 λίτρων δρόμο προς την «νομική» ταχύτητεςπερίπου 5'8 λίτρα. Και τα δύο στοιχεία αρκετά μακριά κατανάλωσηςεγκριθεί. Έτσι, είναι σαφές ότι τα στοιχεία για την κατανάλωσηΕίναι πολύ πιο φωτεινή στην πόλη, όπου μπορείτε να περάσετε κάτι λιγότερο από μιασυμβατικό ντίζελ παρόμοια οφέλη. Αλλά για χρήση απόδρόμο ... ίσως ένα πρότυπο ντίζελ μας κάνει να πάει στο βενζινάδικο μελιγότερο συχνά.

Peugeot ήθελε να ανοίξει ένα κενό με τοπρώτη αγορά ντίζελ πλήρως υβριδικό, και ως εκ τούτου η Peugeot3008 HYbrid4 Έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είναι η πρώτη. οπλεονέκτημα είναι ότι δεν είναι αρμόδιο, αλλά το μειονέκτημα είναι ότιΔεν που μαθαίνουν ή με ποιον να συγκρίνουν.

πλευρά Peugeot 3008 Hybrid4

ως εκτίμηση, Αυτή η προσέγγιση έχει πολύ καλήιδρύματος και την εμπιστοσύνη που μέσα σε λίγα χρόνια, όταν ο μεγάλοςΤα περισσότερα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες, μπορούν να καυχηθούνχάρη στην Autobild και Peugeot Μου άρεσε ηοδήγησης της Pioneer. Στη συνέχεια, αφήστε μουσυμπεράσματα μετά τη δοκιμή 3008 HYbrid4.

  • Πλεονεκτήματα: πρωτοποριακή τεχνολογία, ευρυχωρία και το διάστημαεσωτερικό. οδήγηση πολύ

άνετο, ήσυχο και δυναμική τόσο στην εθνική οδό και την πόλη.Καλή υλικά.

  • Κατά: υψηλότερη κατανάλωσηΑναμένεται και ενέκρινε, χαμηλό φωτισμό χωρίς να

Xenon και απουσία μικρών οπών στο εσωτερικό.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: