5 trykkes sylindre

5 trykkes sylindre

Bli kjent med tastene firetakts ensylindret motor, sine fordeler, svakheter og hvilke typer av motorsykler er mer hensiktsmessig.

Vi gir deg taster fire-sylindret motortid motorsykkel, enklere type drivstoffmed unntak av nesten utdødd ensylindret toganger.

Til å begynne må vi si at for motorsykkel serienfiretaktsmotorer solgt ett, to, tre, fire ogseks-sylindret to-takts og bare noenensylindret liten mopeder og lite annet. hveren av dem har sine quirks, la oss se påén-sylindret firetakts.

Monocilíndrico = 1 sylinderen

Så langt er det enkelt. Sylinderen er det 'hull' ved klatringog senke stempelet og, gjennom forbindelsesstangen omdanner bevegelsenlineær sirkulere gjennom veivakselen. Denne bevegelse forbiclutch gir (hvis noen), og dermed overføringssekundært og endelig til hjulet. Som det er litt komplisert,I denne videoen kan du se den første delen, som omhandlersylinder, stempelstang, stempel og veivaksel:

[B: https: //youtu.be/UA9H2WLV9M0]

Vi vet hvordan en enkelt sylinder firetakts verk,Nå kommer sannhetens øyeblikk, vil vi dømme ham.

Den ensylindret motor er mer lett, økonomiske,lett, liten og har mer dreiemoment tilgjengelig ved lave turtall. ogsåDu kan konsumere mindre avhengig av bruken avOgså, hvis du arbeider under lap det er som en lettere,men hvis vi ønsker å gi oss fordeler som det ikke erutformet, kan du bruke mer enn mer komplekse motorer.

Den har færre bevegelige deler, og blir brukt for produksjonmindre materiale, slik at det er billigere. vedlikeholdDet er også enklere ... Det synes det er alt bra, men det er det ikke.en monocilíndrico Det har mer vibrasjoner powerheadsflere sylindere, utvikler færre omdreininger per minutt, mindrekraft og -briller overføring dersom motoren erstor fordi det høye dreiemomentet sin pris.

Yamaha MT03 med en enkelt sylinder 660 cm 'og 48 hk

Derfor er en enkelt sylinder er egnet for scootereså lite å okkupere og lave kostnader, men også for syklerstatsborger karakter. Normal er å finne ensylindret lavforskyvning, men ikke alle er sånn, og det 'aper' 650cc veldiginteressant for sin evne til å bevege seg 'å blåse gass'.

Det er også brukt i motorsykler trailmid-forskyvning fordi de tillater trekk ved lav hastighetha mye dreiemoment på strupe, samt ogsåDe gjør midjen smalere sykkel og få mer bevegelighetpå sykkelen. Noe som sammen med lav vekt, er verdsattfor mye i enduro.

fordeler:

  • lett
  • lett
  • liten
  • robust
  • økonomisk
  • Mye dreiemoment ved lave turtall

ulemper:

  • vibes
  • mindre rpm
  • mindre strøm
  • Mer slitasje overføring

Понравилась статья? Поделись с друзьями: