Test av den nye Ford Mustang 2015

Test av den nye Ford Mustang 2015

Allerede var det på tide! Vi har endelig klart å legge bak rattet i 2015 Ford Mustang, både i det konvertible versjon og Fastback og følelsen var veldig bra. Den nye Ford amerikanske dyret kommer med mange argumenter for å lykkes på denne siden av Atlanteren.

Det er tid for prøv Ford Mustang 2015. såbare trykke på noen knapper på rattet, pedalbrems og umiddelbart synke gasspedalen:Da forestillingen begynner. V8 brunst sinte, tannkjøttiden 275 rotere mens de fremre bremsene rasendevask klørne. Du har nettopp talt til tre, og plutseligomverdenen forsvinner fra speilet bak tykt lagsvart røyk. Funksjonen kalles 'Linje Lock', og med det Mustang2015 gjenskaper en veddeløpshest stamper bakkenrasende før du begynner å galoppere. Her er dere alle2015 Ford Mustang detaljer.

Denne funksjonen er ikke bare som mål å provosere englade smil på ansiktet ditt, men markerer holdning av en bilta stafettpinnen til den legendariske Pony Car, en bil som tar styling henneLegenden fra 50-tallet Milepælen er oppfylt nå er at,første gang i sin lange historie, begynner det å selgeoffisielt i Europa. Og dens skapere kan ikke vente med å sjekkeaksept av sin nye modell i publikum av vårkontinentet. Så de har satt alt kjøttet på grillen tilPassion ikke svikte. 

Detroit ingeniører, ikke overraskende, vært fem årtestándolo fjellet på våre veier og våre motorveier,og den legendariske Nordschleife krets i Tyskland. Og er det enmanglene ved den nye Ford Classic (Mustang og en avaspekter som ga sjarm) var hans skandaløse støy ogvill oppførsel, som gjorde sin sjåfør følelse somJeg kjørte en rodeo hest. 

Mustang side

Men det har vært en lang tid siden lanseringen av den første Mustang i 50-årene.Bakakselen gir vei for en uavhengig fjæringDet gjør det til et hesteløp. Til dette legger en adresseelektrisk kraft med tre nivåer og firekjører programmer som passer perfekt hversituasjon og lederen. 

den nye Ford Mustang Det kan være den perfekte følgestur for å utforske Route 66, eller sport trenger å pløyeMulholland Drive den svingete veien. Den nøyaktige forandring,fast suspensjon, direkte og kommunikative retning. Til slutt,Mustang gjør hva sjåføren spør. 

Men amerikanerne har ikke bare sette alle eggene iROTISSERIE i forhold til chassiset. Innsiden viser et nivåDetalj tidligere ukjente i modellen. Bare pass påsett av dens edle materialer, speedometer, kontroller forKjøring programmer eller Mustang plate over toppen avhanske å forestille seg den innsatsen de har lagt designerei utførelser av den siste generasjonen.

I denne videoen kan du se Ford Mustang Coupe som debuterte 2015i Barcelona:

En revolusjonerende interiør, mens utenfor de har oppnåddopprettholde den klassiske stilen av Mustang og oppdatere den. opprettholder sinlang som en hai nesen, er baksiden bred og imponerendesom Marylin Monroe enestående ass. Og ennå,Mustang ser moderne, når solen reflekteres i Californiasin lange panseret, sotede vinduer side danner enUimotståelig enhet og lyser opp dagen med sine frontlykterLED. 

Men tidene er i endring ganger, og hjertet avDette vill hest er, for første gang, en sivilisert fireEcoBoost sylindere. 2,3-liters motor gir 314 hk og434 Nm og sender det til en toppfart på 235 km / t. Det hjelper ikkekunstig behandling av lyd, minner heller årasp av en astmatisk.

Men ikke bekymre deg: de som ønsker å gjenerobre den åndenEkte legendariske Mustang for ca 5000 euro mer kantilgang til et rent amerikansk motorisering. alle åttesylinder V med fem liter. Lydbildet er ikke forskrive hjem om, men minst tilbyr det hva som forventes av en'Pony bil'. Ingen av raffinement som respons på enBMW M3 ellerMercedesC63, men den voldsomme trykk på en V8 og 418 hk og 524 Nmdreiemoment, propelling deg mot horisonten ved hvert slaggass. Resultat: akselerasjon fra 0 til 100 km / t i 4,3 sekunder ogtoppfart begrenset til 250 km / t, selv om det kan være ganskemer. 

Mustang tilbake

Will forbruk? Det er noe jeg tror ikke ingeniørerde ønsket å bringe den amerikanske ånd på sitt bilprakt. Ikke telle kilometer i liter, men dekkslitt. 

Ford Mustang 2015 ikke bare ser bedre enn noensinneDen har det høyeste nivået av utførelser i sin historie. nåTil slutt, driver det som en sport egentlig, og har et poeng til sinVennligst: Møte dyre europeiske idrett, og selv om ikke åEuropa så billig som i USA, hvor du kan kjøpefra 20.000 euro for å endre. I vårt kontinent vil være åttemarkedet mer tilgjengelig sylindere.

Og etter brenning adrenalin med Fastback versjonen spillerslappe av med Ford Mustang Convertible bærer enmyk topp som gir en smak av evig. hansstasjonen er semi-automatisk, det vil si, først må dufrigjøre låsen manuelt, og deretter kjøreknappen trekker seg helt og etterlater deg dagbruddet i mindre20 sekunder. 

Mustang Convertible: soft top noensinne

Det er elmomento å nyte denneponni bil'Med alleaktivert sanser og nyte. ingeniører Ford ikkeDe har tenkt utstyre sitt konvertible versjon i mange elementerfor å slå den kalde og hindre at vind trenger inn ikupeen. Ingen varme luftstrømmer i nakken ellerdeflektorer bedre isolerer interiøret. Hvis du går raskt ogDu ønsker å snakke med partneren din, må du heve stemmen,men det er noe dypt i alt som tiltrekker meg og transporterer megdet siste der var det ingen avanserte løsninger dernå.

Det jeg ikke liker så mye er tregheten som genereres av dettecabriolet kroppen. ekstra kilo merkbar, og som gjør at du trekkermoro når du ønsker å piske opp tempoet på veienkurver. Og det som nevnt ovenfor, er rask styreog mer informativ enn du forventer i en bil, selv omSpesifikasjoner for Europa, ikke lenger en amerikanskren stamme. Problemet er at på slutten når du divertiendo tilratt, bremser er de som bestemmer seg for å kutte nytelse fordibare oppbrukt å holde vekten av denne Mustangkonvertible.

Så til slutt, hva du har å gjøre er å redusere tempoet ogellers liker, føler seg mer vind og mindrehester, som for øvrig er ganske tørst ...  

2015 Ford Mustang test 2.3 EcoBoost-

Jeg starter med nøklene i lommen og en knapp pårød i den nedre del av dashbordet. Hva svarer meg? jeg villeJeg ønsket å fortelle deg "en kraftig og stor 7,0-liters V8Han har gjort de aller veggene smuldrer Hell"menrealiteten er at under den imponerende hvit hette, har begyntroterende a cuatro sylinder turbo 2264 cc hvis lyden eralt annet enn stimulerende. 

Det er den Motor tilgang til den nye Mustang serien ogetternavn EcoBoost. Ifølge tjenestemenn fra Ford sertilby best mulig kompromiss mellom ytelse og forbruk.Kjetteri? A priori ikke overbevise meg også, men hvis det erog noe må gi det et forsøk. MenFord de ikke ønsker å foreldreløs sin store ikonet somtoppen kan fortsette å velge en V8 der minstUansett, er de nettopp liter forbrukes.

I følge. Ble denne blokken av tre17 CV, Jeg finner enmanuelle seks relasjoner. KLIKK! Sett førstså glatt som en målrettet bevegelse. Jeg rynke ...Har de vært min fantasi? Spaken har noen turerKort og følelse Nøyaktigheten er absolutt. at jaJeg hadde ikke forventet! Bravo for dette Ford Mustang 2.3EcoBoost! I ut av garasjen uten å skrape en enkelt kolonne (inese ser stor) og begynne min bytur. nåri 70 Mustang Han beveget seg gjennom gatene iDetroit, Escandalera bør cracking, men nå lydenkommer fra rømmer ikke kalle noen oppmerksomhet. Selvfølgelig, nårJeg stopper ved trafikklys, 4.78 meter lang avdenne kroppen Fastback Jeg vet å være sentrum for oppmerksomhetenuten anstrengelse. Utenfor, har Ford raffinert mye frontlykter ogstøtfangere av deres nye Mustang, men har klart å forlateforlaget skal aldri miste denne modellen, med en linjesupermusculosa og et design som forlater alt kjentEuropa. 

Tid til å spille? Mye har blitt gjort av oppførselen til dennekunst og ikke rart. 

Jeg sjekke min favoritt adressering testområde. på sporetrask suspensjon ganske snill vist ryggen min. det erfast nok, men blir ikke ubehagelig i denne typenasfalt. Som om dette ikke var nok, i hastigheter holdt imotorveier, Heller ikke forbruk svever(Så lenge du er forsiktig med høyre fot) takket være ensjette longish, med hvilken motoren roterer megetavslappet.

Men innslag live opp tempoet når jeg går til en veibefengt med kurver. Velg den modusen kjører Track som ersom gir den minste påtrengende elektroniske (det finnes annetTre: Normal, Sport og Wet) Og gulvet grundig. ¿Sensations?Bra, veldig bra. Motoren skyver vil og selv om ingenHan har en enorm kick, hans mer enn 430 Nm og 317 hkDe slå ned på bakakselen for å bli akselerert med letthetbedøvende. 

Jeg må snakke om retningen. Til tross for at ulike måterhardhet, ikke bare tilbyr en svært reell følelse av hvaDet skjer under forhjulene og mangler presisjon i ensport virkelig. Det er bekymringsfullt, men det er noe somnår du innser når du går opp.

Som for bremser, de møtes ikke mer (hvis du kreve dem myei en strekning som dette, mordant ende opp med å tape ved åtrøtthet) Og det beste, uten tvil, er å trykke på en boks medendringene er virkelig fantastisk. 

Konklusjoner? Ser, Ford Mustang 2.3 EcoBoost- Det er ikkeen ren sport, men til slutt han tilbyr adferdDynamiske virkelig morsomme invitasjoner på veienkurver. Hjul mer koblet til veien, reagerer godt tilendringer i støtte og motor skyver avgjørende siden 2200svinger. Med andre ord, han aldri før hadde en Mustangissørpe så godt eller han var kommet så nær smakEuropeiske.

Jeg må fortelle deg prisen, som er nesten det beste av dennebil, siden du har en amerikansk ikon med 314 hk fra 37 000euro med manuell girkasse:

Ford Mustang Fastback 2,3 EcoBoost 6-trinns manuell endring.37.000 euro

Ford Mustang Fastback 5.0 Ti-VCT V8 Trans 6-trinns.44.000 euro


Ford Mustang Convertible 2.3 EcoBoost 6-trinns manuell endring.41.000 euro

Ford Mustang Convertible 5.0 Ti-VCT V8 Trans 6-trinns.48.000 euro


Ford Mustang fastback 2,3 EcoBoost- 6-trinns automatisk overføring.40.000 euro

Ford Mustang fastback 5.0 Ti-VCT V8 6-trinns automatisk overføring.47.000 euro


Ford Mustang konvertible 2,3 EcoBoost- automatgir 6VEL. 44.000 euro

Ford Mustang Convertible 5.0 Ti-VCT V8 automatisk girkasse 6VEL. 51.000 euro

Du leter etter et annet syn? se TestFord Mustang CS700 710 hk fra våre venner i TopGear.