Seat Leon ST 4Drive: keluarga yang komprehensif

Kepelbagaian fungsi Seat Leon ST 4Drive yang pesat meningkat dengan generasi akan datang pacuan semua roda. Ia tidak mempunyai estetik SUV, tetapi tidak hilang.

yang Seat Leon ST 4Drive Ia datang untuk meningkatkan pelbagaipadat dijual di Sepanyol lebih. Keluarga yang terdahulu. dan untukbagaimana untuk menjaga, tiada yang lebih kenderaan angkasa, denganwagon jenis badan, sebagai contoh. AWD ditambah kepadavarian dengan badan biasa, yang dipanggil ST, melaluigenerasi kelima Haldex klac.

Leon-ST-hadapan

Boleh menjadi satu-satunya bermakna baik daya tarikanjumlah yang berkaitan dengan badan yang SUV, oleh yangmengeluarkan asfalt dan menghadapi jalan raya kasar lebihkeyakinan. Tetapi ... bagaimana jika anda berfikir tentang jalan-jalan biasautara Sepanyol, berkelok-kelok dan sering denganasfalt melekit sedikit kerana hujan atau ais? Nah adamempunyai sebab utamanya untuk baru Leon ST4Drive. Ia terletak dalam segmen yang sama dengan Golf Volkswagen, Citroen C4, OpelRenault Megane atau Astra, SeatLion kini meningkatkan permukaan serba boleh melekatrumit.

Untuk kedatangan daya tarikan ini yang terpesong paksibelakang, telah disesuaikan endowing ini sekarang penggantunganmultilink. Perubahan ini, sebagai tambahan kepada berat Haldexgenerasi kelima, menyediakan tambahan 124 kilo dari normal ST danjuga mereka meningkatkan penggunaan, yang mencatatkan perbelanjaan tambahan 0.7lebih separuh liter setiap 100 km. Namun, model TDI dengan 150 hpperkembangan ia telah sedikit dipendekkan transmisi manualenam kelajuan untuk mengekalkan prestasi yang samamodel hadapan-drive. enjin ini adalah lebihMenariknya, versi lain yang mempunyai pemacu inikomprehensif, 105 hp. Kerana di sini jika anda memaksahampir mana-mana kelajuan enjin dan tidak hilangdaya tahan.

leon st--logo

Juga, cakera belakang meningkat dalam diameter daripada 253 untuk272 mm dan kapasiti tangki juga telah meningkat dalam 5 literuntuk mengimbangi kos bahan api yang lebih tinggi, yang berbeza-bezaautonomi hanya kira-kira 100 km. Iaitu, daya tarikan yanghadapan mencapai 1300 km dan ia mencapai 1,200. tiada apa yang terlalusignificativo.Y kedua-dua model mempunyai roda yang samasiri penggantian kecemasan.

Berbanding dengan sistem pusat ini pacuan empat roda yangSeat Leon ST 4Drive, ia adalah berdasarkan pada klac berbilang platHaldex generasi kelima dikawalelectrohydraulically. Ia berfungsi dalam kombinasi dengan mengunci diriXDS elektronik dan mengedarkan tork gandar dengan lekatan yang kurang kepada98% daripada jumlah yang silih berganti. Apabila di sana, ia juga memberikan anda lebihdaya traktif roda yang mempunyai lebih cengkaman, yangsesuai untuk permukaan dengan lekatan yang rumit. diberikanujian telah dijalankan pada bulan Julai jalanberhampiran bandar Segovia, saya boleh menyemak dengankebolehpercayaan atau keberkesanan pacuan semua roda ini.

singa-st-haldez

Dalam Seat amat berbangga dengan sistem ini yang telah menurunkan1.4 kg dalam berat daripada generasi terdahulu dan yang mempunyaipenyelenggaraan dipanjangkan hingga tiga tahun, untuk menukarminyak.

baru Seat Leon ST 4Drive Ia kini boleh didapati dengan duaversi: 105 hp 1.6 TDI dan 2.0 TDI 150 hp kedua-duaGaya dan enam kelajuan penamat manual gearbox. terakhirIa juga boleh dipesan dengan kemasan barisan sukanFR.

leon-st-belakang

Ke atas dari kek sangat menyelerakan, harga, jika andaanda menyambut PIVE Pelan6, keadaan kewangan daripada tindakan Seat sendirijenama promosi, boleh dikurangkan dalam 26.330euro harga senarai sehingga 21.230 ... pasti banyakkereta untuk tidak banyak wang. Menarik ...

Dalam video berikut anda boleh melihat Seat New Leon ST4Drive dalam tindakan: