Δοκιμή Renault dCi 130CV 4WD Kadjar Zen Ενέργειας

Καλύτερα από το dCi 110 hp; Μήπως το all-wheel drive απαιτείται;

Η εξίσωση για την επιτυχία Νέο Renault Kadjar θα πρέπει να είναι πολύ απλή, γιατί αν το Qashqai σαρώνει τις πωλήσεις και όποιος θέλει να αγοράσει ένα συμπαγές SUV που ανακατεύει μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων, νέα Kadjar Θα πρέπει επίσης να είναι μια βόμβα και μια από τις αγαπημένες του κοινού, δεδομένου ότι βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με Ιάπωνες ξάδελφό του (να σας υπενθυμίσω ότι η Renault και η Nissan συμμαχία με πολλαπλές συνέργειες) και έχει τις ίδιες μηχανές πρακτικά, για παρεμπιπτόντως, έχουν κατασκευαστεί από το σήμα διαμάντι. Επιπλέον, αν και η αισθητική ζήτημα εξαρτάται πάντα από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, νομίζω ότι η Kadjar έχει σίγουρα ένα ελκυστικό σχεδιασμό. Και αυτό είναι ένα πολύ υπέρ σας. 

 

Σε αυτή την περίπτωση θα πάρει πίσω από το τιμόνι dCi έκδοση 130 hp με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Κατ 'αρχήν, εκτιμάται ότι η ζήτηση είναι κυρίως για τον κινητήρα hp dCi 110, αλλά αυτή η έκδοση με 20 ίππους περισσότερους φαίνεται καλύτερη επιλογή. Σε ίση εξοπλισμός είναι 1.500 ευρώ πιο ακριβά, αλλά το αυτοκίνητο προσφέρει μεγαλύτερη ανταπόκριση και ότι εκτιμάται, αν και δεν είναι υπερβολικά μεγάλο μοντέλο (μακρύ 4.4 μέτρα) και βαριά (1.536 κιλά). 

Σε κάθε περίπτωση, αφού οδηγείται για μια εβδομάδα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πάρα πολύ καυστική απάντηση αυτή του κινητήρα κάτω από τις 2.000 γύρους και ότι παρέχει μέγιστη ροπή του είναι 320 Nm, από μόλις 1.750 rpm. Οπότε καλύτερα κατέβασμα να περιμένετε για το αυτοκίνητο για να ξυπνήσουν από το λήθαργο τους.

Όταν σηκώνομαι είμαι έκπληκτος να βρείτε ένα αυτοκίνητο με ένα rutero ό, τι περίμενα συμπεριφορά. Θα πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι έχει μια απόσταση από το έδαφος ύψους 20 cm, μια ποιότητα που δεν περιορίζουν τη δυναμική ενότητα ή συνεπάγονται σημαντικές μεταβολές όσον αφορά την αντιμετώπιση τομείς της καμπύλες. Επιπλέον κλίνει προς μία κατεύθυνση με μια αρκετά ακριβή καθοδήγηση που μου άρεσε περισσότερο από την αλλαγή, η λειτουργία είναι σωστή, αλλά το άγγιγμα του δεν τελειώνει να με πείσει. Ίσως πάρα πολύ μαλακό. 

Στην περίπτωση της μονάδας που έχω δοκιμάσει ποτέ, αυτό που επηρεάζει περισσότερο η συμπεριφορά είναι αναμφισβήτητα το σύστημα Όλα Λειτουργία 4x4- i. Θα ήθελα να συστήσω δρόμο πάντα κυκλική σε θέση 2WD για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου, αλλά με ολισθηρούς δρόμους ή συνδεδεμένη λειτουργία αυτοκίνητο, το οποίο διανέμει ροπή σε κάθε άξονα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε στιγμής. Έχει επίσης τη δυνατότητα κλειδαριά, η οποία χρησιμεύει για να επιτευχθεί μια σταθερή κατανομή του 50/50, αλλά μόνο μέχρι την ταχύτητα των 40 km / h δηλαδή, συνιστάται μόνο για να σώσει ένα κάπως πιο περίπλοκο λογαριασμό εμπόδιο. 

ο R-Link σύστημα πολυμέσων 2 Είναι πολύ περιεκτική και εύκολη στο χειρισμό. συγχρονισμό Bluetooth με το τηλέφωνό σας είναι ταχύτατος και περιλαμβάνει τέτοιες πρακτικές, όπως Coyote εφαρμογές που μπορείτε να αποφύγετε ένα πρόστιμο και, ως εκ τούτου, το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστήσει. Φυσικά, μετά τη χρήση σε βάθος ανακάλυψα αρκετές αναβαθμιστούν λεπτομέρειες, τουλάχιστον στο εξεταζόμενο μονάδα. Για αρχή, η capacitive οθόνη αφής μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα επειδή μερικές φορές παίζει πιέστε επανειλημμένα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιθυμητή λειτουργία. Φαίνεται, επίσης, λίγο περίπλοκη χειρισμό του ραδιοφώνου, επειδή κοστίζει ακόμη και να βρείτε ένα εγχειρίδιο αναζήτηση για μια συχνότητα. Και φωνητικού ελέγχου. Eye είναι μεγάλη που ενσωματώνει, αλλά όταν θέλετε να καλέσετε μια επαφή από το βιβλίο διευθύνσεων σας και να προφέρει το όνομα με το οποίο έχετε αποθηκεύσει, γίνεται κουραστικό όταν ακούτε επανειλημμένα την μικρή φωνή που σας λέει: "Λυπάμαι, δεν καταλαβαίνετε". Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι μερικές φορές πέφτει λίγο κρεμασμένα και αδιάφορη. Έτσι, θα πρέπει να περιμένετε λίγο διευκρίνιση ότι οι ιδέες και δοκιμάστε ξανά.

συμπέρασμα:

Εκτός από τις problemitas μου έδωσε το σύστημα πολυμέσων, το οποίο αντιλαμβάνομαι, δεν είναι ευρέως διαδεδομένη, το νέο Renault Kadjar μου φαίνεται πολύ resultón αυτοκίνητο, το οποίο έχει μια εκπληκτική συμπεριφορά να είναι ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερο ύψος από το συνηθισμένο στον τουρισμό και απολαμβάνοντας καλό εσωτερικό της διαστημικής τεχνολογίας και ασφάλειας και να διαρκέσει. Χωρίς να ξεχνάμε ελκυστική του σχεδίαση. Ναι, αυτό είναι πολύ υποκειμενικό, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που μπαίνει στο μάτι. Μου άρεσε. Και σας; Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας.

 

συμπέρασμα

καλύτερος

ελκυστική σχεδίαση. Καλή συμπεριφορά και την κατεύθυνση.

χειρότερες

Κάτι χαλαρό low-end. Αγγίξτε την αλλαγή. Βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης πολυμέσων.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: