Hyundai ix35 Fuel Cell hydrogen brenselcelle: Det er alvorlig!

Hyundai ix35 Fuel Cells hydrogen brenselcelle har trappet AUTOBILD.ES vårt land og har vært i stand til å bevise det. Den avgir bare vanndamp får en rekkevidde på 588 km, og dens ytelse er som enhver annen elektrisk kjøretøy. En drøm? Ikke i det hele tatt. Det er en virkelighet som er produsert ved fabrikken i Ulsan, Korea.

dette Hyundai ix35 Fuel Cell (fra hydrogen-batteri)Jeg er i ferd med å kjøre det er et resultat av ikke mindre enn 14år som arbeider i dette feltet av koreansk merke. Det er denførste skritt på vårt land og vil være en av de førsteheldig å prøve denne teknologien ...

Det første jeg må avklare er at dette Hyundaiix35 Fuel Cell Det er ikke noe som en prototype eller bareeksisterende enhet, men er en helt bilproduksjon som Hyundai, etter å ha nådd figurerautonomi og forbruk har kommet til denne bilen harbesluttet å produsere i serien og, faktisk, er noe som allerede ergjort siden desember i fjor på sitt anlegg i Ulsan,Korea.

Bak spakene på Hyundai ix35 Fuel Cell

Jeg har det i front. Utenfor forandrer absolutt ingenting. ingenting jegJeg vil si jeg er ikke imot en Hyundai ix35 vanlig, hvisvar ikke selvsagt for disse slående vinyler av kroppen sin somDe er ansvarlige for å klargjøre at det er den versjonen av hydrogen.Jeg åpner bagasjerommet og lurer på hvor de har plassert batteriene. de erlike nedenfor seterad bak og under bagasjerommetsom tapte ca 5 cm i høyden noe mer, er motorenfullstendig opptatt av hydrogen brenselcelle (dette gjørøke den samlede vekten 200 kg i løpet av versjonerforbrenning, som plasserer rundt 1850 kg).

Uten ytterligere spørsmål, ri jeg i førersetet.Jeg er virkelig spent på å se 'hva dette'. Sett nøkkelen,snu og ingenting skjer. Men ta en titt på instrumenteringJeg finner at noen sifre endre og fortelle meg at bilen erJeg preparadao. Så, som enhver annen elektrisk bil, løsbremsepedalen og Hyundai ix35 Fuel Cell begynnerforsiktig fremover. ikke hørt noe, absolutt ingenting.

Jeg vet ikke om dette er grunnen til hydrogen (ved hjelp av uteluftI stedet for trykkluft, noe som eliminerer støy og økereffektivitet) eller også, subonscientemente, enagaña I denidiot så myk fjæring (I advare at denne enhetenKoreanske monterer spesifikasjoner, og det liker alle veldigblandito), men jeg merker at kjørekomforten er ekstremthøy. Lederen for Hyundai at jeg co-pilot forteller megat ved en av knappene på dashbordet, kan bilensimulere en fresende anti-misbruk (for eksempel elektriskren), og det er, men fra 20 km / t denne lyden forsvinner,Siden lyden slitebanen i seg selv er tilstrekkelig til å 'fortelle' avat du nærmer deg.

Utgangen av trafikklys er munter, som deresinnganger, og tilbyr stor styrke til alle tider. omDu ønsker å snakke om tilsvarende tall for maktDet er generert av sin 136 hk motor, som du kan øke hastighetentil 100 km / t fra stillestående på 12,5 sekunder og nå 160km / t fartsgrense. 

Folk stirrer på vårt tempo. Det er normalt, bære jeg enbil av betydelig størrelse, gjør ingenting og støyAlt de kan se kommer ut av eksosrøret er enuskadelig vanndamp. Selv om god, er det mulig at storeblå vinyl 'Zer0 g CO2 / km' har også noe å gjøredette ...

Ulempen med hydrogen brenselcelle

Selskapet har i dag 1000 enheter produsert tenkningdette Hyundai ix35 Fuel Cell til den når 2015som har planer om å øke produksjonen til 10.000, ogi dag, selv om teknologien stabelhydrogen det er en konkret virkelighet, har noen andreulempe:

-Først av alt er pris:

Hyundai folk forklarte meg at, for øyeblikket, er talletexorbitantly høy, men regner med at innen et par år, nårproduksjonsøkning, denne regningen Hyundai ix35 FuelCell Det vil bli betydelig redusert. Lurer på hvordan detnå og svar meg "ca 129 000 euroomtrent". Det er derfor nå bare tilbys avleie en 'spesielle kunder', som noen kommunerbyer i Danmark og Sverige, som allerede har flere enhetersirkulerer gjennom gatene.

-Den andre er den fylling:

Til dags dato er ikke Europa som florerer ... ringe dem'Hidrolineras' og mindre i Spania, der det nå bare finnesfem punkter der du kan etterfylle drivstoff disse kjøretøyene. I tilleggå fylle tanken med 5,6 kg av hydrogen nødvendigeå ha autonomi av 588 kilometer fra øst Hyundaiix35 Fuel Cell, er nødvendig å ty til et ladepunkt somgi et trykk på 700 bar (i resten av Europader) og i vårt land er bare 350, halvparten, så bareVi kunne gå 294 km gang.

-Og den tredje og siste, holdbarhet:

Ved hjelp av dagens teknologi, er det nå heltHyundai utviklet, omtrentlig varighet for dissehydrogen-batterier Det er rundt 100 000kilometer ...

konklusjon

dette Hyundai ix35 Fuel Cell Det er bevis forat det finnes alternative teknologier til fossilt brensel, ingenikke bare i stand til å utsende en enkelt gram av CO2 til atmosfæren,men også mindre skadelig ved deres fremstilling og påfølgendeJeg kastet bort. I tillegg sin fylle drivstoff, tar det bare et par minutterstasjoner, eliminerer den iboende bekymring for bilerelektrisk kastet opphold eller å måtte vente i timevis for åfylle batteriene. Den eneste virkelige problemet er dårliginfrastruktur som i dag finnes for hydrogenstasjonerhvor du kan lade disse kjøretøyene. Men selvfølgelig, hvis det er ingengang, vil det ikke være noen grunn til å ønske å installere flere stasjonerslik rett?. Noen måtte være den første til å satse på det.Så ... Jeg bravo Hyundai!


Понравилась статья? Поделись с друзьями: