Πώς να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε υγραέριο

Ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε υγραέριο, αυτό είναι μια πράξη που πρέπει πάντα να γίνεται από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Κοστίζει περίπου 1.800 ευρώ και η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει το 40%.

Μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας σε υγραέριο -Το υγροποιημένο φυσικό αέριο δεν είναι Πετρέλαιο-ένα νέο πράγμα, με οποιοδήποτε μέσο. Από τα τέλη της δεκαετίας του '70, μερικάεταιρείες που ασχολούνται με την προσαρμογή των οχημάτων να χρησιμοποιούν αυτό τοκαύσιμο, το οποίο παράγει 10,2% λιγότερο CO2 από τη βενζίνη καιτο οποίο είναι ακριβώς ένα από τα μεγάλα Λόγοι για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο βενζίνης αντί του ενόςντίζελ, τουλάχιστον για μένα. Σε κάθε περίπτωση, αν και εδώ που δείχνουνπώς να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε υγραέριο, Αυτό δεν είναι ένα brico αλλάμια απλή αλλά λεπτή εργασία που πρέπει να γίνεται μόνο σεένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. 

Μην χάσετε: "επτάλόγοι για να μην αγοράσει ένα ντίζελ"

Ίσως, πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι όσον αφορά αυτό το καύσιμο, διότι κατά τη διάρκεια τηςχρόνια, πολλοί οδηγοί ταξί καυχήθηκε της τα οφέλη του υγραερίου-περιορίζεται αποκλειστικά σε επαγγελματικός χρήση πριν από μερικάοι πελάτες φοβάται ή τουλάχιστον άβολα βλέποντας σημαντικήκύλινδρο που στεγάζεται στο πορτ-μπαγκάζ. Το 2003, φαινόταν ότι είχε έρθειο χρόνος του συγκεκριμένου καυσίμου, όταν άρχισε η χρήση της επιτρέπεισε ιδιωτικά οχήματα. Ωστόσο, ο ίδιος άφησε ακόμη δει στηννέα ταξί οφείλεται κυρίως σε βενζινάδικα που είχε μόλις και μετά βίαςπού να ανεφοδιαστούν με καύσιμαΟΕΠ. 

Πέντε furgos πρακτικές που λειτουργούν με υγραέριο (5)

 • μπροστά Dacia Dokker

  Dacia Dokker είναι η μία από τις φθηνότερες φορτηγά στην αγορά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν υγραέριο. Από 11.707 που μπορείτε να έχετε.

 • μπροστά DFSK V25

  Η DFSK V25 είναι ένα παράξενο φορτηγό κινεζικής προέλευσης με κινητήρα 1,3 λίτρων και 83 ίππων, που μπορεί να τρέξει με υγραέριο.

 • Fiat Doblo πλευρική

  Οι Ιταλοί είναι μία από τις εταιρείες που ποντάρετε σε υγραέριο. Το νέο Fiat Doblò θα αναχωρήσει για 24.994 ευρώ.

 • Fiat Ducato Natural Power Επιστροφή

  Επίσης, τα μεγάλα εμπορικά οχήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν υγραέριο. Απόδειξη αυτού είναι το νέο Fiat Ducato 140 Natural Power.

 • Volkswagen Caddy πίσω διπλού καυσίμου

  Η Volkswagen Caddy Maxi διπλού καυσίμου είναι ένα επαγγελματικό όχημα που χρησιμοποιούν υγραέριο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν εγκατασταθεί αρκετές επιχειρήσειςδιανομείς υγραερίου. Ircongas είναι μία από τις εταιρείες που παίρνουν το χρόνοαισθάνεται την έλξη της αγοράς, η οποία σε μερικά χρόνια έχει αυξηθείέως και 500%. AUTOBILD.ESΠήγε σε ένα μικρό εργαστήριο στις τρεις δεκαετίες που οδηγεί την προσαρμογήαυτοκίνητα, δίπλα στο σταθμό Repsol σε Méndez Álvaro (Μαδρίτη)για να δείτε πώς να μετατρέψετε τα αυτοκίνητα με υγραέριο μέσα σε λίγες ώρεςεργασία, όταν είναι η σειρά σας, γιατί υπάρχει λίστααναμενόμενη. 

1. Τι είναι το υγραέριο;

ο GLP Περιέχει ένα μείγμα των υγροποιημένων αερίων (προπάνιο καιβουτάνιο) που λαμβάνεται κατά την εκχύλιση και απόσταξημη κλασματωμένα αργού πετρελαίου. Το χειμώνα, μειώνει τοαναλογία βουτανίου σε αυτό το μίγμα, επειδή έχει μεγαλύτερη δύναμηθερμογόνος προπανίου, αλλά είναι πιο ακριβά και μειώνει δραστικάτον όγκο του, όταν το θερμόμετρο αρχίζει να μειώνεται στους 100 ° C. Έναθερμοκρασία δωματίου και ατμοσφαιρική πίεση, το LPG παραμένει σεαεριώδη κατάσταση, αν και το υγρό μπορεί να διέρχεται σχετικάευκολία, καθώς η πίεση αυξάνεται ραγδαία,θερμοκρασία ή και τα δύο.

2. Μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας σε υγραέριο

ο κιτ μετατροπής LPG έχει πολλές συνιστώσες, αλλά ηΤο πιο σημαντικό από όλα είναι η Μετατροπέας LPG. στο μετατρέπεται σε αυτοκίνητα LPG, αυτόαφήνει ειδική δεξαμενή του σε αέρια μορφή και στο εσωτερικό,θερμαίνεται με νερό που τρέχει μέσα από το proviniente τεμαχίουκύκλωμα ψύξης. Μέσα σε δύο μεμβράνες να το κάνειαυξάνουν την πίεση. Αυτό οδηγεί σε υγραέριο για να περάσει κατάστασηκαι εξώθηση υγρού από ένα σωλήνα χαλκού.

Το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο είναι η σωστή δεξαμενή υγραερίου. Υπάρχουν μέχρι και 40 διαφορετικές δεξαμενές υγραερίου,που προσαρμόζονται σε κάθε χώρο της ρεζέρβας. αυτόδεξαμενή είναι ένα κάλυμμα που σφραγίδες και δεν μπορεί να είναιχειραγωγείται. Εάν μια διαρροή, το υγραέριο πέφτει. Η δεξαμενή συνήθωςέχουν χωρητικότητα 66 λίτρων εάν Κοίλο καιεγγραφή Έχει πολλά πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ωςβαλβίδα ελέγχου, μία βαλβίδα εξόδου στον κινητήρα ήΥπερχείλιση της βαλβίδας, το οποίο θα άνοιγε για να υπερνικήσει την πίεσημέγιστο επιτρεπόμενο. Μόλις είδα πώς μια έξωση και δίνει μια μικρήGLP φοβούνται ότι η πιέζεται έξω, αλλά πέφτει και διαλύειαμέσως. 

από δεξαμενή υγραερίου, πέρασμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κινητήραμέσω ενός σωλήνα από PVC που διοχετεύεται μέσω τηςκάτω μέρος του αμαξώματος και, φυσικά, πρέπει να εγκατασταθεί μακριάεπαφή με το σωλήνα της εξάτμισης. Για να το θέσουμε κινητήρα υγραερίου,απαιτούν ειδική μπεκ θα πρέπει να εγκατασταθεί σε ένακοπεί στην πολλαπλή εισαγωγής. Το μόνο συστατικό που είναι ναη θέα είναι περισσότερο ή λιγότερο το υλικό πληρώσεως, η οποία βρίσκεται δίπλα στη δεξαμενήβενζίνης. 

νέος ρυθμίζει μονάδα υγραερίου καθαρό υγραέριο καύση.Στην πραγματικότητα, η τελική φάση της μετατροπής απαιτεί αντιγραφή του χαρτογράφησηςη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου νέο κινητήρα (ECU). Εάν ηείναι εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο φορτώνεται απευθείας από τοτης βάσης δεδομένων. Το καύσιμο αυτό είναι τόσο καθαρά ότι οι μηχανέςGLP χρησιμοποιούνται έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και ελέγχεταιΟδόμετρο ένα ταξί που πέρασε από το σταθμό Repsolενώ κάνει αυτό το εύχρηστο και, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, η SeatΤολέδο, συνταξιούχους και υπερήφανοι για το περίπου 400.000 χιλιομέτρων, η οποία έχειΤαξιδέψτε με δεξαμενή αερίου σας στεγάζεται στο πορτ-μπαγκάζ, και ότιπου έχει απομείνει. 

3. Φέρτε δύο δεξαμενές στο αυτοκίνητο

μια φορά μετέτρεψε το αυτοκίνητο σε υγραέριο, Αυτό διατηρεί τουςδεξαμενή καυσίμων, το ένα έχει και μια άλλη LPGΣτεγάζεται στο χώρο της ρεζέρβας -Πάντα ότι αυτή η διαφορά είναιεπαρκώς έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αδιάφορα τόσοκαύσιμα. Στην πραγματικότητα, ο κινητήρας πάντα αρχίζει και τρέχει περίπουμέτρων με βενζίνη έως ότου το νερό θερμαίνεται κύκλωμαψύξης. 

Η αλλαγή από το ένα καύσιμο στο άλλο γίνεται χωρίς διαλείμματα ήπαρέμβαση του οδηγού. Ένα μικρό διακόπτη χρησιμεύει για ναLPG στραφούν χειροκίνητα σε βενζίνη και αντίστροφα, καθώς καιδείχνουν πόσο αέριο έχει απομείνει. ο δεξαμενή υγραερίου είναι ο σίδηρος τουένα εκατοστό παχύ και έχει αρκετές βαλβίδες ασφαλείας.Ντόνατ σχήματος, που έχει μία διαρροή, LPG πτώση απόκοίλωμα είναι βαρύτερο από τον αέρα. Ως ένα επιπλέον μέτροκατάθεση εγγύησης μπορεί να πληρωθεί μόνο το 80% των τηςικανότητας. Έτσι, ποτέ δεν πλησιάζει τη μέγιστη πίεση. 

Γύρω από το kότι η μετατροπή σε υγραέριο το οποίο είναι εγκατεστημένο στηνμόνο κινητήρα ένα μικρό φίλτρο χρειάζεται συντήρηση κάθε 30.000 χιλιόμετρα, καικοστίζει μόνο 30 ευρώ. Και παρόλο που το υπόλοιπο των αναθεωρήσεωνμπορείτε να απαλλαγείτε από το αυτοκίνητο, παραμένει μια τελική αξιολόγησηεπωφεληθούν: μεγαλύτερη αυτονομία προσφέρθηκε να μεταφέρει δύο δεξαμενές (πάνω από1.400 χιλιόμετρα σε ένα Toyota Prius μετατροπή). 

Πέντε αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο (10)

 • Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB μπροστά GLP

  Alfa Romeo Giulietta και δεν θέλουν να χάσουν τη λύση της ΟΕΠ. Ανεξάρτητα από τις εκπτώσεις, διατίθεται στην τιμή των 25.990 €

 • Alfa Romeo Giulietta πίσω GLP 1.4 TB

  Η Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB υγραέριο συνεχίζει να διατηρεί το αθλητικό πνεύμα του Ιταλικού οίκου.

 • Dacia Logan μπροστά 1.2 LPG

  Το Dacia Logan 1.2 είναι η φθηνότερη στην αγορά που μπορεί να κινηθεί με την ΟΕΠ αυτοκίνητο. Είναι στην τιμή των 11.300 ευρώ.

 • Dacia Logan 1.2 Πίσω GLP

  Το Dacia Logan 1.2 LPG συνεχίζει να προσφέρει την ευχρηστία χωρητικότητα φορτίου 510 λίτρων.

 • Fiat Panda πίσω GLP 1.2

  Το Fiat Panda έχει μια έκδοση που κινείται υγραέριο είναι ιδανικό για να πάρει γύρω από την πόλη. Παραμένει ως πρακτική.

 • Fiat Panda πλευρική GLP 1.2

  Η Fiat Panda 1.2 GLP συμμορφούμενα Euro 6 εκπομπής και εκπέμπει μόνο 107 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

 • μπροστά Lancia Delta 1.4 Turbo-Jet LPG

  Η Lancia Delta Turbo-Jet 1.4 χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή όπως το Alfa Giulietta και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιήσουν LPG.

 • Lancia Delta 1.4 Turbo-Jet LPG στο εσωτερικό

  Η τρίτη γενιά της Lancia Delta ξεκίνησε το 2009 και είναι γνωστή για το διάστημα της στα πίσω καθίσματα.

 • Opel Adam μπροστινό 1.4 GLP

  Opel υπογραμμίζει επίσης στο συγκεκριμένο καύσιμο το υγραέριο Adam 1.4. Η τιμή του είναι 16.110 ευρώ, χωρίς να λάβει υπόψη τις εκπτώσεις.

 • Adam Opel πίσω GLP 1.4

  Η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου του Adam Opel LPG είναι 20 κιλά. Μήπως η βενζίνη; 35 λίτρα.

4. αποσβέσει την επένδυση του υγραερίου

Ορισμένες περιοχές έχουν έρθει για να προσφέρει έως και 2.000ευρώ Grantγια την προσαρμογή του τουρισμού στο υγραέριο και μεσοπρόθεσμο μέλλον,σχέδια για πόλεις όπως η Μαδρίτη ότι ένα πιθανό περιορισμόΗ πρόσβαση στις πιο βρώμικο αυτοκίνητα, τα οποία δεν θα επηρεάσει τροφοδοτείταιαπό αυτό το καύσιμο. Όπως αέριο μείγμα LPG περισσότερααπλή βενζίνη από ό, παράγουν πολύ λιγότερο CO2, NOx και άλλεςρυπογόνα σωματίδια, τελικά, είναι επίσης επιβλαβήγια την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα και άλλα εξαρτήματα. χωρίςΩστόσο, με τον πολλαπλασιασμό των σταθμών, η οποία είναιοδηγώντας περισσότερους οδηγούς να εξετάσει τη μετατροπή του αυτοκινήτου σας-Μόνο μπορεί να γίνει με αυτά της βενζίνης είναι η οικονομία. 

LPG έχει μικρότερη θερμιδική αξία από τη βενζίνη? έτσι ώστε ηκινητήρα καταναλώνει μεταξύ 10 και 15%. Ναι, το κόστος λίτρουσχεδόν το ήμισυ, έτσι ώστε οι πραγματικές εξοικονομήσεις είναι περίπου40%. ο το κόστος της μετατροπής υγραερίου Είναι ποικίλλει, ανάλογα με τοτον αριθμό των κυλίνδρων, μεταξύ 2.200 και 2.550 ευρώ, τιμή στην οποίαΦ.Π.Α., εργασία και το εγκεκριμένο κιτ. δαπάνηη οποία έχει ήδη καταβληθεί 30.000 χιλιόμετρα. 

Ο χρόνος εγκατάστασης είναι πολύ μεταβλητή: αν πρόκειται γιαToyota Prius, ή σε οποιοδήποτε από τα συνήθη μοντέλαtaxis- στόλους εργασία γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, μέσα σε μόλιςτέσσερις ώρες. Αν πρόκειται για ένα πιο εξωτικό μοντέλο, τη λειτουργίαμπορεί να πάρει κάτι άλλο.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: