Κυττάρων Hyundai ix35 Fuel υδρογόνο κυψέλες καυσίμου: Είναι σοβαρό!

κυψελών καυσίμου υδρογόνου Hyundai ix35 κυψελών καυσίμου έχει ενισχυθεί AUTOBILD.ES χώρα μας και ήταν σε θέση να το αποδείξει. Εκπέμπει μόνο υδρατμούς παίρνει μια σειρά από 588 χιλιόμετρα και η απόδοσή της είναι όπως οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρικό όχημα. Ένα όνειρο; Καθόλου. Είναι μια πραγματικότητα που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Ulsan, την Κορέα.

αυτό Κυττάρων Hyundai ix35 Fuel (από μπαταρία υδρογόνου)Είμαι έτοιμος να οδηγείτε είναι το αποτέλεσμα του όχι λιγότερο από 14ετών που εργάζονται στον τομέα αυτό από την κορεατική μάρκα. Είναι ηπρώτα βήματα για τη χώρα μας και θα είναι ένα από τα πρώτατυχερός για να προσπαθήσουμε αυτή την τεχνολογία ...

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι αυτή η HyundaiΚυττάρων ix35 Fuel Δεν είναι κάτι σαν ένα πρωτότυπο ή μόνουπάρχουσα μονάδα, αλλά είναι μια εντελώς αυτοκίνητοπαραγωγής, όπως Hyundai, μετά την επίτευξη αριθμητικάαυτονομία και η κατανάλωση έχει έρθει σε αυτό το όχημα έχειαποφάσισε να κατασκευάσει σε σειρά και, στην πραγματικότητα, είναι κάτι που ήδη είναινα κάνει από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους στο εργοστάσιό της στο Ulsan,Κορέα.

Κατά τους ελέγχους του Κυττάρων Hyundai ix35 Fuel

Το έχω μπροστά. Έξω απολύτως τίποτα δεν αλλάζει. τίποτα δενΘα έλεγα ότι δεν είμαι εναντίον ix35 Hyundai συνηθισμένο, ανΔεν ήταν, βέβαια, γι 'αυτές τις εντυπωσιακές βινύλια του σώματός της πουΕίναι υπεύθυνοι για να διευκρινίσει ότι η έκδοση του όξινα.Ανοίγω το κορμό και αναρωτιούνται πού έχουν τοποθετηθεί οι μπαταρίες. είναιακριβώς κάτω από τη γραμμή των πίσω καθισμάτων και κάτω από το πορτ-μπαγκάζη οποία έχασε περίπου 5 εκατοστά σε ύψος, τίποτα περισσότερο, ο κινητήρας είναιεντελώς καταλαμβάνεται από το κύτταρο καυσίμου υδρογόνου (αυτό καθιστάαυξηθεί το συνολικό βάρος 200 kg πάνω εκδόσειςκαύσης, η οποία τοποθετεί περίπου 1.850 kg).

Χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις, Οδηγώ στη θέση του οδηγού.Είμαι πολύ ανήσυχος για να δούμε «τι είναι αυτό». Βάλτε το κλειδί,τη σειρά και δεν συμβαίνει τίποτα. Όμως, λαμβάνοντας μια ματιά στην ενορχήστρωσηΘεωρώ ότι μερικά ψηφία αλλάξει και να μου πει ότι το αυτοκίνητο είναιΘα preparadao. Έτσι, όπως και κάθε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χαλαράτο πεντάλ του φρένου και Κυττάρων Hyundai ix35 Fuel αρχίζειαπαλά προς τα εμπρός. Δεν ακούγεται τίποτα, απολύτως τίποτα.

Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος υδρογόνου (χρησιμοποιώντας ατμοσφαιρικό αέραΑντί πεπιεσμένο αέρα, η οποία εξαλείφει τον θόρυβο και τις αυξήσειςαποδοτικότητα) ή επίσης, subonscientemente, Ι enagaña ηβλάκας τόσο μαλακό εναιώρημα (Ι προειδοποιούν ότι αυτή η μονάδαΚορέας αναρτήσεις προδιαγραφές, και όπως υπάρχει πολύblandito), αλλά παρατηρώ ότι η οδηγική άνεση είναι εξαιρετικάυψηλή. Ο επικεφαλής της Hyundai ότι συγκυβερνήτης μου λέειότι με ένα από τα κουμπιά στο ταμπλό, το αυτοκίνητο μπορεί ναπροσομοιώνουν ένα σφύριγμα κατά των καταχρήσεων (όπως ηλεκτρικάκαθαρό), και είναι, αλλά από 20 χλμ/ώρα αυτός ο ήχος εξαφανίζεται,δεδομένου ότι ο ίδιος ο ήχος του πέλματος είναι αρκετή για να «πει» τουότι είστε πλησιάζει.

Η έξοδος των φωτεινών σηματοδοτών είναι χαρούμενα, όπως τουςανακτήσεις, προσφέροντας μεγάλη δύναμη ανά πάσα στιγμή. ανΘέλετε να μιλήσουμε για ισοδύναμο αριθμό της εξουσίαςΕίναι παράγεται από τον κινητήρα του 136 ίππων, μέσω του οποίου μπορείτε να επιταχύνειστα 100 km / h από ακινησία σε 12,5 δευτερόλεπτα και να φτάσει 160km / h όριο ταχύτητας. 

Οι άνθρωποι κοιτάζουν ρυθμό μας. Είναι φυσιολογικό, κουβαλάω ένααυτοκίνητο σημαντικού μεγέθους, δεν κάνουν τίποτα και το θόρυβοΌλοι μπορούν να δουν βγαίνει ο σωλήνας εξάτμισης είναι έναατμών ακίνδυνο νερό. Αν και καλό, είναι πιθανό ότι οι μεγάλεςμπλε βινύλιο «Zer0 g CO2 / km» έχουν επίσης κάτι να κάνουμεΑυτό ...

Μειονέκτημα των κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Η εταιρεία, έχει σήμερα 1.000 μονάδες κατασκευάζονται σκέψηςαυτό Κυττάρων Hyundai ix35 Fuel μέχρι να φτάσει το 2015,η οποία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή σε περίπου 10.000, καιπρος το παρόν, αν και η τεχνολογία σωρόςυδρογόνο είναι μια απτή πραγματικότητα, έχει κάποια άλλημειονέκτημα:

-Πρώτα απ 'όλα είναι η τιμή:

Hyundai άνθρωποι μου εξήγησε ότι, προς το παρόν, ο αριθμός αυτός είναιυπέρμετρα υψηλό, αλλά αναμένουν ότι μέσα σε λίγα χρόνια, όταναύξηση της παραγωγής, αυτό το νομοσχέδιο Hyundai ix35 Fuelκύτταρο Θα μειωθεί σημαντικά. Αναρωτιέμαι πώςτώρα και απάντησέ μου "περίπου 129.000 ευρώγια". Γι 'αυτό τώρα μόνο που προσφέρονται απόνοικιάσετε ένα «ειδικό πελατών, όπως ορισμένους δήμουςπόλεις στη Δανία και τη Σουηδία, η οποία έχει ήδη αρκετές μονάδεςπου κυκλοφορούν στους δρόμους.

-Το δεύτερο είναι η ανεφοδιασμού:

Μέχρι σήμερα, η Ευρώπη δεν είναι ότι αφθονούν ... καλούν τους«Hidrolineras» και λιγότερο στην Ισπανία, όπου τώρα μόνο υπάρχειπέντε σημεία όπου μπορείτε να ανεφοδιαστούν με καύσιμα τα οχήματα αυτά. Επιπλέον,για να γεμίσει το ρεζερβουάρ με 5.6 kg υδρογόνου αναγκαίανα έχουν αυτονομία 588 χιλιομέτρων από ανατολικά HyundaiΚυττάρων ix35 Fuel, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σημείο φόρτισης πουπαρέχουν μια πίεση 700 bar (στην υπόλοιπη Ευρώπηυπάρχει) και στη χώρα μας είναι μόλις 350, το ήμισυ, έτσι ώστε μόνοΘα μπορούσαμε να πάμε 294 χιλιόμετρα φορά.

-Και το τρίτο και τελευταίο, ανθεκτικότητα:

Χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία, είναι τώρα εντελώςHyundai αναπτύχθηκε, την κατά προσέγγιση διάρκεια για αυτάμπαταρίες υδρογόνου Είναι περίπου 100.000χιλιόμετρα ...

συμπέρασμα

αυτό Κυττάρων Hyundai ix35 Fuel Είναι απόδειξη τηςότι υπάρχουν εναλλακτικές τεχνολογίες ορυκτών καυσίμων, δενόχι μόνο ικανή να εκπέμπει ένα μόνο γραμμάριο CO2 στην ατμόσφαιρα,αλλά και λιγότερο επιβλαβής για την κατασκευή και την επακόλουθη τουςΈχω πετάξει μακριά. Επιπλέον ανεφοδιασμού τους, αυτό διαρκεί μόνο μερικά λεπτάσταθμοί, εξαλείφει την έμφυτη ανησυχία των αυτοκινήτωνηλεκτρικό ρίχνονται διαμονή ή να πρέπει να περιμένουν ώρες για ναξαναγεμίσετε τις μπαταρίες. Το μόνο πραγματικό πρόβλημα είναι η κακήυποδομή που υπάρχει σήμερα για τους σταθμούς υδρογόνουόπου μπορείτε να επαναφορτίσετε αυτά τα οχήματα. Αλλά φυσικά, εάν δεν υπάρχουνποτέ, δεν θα υπάρχει λόγος να θέλετε να εγκαταστήσετε περισσότερους σταθμούςτέτοιο δικαίωμα;. Κάποιος έπρεπε να είναι ο πρώτος για να στοιχηματίσετε σε αυτό.Λοιπόν ... εγώ μπράβο Hyundai!