Second hand Mitsubishi L200 II

Mitsubishi L200 har en rimelig pris, og også dette &# 039; pick-up&# 039; Thai kan holde mange kilometer hvis de har blitt behandlet godt. Ja, du bør være klar over noen mekaniske elementer.

I Thailand deg så kan du ha en god tid hvis du drar på ferie,selv om noen foretrekker å sette opp en bilfabrikk. det erakkurat hva den japanske Mitsubishisiden 1987. Ikke langt fra Bangkok, den thailandske storby, erer den største bilfabrikk harMitsubishi utenfor Japan. Den større modellSuksess kalles Triton, men i Europa har mottattnavn L200: Dette er enpick-up enkel faktura prisØkonomisk fremstilt spesielt for transport av gods ogfolk for de verste veiene og den tredje verdenutvikling. Det er en ekte arbeidshest laget for å motstå, menikke å kjøre.

Og akkurat det er hans akilleshæl for motorveierEuropa: turbodiesel motor, Montero fra årene80, er ikke laget for å kjøre. Liten traktor turboDen er utformet for å oppnå et maksimalt dreiemoment umiddelbart, men itoppfart på 155 km / t, må tåle en hastighetbestialsk. For motoren, ditto. Og er at den korte forholdettilbys til lave hastigheter setter en konstant grense forturboinjeksjonspumpe.

Således ender stumpen og ikke overopphetingDet er der for å indicártelo termometer. Implikasjoner? aksjeDu kan sprekke, uten tap av kompresjonsproblemerstarter i vinter ... 19 prosent av leserne måttestår overfor en rekke svært, svært kostbare havarier. I tilleggrisikoen for at noe skjer, stiger eksponentielt nårKilometerteller stiger 120.000 kilometer.

Hvis du går til kjøpe en brukt bil, vil du væresvært vanskelig å vite om du kommer til en dieselMitsubishi med alvorlige problemer. Professionalsvirkelig har de et apparat for måling av trykktapettrykk, olje (vann i olje?) og gassen forblirforbrenning i kjølemiddelet. Hvis du har ingen venntillit er mekanisk, og du kan ta en kabel, så du gårmå ty til et veldig enkelt triks: legger hånden oppmotoren for å sjekke om selgeren har varmetsmug før besøket.

Den frosne Motoren skal starte når lyset slukkesforvarming. Diesel bør følge på jevntetter starteren noen runder utengjør merkelige lyder eller slippe for mye røykhvit. Du må også være klar over resteneog muddy brown sedimentering på innsiden av deksletolje, olje pinnen og lukking radiator.Trøsten er at delene er veldig billig.

Du kan heller ikke miste av syne girkassen, en av deklassiske svake punkter i den første Mitsubishi4x4: Ti prosent av leserne måtte passereper boks i denne delen. Problemene begynner nårhøre en skrape for å få girene med overføringen fortsattkaldt. Men skaden ikke alltid gjøre oppmerksom på atså ... kilometertelleren ikke er en pålitelig metodefinne ut, som noen girkasser dø i løpet av 70 000 kmog andre gjør 200.000 km.

dette tvinger pick-up de fårgrensen for ofte: problemet er ikke barehastighet, men tilhengere (opp til 2,7 tonn) og drosjerdobbel folding chassis og dempere akseltrykkbak.

Til tross for mange feil oppleves avMitsubishi L200, sine eiere ofte føler meg veldigsammen med merkevaren ... Mitsubishi børhovedsak takke smidig tjeneste som står ogøkonomiske utvalg av reservedeler. Således 81prosent av innehavere av en L200 vistfornøyd med de offisielle workshops. På grunn av den korte rekkeviddenvedlikehold, 7500 km å gå dit medfrekvens.

I stedet selv Mitsubishi L200 mottartallrike kritikk: mangel på effekt (40%), hardhetbakhjulsoppheng (32%) og høyt forbruk (28%) er vanligvisde vanligste klagene.

Selv om verdsettelsen av workshopsMitsubishi positive, eiereL200 De er så skuffet med denne bilenfå gjenta: bare 30 prosent ville gå tilL200 III eller Montero. 48 prosent imen ønsker noe mer enn dette merket, og har valgtav en VolkswagenAmarok. Til slutt er det en 22 prosent usikre pådet Mitsubishi kanskje jeg kunne klø noe.

Du kan finne flere tilbud om Mitsubishi LS200 for salg.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: