Nye Peugeot 208. Vi har prøvd

Den nye Peugeot 208 er kortere enn 207, men har et mer i stand til innvendig og stammen. I tillegg er mer effektiv mekanisk bud, generaliserer bruk av &# 039; Start-Stop&# 039; og har nye funksjoner som rattet oval design, som gir den et mer sportslig preg. Deres prisene starter fra 11,650 euro.

Vi er de første til å komme på førstehånds informasjonden Peugeot 208. Vi har kommet til Mulhouse, en av arenaerder den skal produsere etterfølgeren til 207 (også forekomme hosfabrikken i Poissy og -Czech Kolin TSJEKKIA) tiloppdage førstehånds som er helt nytt verktøyLion.

Peugeot har som mål å gjenvinne posisjonenlederskap i listene som en gang hadde medPeugeot 205 og 206. Den måten er å nå merantall kunder, derfor er utelukket ideen om atny Peugeot 208 eksisterer på 206+ 207+ eller mulig. avSåledes er det påtenkt et større antall varianter og en viftebredere pris for å prøve å tiltrekke seg kunder ved bådetoppen (ikke utelukkes at en ikke altfor fjern fremtidpresentere en sports versjon GTI), som tilgang tilrange.

Som vi gå videre i presentasjonen av Peugeot208, mekanisk tilbudet er variert, det har to blokkerbensin 1,4 og 1,6 liter 95 og 120 hk hhv.I tillegg, i juli kommer en tresylindret versjon 1.2liter og 82 hk. Og for å fullføre serien, litt under,vil lansere bensin variant der flere håp harangitt: en blokk av en liter, tre-sylinder også, og 68 CVsom lover drivstofforbruk og utslipp skandale. de sierPeugeot ansvarlig for motoren vil inneholde en versjon 1.2turbo, men ikke for 208 (sikkert han er under panseret308, for å konkurrere, for eksempel, med Focus 1,0 EcoBoost-). enskam, fordi sikkert gjøre ham stor.

I avsnitt 1.4 HDi dieselmotorer er 68 CV, som ogsåDen har e-HDi versjon med 'Start-Stop' og girkasseUtprøvd Manual, noe som reduserer forbruket 3,8 til 3,4 og utslipp98-87 g / km. Det tilbyr også 1,6 e-HDi med to skalaerannen strøm: 92 og 115 hk.

Under presentasjonen jeg kunne teste 120 hk bensindiesel 115. Den første jeg likt for sin livlighet, takketsom har svært korte utviklingen av sin endring av femhastigheter. Dette, derimot, gjør reiser med motorveier støyende og med en forbruker nivå høyere enn ønskelig,ettersom propellen skummer 4000 omdreininger når overskredetbarriere på 120-130 km / t. Sammenlignet med diesel, mye mer strenge,Jeg likte det glatte kjørekomfort, ytelse og hvor litebrukt.

Dynamisk har han overrasket meg følelsen av chassis. nådet virker mer bil, Det går lodd og gir mindre følelseutilitaristisk på hender. Forresten, den lille rattet ogoval ikke noget ved berøring, men er upraktisk fordi toppendel av instrumentering ... hva Midas Midas.

Med hensyn til design og dimensjoner, må vi klargjøre atden Peugeot 208 igjen en modell som er mindre ennfire meter (207 måler 4,045 mm). nøyaktig målt3962 mm, men det stopper ikke vokser inni. Kampen ernesten den samme som før (2,538 mm), men forbedrer livabilityfordi det har redusert størrelsen på setenefront.

Estetisk ut fordi de to organene tilgjengeligtid (tre og fem-dør) er ikke avledet fra hverandreen annen, men bestemte designelement for å prøve å nåen annen klientell (3p begått en ytre utseendemer differensiert og idrett). Ja, både de innlemme den nyemerkevaren med flytende grille og redesignet frontlykter medLED kjørelys pluss kromelementer som gir den enaspekt premie.

Inne er det en stor endring til 207. Det har værterstattet rattet i stor diameter at det var en annen avmindre oval, som er plassert lavere. ogfor å sikre riktig avlesning av dashbordet, såden hule hjulet er nå mindre, har de utviklet en nymodul ligger høyere, blant annet speedometer, tachometer ogkjørecomputer. Ærlig talt, det virker veldig gjennomtenkt og iEgentlig er det. Men jeg liker å drive med setet somlav som mulig for å oppnå lavere tyngdepunkt og dermedøke stabiliteten på bilen, så jeg gjør ikke prestasjonRiktig holdning for en korrekt avlesning avklokker.

Bilen som jeg kunne analysere en førproduksjonsenheter enhet ogutførelser er ikke entydige. Likevel må viå merke seg at det generelle utseendet er bra. Når det gjelder kvalitet,blande grunnleggende materiale (hard plast) med andre bedrese og føle (skinn og plast gummiert) i deler fleretilgjengelig dashbord og dører.

En annen forhånd som presenterer Peugeot 208 Det er iTilkobling delen. Det er en forløper i denne forbindelse, fordiDet er den første modellen i sin kategori for å innlemme et systemmultimedia berøringsskjerm som inkorporerer hands-free'Bluetooth' gyldig for å lytte til musikk fra en MP3-spillerytre eller 'smartphone'. Det har også Internett-tilkobling.Uten å glemme at nå skjermen er bedre plassert enn 207,der du så tvunget til å avlede for visning avroad.

På den annen side, forbedret de komfort aspekter, som for eksempelHVAC-systemet, som er gjennomført med treforskjellige posisjoner: 'Soft', 'Auto' og 'Fast' avhengig av hvahva du vil kreve oppvarming eller air condition.

I forhold til chassiset, bør vi presisere at det er det samme som 207,men gir større modularitet i den forstand at det kanmontering av forskjellige suspensjoner. For varianter mindrekraftige monterer en front understell som ligner på andrePSA modeller, for eksempel DS3,som er lettere. Og for de mest potente (1.6 THP 156 hk)opts for en lignende suspensjon strøm 207: mertung, men det gir mulighet for å gi en konfigurasjontier.

den ny Peugeot 208 starter akkurat nå sinmarkedsføring og prisene starter fra 11,650 euro avTilb 1,0 68 VTi tre-dørs versjon, opp til 18100 avFinish Allure 1,6 e-HDi-motoren på 115 hk.

I denne videoen kan du se Peugeot 208estetiske utviklingen opplevd denne modellen nåDet er mindre, men det har en indre enda merromslig.

Prøv 1,4 HDI (av Jorge Arenas)

Peugeot 208 har en viktig oppgave fremover: oppnåførste sted i kategorien av verktøyet. Hvis det lykkes ellerDet er ikke noe som vil tiden vise, men det erklart er at det ser ut som det kan. Så langt har dettePeugeot 208 1.4 HDi Det er presentert som den mest prisgunstigerange. Mye har blitt sagt før nå av 'downsizing'Denne trenden snakker om stadig mindre motorer ogeffektiv. Men hva hvis jeg forteller deg at Peugeot tar ideen videreved å bli teknologi med et mindre legeme oglys?

Dermed merket bryte med den vanlige trendenalle produsenter til å gjøre hver ny generasjon størretung. En smart trekk, ingen tvil. spesielt sidenSelv måler fem centimeter mindre, merkelig, og tilbyr enstørre habitability (i baksetet er det mer plasslangsgående ben), og en støvel som vokser 15 l,å nå 285. Med hensyn til vekt, nye Peugeot208 kan være mellom 110 og 173 kilo lettere enn densforgjenger versjoner.

Et annet faktum som gjør at jeg tror at dette Peugeot 208 1.4 HDihar sluttet seg til bandwagon av de reneste i dag er dens designinteriør, ser mer alvorlig enn før, og enda noenpremium touch. Den nedre delen av konsollen minner megsplitter salonger, belysning svært vellykket, skjermenInformasjon på dashbordet er veldig bra... En annen definisjon veldig personlig funksjon i den nye 208 er densratt, som er liten. Å bli vant til den gode følelsen av henneretningen er enkelt, fordi det gjør deg mer behagelig kjøring.

Men dette betyr ikke å fortelle deg to ting. 1. Etterkjører en 208 når du tråkker på en annen bil vil se utrattet er en paella pan for ti. 2. High Seas, kort ellerMedium aldri får se all instrumentering fordirattkrans deksel. Dette er et bevist faktum atPeugeot Han støttet. Under panseret på 208 som jeg kjører erskjuler en 1,4 HDI 68 hk. Ikke la deg lure sine tallakselerasjon, noe som kan virke en snegl med sine 16 sekunder0 til 100 km / t, faktisk ikke så ille.

For strøm er verdig nok tid til å komme, og hviskanskje du kan skylde mye støy. Som en startområde er riktig. Det virkelige problemet med denne Peugeot208 1.4 HDI ekteskapet er forming med manuell girkasseloset CMP. Det er evig i sine overganger, rykker, avbrytestrekkraft, ikke velger riktig gir og gjør deg anspent nårdu parkere ... Rivals som Skoda Fabia og Seat Ibiza automatgir montert myebeste.

Prøv THP 155 motor

Leter du etter noe å hekte på kjøring og har ikke noe imot å gå tilfylles oftere hvis i bytte du har det gøy bak rattet. derfordu har bestemt deg for denne Peugeot 208 THP 155. Har jeg rett ifullt? La oss se ... Den 1,6-liters motoren er den samme som du kanfinne en Mini Cooper S, men med 155 hk.

Er det noen? Ikke i det hele tatt, spesielt fordi den har en turbosom gjør effekt svar mer intense tillave hastigheter. Hvis vi legger forholdene endre segvelvalgt (følelsen av endringen er ikke så nøyaktig som en villevente i denne versjonen), dette THP 208 det blir enlite utøver med en mer enn overbevisende akselerasjoner: nårdet blir virkelig presse (du må overstige 1900rpm), er kraftutgangs nokså lineære og stiger til6500 rpm.

Men ingenting ville gjøre en motor med en slik glede hvis detteikke ledsaget av et chassis like gøy. Og derPeugeot 208 Jeg ikke skuffe meg. Pisa edelt og setter degting enkelt ved rattet, med forutsigbar oppførselDen lar deg fyre opp tempoet ganske sikkerhetsmargin. detBest av alt er at dette 208 er ikke langt fra en bilubehagelig suspensjoner og tilbyr en fin balansegenerelt.

Godt utstyrt standard, men litt kostbar

På dette punktet, er spørsmålet: Hvor mye å betale fordette morsomt? Peugeot setter baren på 18,850 euro,demper høyt tall er delvis en rabatt merkevare1,210 euro. Men det er som en Seat Ibiza FR 150 hk koster 17.000euro og har effektiv dobbel clutch, plusoppviser en enda mer dynamisk oppførsel. For den saks skyld, hvisde er ute etter rene opplevelser og mer makt, en Skoda Fabia RS tilbyr en 180 motorCV 18,430 euro, noe som etterlater noen bevis til 208.

I bytte for den prisen, modellen rir en løve utstyrSerie er ikke dårlig og, fremfor alt, kan fullføresmed noen alternativer som prisene er ikke gal (detnett~~POS=TRUNC leseren~~POS=HEADCOMP sammen med syv-tommers berøringsskjermDe koster 509 euro). Til slutt, i form av beboelighetindre dimensjoner plassere den i den midtre segmentet. avEksempelvis har å gi bakken i baksetet tilrivaler som Corsa, sa Ibiza eller den nye Clio. men iTil syvende og sist, ikke dårlig for en kropp som ikke nårfire meter og er til og med noe mindre enn densforgjenger, Peugeot 207.

Test med motoren 1.2 VTI (Emilio SAMORAL)

den Peugeot 208 Det er en bil med en veldig forfedreskilles. Jeg har alltid vært en stor elsker av Peugeot 205. sidenmange år hatt hjemme en Turbo D med dieselmotor1,8 liter og 78 hk var en sann gigant morder. jeg huskerHan løp mye og også brukt svært lite. En av hans hemmeligheterDet var den tom vekt: bare 925 kilo. Også når jeg tokførerkort var i ferd med å skaffe meg en 205 GTI.Hvor mye angrer ikke fortelle meg kjøpte!

Nå, mange år senere møter jeg test nyPeugeot 208, premienABC Car of the Year 2013 har allerede gått inn i historien206 (stor bil) og 207. Denne uken må jeg prøve en diskretModellen bensin har en tre-sylindret motor ogDet har til hensikt å gjøre sin liten revolusjon. Men hva de fleste jeg har værtdesillusjonert med dette verktøyet er dens motor. Det er klart atforventes å gi en sterkere ytelse, men megJeg sitter igjen med en illusjon. Uten å forlate PSA-gruppen, husker jeg hvakjører (for eksempel) Citroen AX GT, med bare 85 hk varet produkt med en meget sporty karakter. Ja, det er sant atdel av hans hemmelige ble det bare veide rundt 750 kilo,men at blokken firesylindret hadde tegnet.

i Peugeot 208 Jeg møter en mekanisktresylindret som kan gjøre stor innlemme enturbolading for å levere 120 hestekrefter og har et snevhelt annerledes. 1.2 VTi å kjøre en hard tid klatringrunder, gjør det en veldig lat måte og inngangDe er ganske diskret. Videre har jeg gjort nok kilometerVeien motorveien, og jeg kan forsikre deg om at ikkebehagelig: forbikjøring du har til å ta det til det ytterstehvis du ønsker å gjøre med noen letthet.

Utvilsomt, har denne blokken ingenting å gjøre med 1.0 VTi som107 bærer og produserer Toyota.Den japanske motoren er smidig, du liker å runde opp og forbrukMiljøet er veldig bra. Forresten, selv om 208 det erTilgjengelig med en annen en-liters, tre-sylinder er ikke det samme somDen Aygo. Det er en propell av denne nye familienPeugeot. På den annen side har jeg ikke fått et gjennomsnittlig forbrukKapellan: 6,0 l / 100 km. Ja, det er en rimelig figur, menJeg slippe verden ved føttene når jeg ser en 208 1,6 HDIDet er i samsvar med bare 4,9 liter og gir meg et utvalg av 1020kilometer. Det er sant som koster ca 1800 euro mer, mendisse dataene ... det er ingen farge.

godt avstemt

Men selv om stasjonen er ikke min kopp te,Jeg må fortelle deg at dette Peugeot er et meget interessant produkt.Fremfor alt, gir det en oppsiktsvekkende atferd. avEksempelvis enheten jeg testet er så diskret som muligkjøpe innenfor området Peugeot 208, men det har en solnedganget punkt som franskmennene har brukt mange år skryt: deresSuspensjonen absorberer også ujevnhetene i terrenget og,ovenfor, har det meget høy stabilitet. Jeg gjenoppdaget hvor godtPeugeot foredler chassis 508 Jeg prøvde for noen måneder sidenog 208 jeg har møtt med en svært presis bil.

I tillegg det lille rattet gir deg en god følelsedynamikk og sportslighet. Selv kommer til å tenke kjølig, harfortid i å gjøre så liten. La så lite hul innidet koster mye å lese speedometeret. Hvorfor tror du detMercedes flyers er vanligvis så stor? tyskerne harregelen som må alltid vurdere data frainstrumentering på et øyeblikk. Så denne franske aldriDet kan være produsert av tyske.

På den annen side, jeg likte det så godt brukt somdet indre av Peugeot. Med i underkant av fire meterlengde, baksetet byr på rikelig med plass forben og kropp på 285 liter som er over gjennomsnittetsegment. I tillegg er det standard utstyr omfattende og ikkemangler klimaanlegg, stabilitetskontroll eller avgjørelseUSB for iPhone. Hvis dette du legger prisen påalternativer innholdet er 490 euro, og har en nettleserpå en 7-tommers berøringsskjerm ... sier seg selv at ikke alleDet er i en bilmotor.

I vår forsikring komparator harberegnet hva det vil koste å sikre en Peugeot 208 1,4 HDI 68.beregne pris, tar vi som referanse en mann på 30 år10 gamle ID og uten skummel, som bor i Madrid,bruker bilen hver dag, parkert i en kollektiv garasje og gåopp til 20.000 kilometer per år. Med disse dataene, omfattende forsikringmest anbefalte risiko for sin valuta tilbyr Genesis Auto, 491 euro.

Denne kostnaden kan bli lavere hvis du velger en politikk for allemed overskudd av. I dette tilfellet ville det billigste være åDirekte forsikring. Det koster 236 euro240 euro franchise.