κλιματισμού και το κλίμα ελέγχου εναέριας: σε τι διαφέρουν;

κλιματισμού και το κλίμα ελέγχου εναέριας: σε τι διαφέρουν;

Μερικές φορές, κλιματισμό και τον έλεγχο του κλίματος χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Ενώ είναι αλήθεια ότι απώτερος στόχος της είναι η ίδια, νομίζω ότι η λειτουργία τους είναι η ίδια είναι ένα λάθος. Εδώ είναι ο λόγος ...

Θυμάστε πότε πρέπει να πάρετε κλιματισμό στο αυτοκίνητο ήταν έναπολυτέλεια; Τώρα πάρτε «μόνο κλιματισμού» ακούγεται μικρό και πιο«Στο» είναι να αγοράσει ένα όχημα εξοπλισμένο με σύστημα κλιματισμού. και οι δύοόροι χρησιμοποιούνται μερικές φορές εναλλακτικά, αλλά όχιΕίναι.

Στη συνέχεια, εξετάζουμε τις διαφορές μεταξύ του αέρακλιματισμού και τον έλεγχο του κλίματος.

Κλιματισμός

Το κλίμα μας αφήνει να επιλέξετε τη θερμοκρασίαακριβής θέλουμε να έχουμε μέσα στο αυτοκίνητο, στο ίδιοενώ επιτρέπει να εκτελέσετε άλλες ενέργειες, όπως διαγραφήδυσάρεστες οσμές. Παρόλο που έχει περισσότερο ή λιγότερο λειτουργίεςΕξαρτάται από το μοντέλο που επιλέγεται.

Είναι ελέγχεται από μία ηλεκτρονική μονάδα, σύμφωνα με τηνμερικές παράμετροι που λαμβάνονται, όπως η ταχύτητα και η θερμοκρασίαη οποία πρέπει να λειτουργεί, ηλεκτρικά παρεμβαίνει στιςΜερικοί ενεργοποιητές αλλαγή της θέσης ή τη λειτουργία τους. είναιΑυτό μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικές θερμοκρασίες ταυτόχρονασε διαφορετικές εξόδους (για κάθε ένα από τα μέληόχημα).

κλιματισμός

Η κύρια διαφορά είναι ότι Δεν μπορούν να επιλέξουν έναακριβής θερμοκρασία που κρατούν το εσωτερικό τουχώρου επιβατών. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρυθμίσει το επίπεδο του κρύουανάμιξη με τον αέρα που εισέρχεται θερμό αέρα, και επιλέξτεη ταχύτητα με την οποία ο ανεμιστήρας βρίσκεται σε λειτουργία.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του συστήματος αυτού είναι ότι, ότανέχουμε καιρό στο αυτοκίνητο, το κρύο είναι συχνά υπερβολική,και είναι πολύ πιο περίπλοκη διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία.

Η χρήση του κλιματισμού βασίζεται στο φυσικό αέριο. Ένα αέριο που παράγουνκρύος αέρας και ο οποίος με τη σειρά του αναμιγνύεται με ένα έλαιο, το οποίο είναι υπεύθυνολίπανση του κυκλώματος κλιματισμού. Το πρόβλημα είναι ότιΣυνήθως, μετά από δύο ή τρία χρόνια χρήσης, συμβαίνουν συχνάσφραγίδες διαρροή, αναγκάζοντάς μας να χρεώνουν και πάλι αέρακλιματισμού. Για τη σωστή συντήρηση, είναι απαραίτητο να το πράξειτρέχει κάθε 15 ημέρες στη διάρκεια του έτους, αν και μόνο ναγια 5 λεπτά.

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία στο εσωτερικό τουόχημα;

Τι δεν πρέπει να περάσει τη θερμότητα μέσα στο αυτοκίνητο δεν είναι απλώς θέμαάνεση, έχει επίσης πολλά να κάνει με την ασφάλεια.

Σύμφωνα με την DGT, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα πρέπει να κυμαίνεταιμεταξύ 22 και 24 βαθμούς. Πάνω απ 'ότι η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθείκόπωση του οδηγού, ο χρόνος αντίδρασης, αποτυχίες και,Ακόμα χειρότερα, τα ατυχήματα. 

Το κλίμα της Toyota Prius «γνωρίζει» αν ταξιδεύετε μόνος ήσυνοδεύονται

Σε αυτοκίνητα νέο νομοσχέδιο είναι κοινό να βρεθούν, είτεπρότυπο ή προαιρετική, διπλή κλιματιστικά ζώνη ή Trizone. η πρώτηΕίναι αυτοί που σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη θερμοκρασία ανεξάρτηταγια τον οδηγό και το συνοδηγό? και η δεύτερη εκείνα που δίνει ηδυνατότητα να επιλέξετε τρεις σειρές θερμοκρασίας, ένα για τοοδήγησης, ένα για τον συγκυβερνήτη και το ένα τρίτο των επιβατώντα πίσω καθίσματα.

Το σύστημα αυτό παρέχει επιπλέον άνεση, αλλά τι συμβαίνει ότανο οδηγός ταξιδεύει μόνη της;

Η Toyota έχει πάει ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε ένα σύστημακλιματισμός, διατίθενται στο Toyota Prius που εντοπίζει πόσαεπιβαίνοντες υπάρχει στο αυτοκίνητο. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και διαρκείπληροφορίες αισθητήρες ζώνες ασφαλείας.

Σε αυτό το βίντεο, το κλιματιστικό μπορεί να δει πώς λειτουργείToyota Prius:


Понравилась статья? Поделись с друзьями: