Δοκιμή Audi RS 3 Sportback 2015, κατευθύνει στην κορυφή

Το Audi RS 3 Sportback 2015 πηγαίνει κατευθείαν στην κορυφή. Ένα και ενάμιση χρόνο από τότε που λανσαρίστηκε στην αγορά το Audi S3 έρχεται η δοκιμασία της πιο ισχυρή έκδοση της σειράς Α3 που έχετε στο προσκήνιο κατά τη Mercedes A 45 AMG.

Είναι σαφές ότι η 2015 Audi RS 3 Sportback θα περισσότεραυψηλή τμήμα. Η γερμανική τρίο των συμπαγών αθλητισμού υψηλώναπόδοση αποτελείται από την BMW M135i και η Mercedes A 45 AMG. Είναι σαφές ότι ηAudi στελέχη έχουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη Mercedes.

Μην χάσετε: «Επιβεβαιώθηκετο RS 3 Audi και Audi Q8 για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Αυτό που ήθελαν πρώτη μηχανικοί Audi ήταν ναπαραπάνω δυνητικά σεβασμό στην κατηγορία Α Αν η Mercedes A45AMG διαθέτει 360 hp 367. που προσφέρουν είναι μόνο επτά άλογα περισσότερααλλά αρκεί να πούμε, «Έχουμε το πιο συμπαγές σπορ αυτοκίνητοισχυρή στον κόσμο».

Παρά τις σημαντικές νωρίς αρχίσει στις πέντε το πρωί,Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Νέο Audi RS 3Sportback από γύρω από τη Ρώμη. Μην νομίζετε ότισυναδέλφους στο τμήμα της επικοινωνίας μας έφερανμαρμελάδα μαρμελάδα. Είχαν τις λεπτομέρειες για να μας δοκιμάσει το RSΜάρτης 2015 το όριο της Vallelunga.

Για περίπου πέντε γύρους αυτό το ιταλικό κομμάτι που είχα τοδυνατότητα να γνωρίζουν λίγο περισσότερο σχετικά με αυτό το αυτοκίνητο. Είναι πολύ δύσκολοδοκιμάστε ένα 367 hp αυτοκίνητο στην εθνική οδό ανοικτή στην κυκλοφορία και,καλύτερα να το κάνει σε μια ασφαλή περιοχή χωρίς κυκλοφορία.

Το Audi RS 3 Sportback χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή με την προηγούμενηγενιά. Αυτό είναι ένα μπλοκ των πέντε κυλίνδρων inlineΑυτό προέρχεται από το V10 που φέρει την AudiR8. 5L κινητήρες έχουν μια πολύ περίεργη, τραχύς ήχος καιεπιθετική. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο.

Η Audi έχει εγκριθεί μέγιστη ταχύτητα των 250 km / h. λογικάΕίναι αυτο-περιορισμό. Ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή που σας απαλλάσσει απόΑυτό το σύστημα σας επιτρέπει να φτάσετε 280 χλμ/ώρα. Αλλά αυτό πουεντυπωσίασε είναι η επιτάχυνση της: 0 έως 100 km / h σε μόλις 4.3δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο αριθμός με τον οποίο κινήθηκε μια Porsche 911 Turbo(996). Προσοχή! Εάν η PorscheΕίχε 420 hp, νέα RS 3 Sportback Ούτε υπολείπεταιμε 367 άλογα του.

Στο κύκλωμα που έχω δει ότι οι πιλότοι δοκιμώνη μάρκα έχει δημιουργήσει ένα πολύ απλό στην οδήγηση. μπορείτε ναπολύ ακριβές φρενάρισμα και το όριο και η Audi δεν κινείται ήένα εκατοστό. Τα πάντα είναι η αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, το σύστημα πέδησηςκεραμικούς δίσκους Είναι μια επιλογή που είναι άγνωστο τιώνΈχει πολύ μεγάλη αντοχή στην κόπωση.

Από την άλλη πλευρά, μου έκανε εντύπωση το πόσο λίγο υποστροφή με αποτέλεσμαall-wheel drive είναι σχεδόν 400 hp. Μπορείτε να δώσετε αερίουκάτω από τις αργές στροφές και δεν θα βρείτε έναμύτη τείνει να πάει μπροστά. Audi ισχυρίζεται ότι μπορεί να μπλοκάρει100% Haldex. Αναμφίβολα, το quattro λειτουργεί πολύ καλά.Αν και το αυτοκίνητο είναι τόσο αποτελεσματική ώστε να μπορεί να είναι βαρετό.Περάστε γύρους στην πίστα, κάθε φορά που θα πάτε πιο γρήγορα, αλλά ηAudi RS 3 Sportback είναι unfazed. Είναι σαφές, χρειάζομαι λίγο περισσότεροαδρεναλίνη.

Δοκιμή Audi RS 3 Sportback (από τον Alfredo Rueda)

Είναι ένας από τους ηγέτες στον τομέα του αθλητισμούσυμπαγής. Μετά από ενδελεχή τεστ δεν μου άφησε καμία αμφιβολία. καιΕίναι η Audi RS 3 είναι αποτελεσματικό ως λίγα σε μιασπορ οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς, αλλά σαςαφήνει να πάει για ψωμί χαλάρωση και άνεση, που περιβάλλεταιαπό μια ατμόσφαιρα ποιότητας και πολυτέλειας που χαρακτηρίζουν πολλά αυτοκινήτουμεγαλύτερη συσκευασία.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι αυτή η έκδοση μπορεί να παραγγελθεί μόνο μεο σώμα πεντάθυρο η μάρκα που ονομάζεταιSportback. Μια πραγματική ντροπή, γιατί αν σας απαλλάξει από τοσπορ πίσω πόρτες του θα κερδίσει πολλά ακέραιοι. Λοιπόν,τουλάχιστον μπροστά του και ειδικά το πίσω, είναιπολύ λιτό και να κερδίσουν μόνο κάποια σπορ με τουςδιπλή εξάτμιση. Επιπλέον, πρόσβαση στο τμήμα τηςπίσω είναι πολύ πιο εύκολο, αν είναι κατάλληλο μόνο για ταξίδια μεάνεση δύο ενήλικες.

Ένα ελαστικό και ισχυρή μηχανή

Η θέση οδήγησης είναι μια άλλη ιστορία. Η πρώτη ματιά σαςπερίπου και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ άνετα, ξέρετε ότι είστε σε μιατην κατηγορία ποιότητας αυτοκίνητο ασφάλιστρο. Αλλά η γοητείασπάει ένα κομμάτι με το να βάλετε το κλειδί στη μίζα. ίσωςγια την επόμενη γενιά έχετε το μαγικό κουμπί εκκίνησηςάλλα οχήματα από το σπίτι, και όχι ως αθλητική καιΈχουν. 

Γυρίζοντας το κλειδί, αυτή η ασήμαντη λεπτομέρεια είναι επίσης ξεχάσετεένα εγκεφαλικό επεισόδιο, όταν ακούτε γουργουρίζει κινητήρα σας πέντε-κύλινδροςγραμμή. Είναι σαν τα πάντα σε αυτό το αυτοκίνητο, το στυλ Ο Δρ Τζέκιλ και ΜίστερHyde. Αν βόλτα ήσυχο, ο κινητήρας και το συνοδευτικό ήχο του ...Τώρα, όπως μπορείτε να αποσπάσουν τα εμπρός, φυσώντας turbo τους ικανοποιούναυτιά σας περισσότερο από μια καλή συναυλία από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου(Γι 'αυτό είναι πολύ Γερμανικά). Και οι μηχανικοί σας2,5 λίτρα, ένεση, turbo και 367 hp Είναι πιονόστιμα Audi RS 3. Ώθηση βίαια σχεδόναδράνεια, αλλά από τις 3.000 γύρους διασκέδαση αρχίζει ...πραγματικά. Διότι ακόμη και 7.000 σ.α.λ. οι αισθήσειςΣυσσωρεύονται στο μυαλό σας, νιώθοντας μια σύνδεση σχεδόνΣύνολο ανάμεσα σε αυτό, το δεξί σας πόδι στο γκάζι και αυτό το καταπληκτικότου κινητήρα. 

Αλλά αρχίζω ήρεμα, απολαμβάνοντας το περιβάλλον, ηδιεύθυνση απαλλαγμένη από πραγματικούς οδηγούς τροχών αυτοκινήτου τουςλίγο περισσότερο από δύο στροφές του τροχού. Ούτε οι αλλαγές προειδοποίηση,χάρη στην αυτόματο tronic S κιβώτιο επτά ταχυτήτων,η οποία συνεχίζει να διαπρέπει για την ταχύτητα και την ακρίβεια τηςλειτουργία. Με όλα αυτά, το υπέροχο σασί καλούνται να πάει κάθεόλο και πιο γρήγορα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι αυτή η μονάδα τοποθετηθεί τροχούςευρύτερο μέτωπο. Γι 'αυτό ακριβώς βοηθάει να έχουμε ένα τρένοΕμπρός πιο ισορροπημένη και λιγότερο επιρρεπείς σε υποστροφή, αλλά με μιατέλειο addressability η οποία βοηθά επίσης να πάρει πίσω μεπιο συγκεκριμένα σε κλειστές στροφές. Όλα αυτά με ενθαρρύνει να ενεργοποιήσετε σαςΣύστημα Audi drive select (Standard) και ο τρόπος πάσα άνεση στηνΔυναμική. Ακούω την περαιτέρω μέταλλο κινητήρα με turboφυσώντας κάθε απαίτηση ισχύος. Και όπως πάντα: Θέλωπερισσότερα. Και τι γίνεται αν έχω. Αλλαγή μοχλό λειτουργίας σας με τον ΣΑυτόματη βλέπω τα ρολόγια κοσμήματα, όπως το κιβώτιο ταχυτήτωνπερνά αμέσως από τη θέση S2 D4, μειώνοντας δύοπορείες με σχεδόν μάθουν και να είναι πρόθυμοι να πάνε εκτόξευσεμε την παραμικρή νύξη με το γκάζι. 

Αρχίζω να συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα μπορώ να ξεκινήσωσύνδεσμο γυρίζει. αυτοκίνητο quattro σε όλους τους τροχούς και τα ισχυράΑπόσβεση επιτρέπουν μια καμπύλη βήμα endiablado, πολύ υψηλήακόμη και για άλλα αθλήματα αλαζονική.

Και είναι ότι η διαφορά μεταξύ των τρόπων οδήγησης αισθητήπολλά. Δυναμική και, πάνω απ 'όλα, η Ατομική (ρυθμιζόμενο)παραμέτρων επιρροής όπως η ταχύτητα της διεύθυνσης, αλλαγή(Stretching περισσότερες ταχύτητες), μια πιο άμεση απόκριση πέντεκύλινδροι και μια πιο σκληρή ανάρτηση. Σχεδόν τέσσερα αυτοκίνητα στομία.

Για την τιμή, ίσως και κύρια αχίλλειος πτέρνα του είναι ...Επίσης, όπως έχει αυτά τα τέσσερα αυτοκίνητα ... Αλλά είναι χειρότερο από αυτό είναιπαρά κοστίζει σχεδόν 60.000 eurazos, απαιτείται να πληρώσουν περισσότερα γιαστοιχεία, όπως το πρόγραμμα περιήγησης, πλευρικούς αερόσακους και τα καθίσματαηλεκτρική ή θερμαίνεται. Τουλάχιστον, οδήγηση, απόλαυσηέχετε περισσότερο από εξασφαλισμένη και αυτό έρχεται πραγματικά πρότυπο ...


Понравилась статья? Поделись с друзьями: