ujian BMW F800 GS: meminta apa yang anda mahu … dan lesen A2

Pada kesempatan ini, sebelum ia mencapai kemas kini 2016, kami telah menguji BMW F800 GS, basikal terkawal dan serba boleh yang anda boleh meminta (hampir) apa sahaja yang anda mahu. Di samping itu, jenama akan menghadkan percuma untuk A2.

Yang mempunyai GS BMW ("satu GS", Sebagaimana yang mereka katakan, tidak lebih)sering menggunakan akronim ini -GS- untuk menentukan basikal anda keranabagi mereka yang tahu ini, ini adalah hampir satu jenamasendiri. Tetapi mengapa perlu kita terbukti sekarang BMW F800GS?

BMW F800 GS (18)

 • Test-BMW-F800-GS-tindakan-lopak

  Dengan basikal seperti BMW F800 GS anda maka anda sentiasa boleh pergi lebih baik. Photo: Álex Aguilar.

 • Test-bmw-F800-GS-tindakan

  Seperti dalam SUV empat roda, hampir semua yang anda lihat kebanyakannya digunakan melalui jalan raya.

 • Ujian bmw F800 GS jalan--tindakan

  Aspal, basikal ini agak seimbang dan enjin, lebih daripada cukup untuk mengatasi kelajuan undang-undang jika anda mahu.

 • Test-bmw-F800-GS-tindakan-frontal-road

  kedudukan yang selesa dan 'J' adalah lebih terkawal daripada perdana julat: yang R1200 GS.

 • Test-bmw-F800-GS-tindakan-sisi-bidang

  Di lapangan, walaupun dengan mod pemanduan standard, cengkaman yang baik.

 • Test-bmw-F800-GS-tindakan hala hala

  Ia adalah basikal suka bermain, dan di laluan dan tanah yang tidak rata adalah di mana anda boleh menikmati konsep ini dan lebih baik hidup lama BMW.

 • Test-bmw-F800-GS-tindakan-lopak-tanah liat

  Juga di dalam air dan lumpur. Salah satu rahsia beliau, tayar depan nipis.

 • ujian-BMW-F800-GS-suspensi belakang peredam

  Penggantungan belakang adalah mudah laras, yang amat berguna apabila memakai penumpang.

 • Test-bmw-F800-GS-box

  gambar adalah sudah terkenal dan menggabungkan sfera analog dengan paparan penuh.

 • Test-bmw-F800-GS-setang

  Hampir semua maklumat yang penting dikawal daripada hendal. Ia melindungi kanan skrin dan adalah tetap.

 • Test-bmw-F800-GS-depan brek cakera Brembo-ABS

  Dua cakera brek Brembo sangat berkesan. Unit ini mempunyai ABS dan daya tarikan kawalan.

 • Test-bmw-F800-GS-lateral

  Garis tetap setia kepada singkatan GS ... dan legion beliau peminat di seluruh dunia.

 • Test-bmw-F800-GS-logo

  Walaupun ia dikenali sebagai 'GS', pada hakikatnya basikal ini dipanggil F800 GS.

 • Test-bmw-F800-GS-enjin

  Its blok enjin twin 800 adalah sama dengan BMW F800 R ...

 • Test-bmw-F800-GS-cara

  Tetapi dalam apa-apa casis yang berbeza, tingkah laku adalah berbeza. BMW had percuma untuk A2.

 • Test-bmw-F800-GS-belakang-statik

  GS adalah satu-satunya rangkaian yang menyimpan lampu yang tidak simetri. belakang adalah lebih semasa.

 • ujian-BMW-F800-GS-optik-belakang LED

  LED adalah standard untuk jawatan juruterbang dan brek. Sebaliknya isyarat adalah tambahan.

 • Test-bmw-F800-GS-belakang beg

  Pack (tanggal tanpa alat) membuat semua motosikal GS lebih serba boleh.

Kerana ia adalah, motosikal motosikal serba boleh berguna yang bolehmeminta (hampir) apa sahaja yang anda mahu. Hujung atas adalah R 1200GS, dengan enjin boxer baru udara yang disejukkan cecair,tetapi jika anda mahu untuk melompat anda skuter 125 cc yang benar-benar jejak,Limitable tanpa sebarang kos kepada Travel A2, BMW mempunyai mesin lain sangatdisyorkan untuk estrenarte pada asfalt dan jalan-jalan: yangGS 650 cc, 700 cc dan 800 cc.

Kami telah menguji ini 800 menjadi titik pertengahan, dansatu kombinasi yang terbaik pasaran prestasi,keselesaan, autonomi dan serba boleh, yang adalah apa yang dicari dalamSekarang mid-range jejak supaya fashion-. Tidak murah, (dari11,200 euro), walaupun amat disyorkan. Punca-punca?

Melainkan jika anda tidak sampai ke kaki anda di atas tanah walaupun dengansehingga 820 konfigurasi mm- ceruk, basikal ini agakselesa kerana anda mengambil kedudukan tegak dan lebih tinggimengambil kira trafik, selain daripada beberapa perlindunganangin, walaupun di sini skrin tidak boleh laras dan iniunit perlindungan tidak mempunyai belenggu. walaupun semua BMWGS anda kelihatan seperti kuda sebenar, dimensi ini, andagesit bergerak akan membolehkan mana-mana, dari lalu lintaslebuh bandar untuk hasil 85 hp yang sangat baik di mana-mana-fly, melalui apa yang membezakan jejak tulensukan jalan yang kelihatan seperti mereka: kualiti yang merekaoff-road.

Bergerak!

Saya berhati-hati memanjat di atas mesin ini mengetahui bahawa,walaupun dalam ini langit pemotretan adalah jelas,ramalan adalah untuk hujan. Dan ciri-ciri inimotosikal, anda rasa yang lebih tenang sedikit, sekali gus membuatsimile automotif, BMW F800 GS Ia adalah sebuah SUVSUV. Dan jika peralatan yang standard (ABS, rodaradio ...) tidak cukup untuk anda, anda boleh meminta Comfort -515 pakejeuro (komputer, genggaman dipanaskan, sokongan beg pakaian,pusat pendirian) dan mod kawalan cengkaman dinamik (ASC,off-road dan pelarasan elektronik penggantungan itu).

Menjurus bermula dan gear lancar. Kedudukan tinggiIa sentiasa insentif untuk bergerak antara lalu lintas bandarpada jam tergesa-gesa, kerana anda mempunyai lebih banyak ruang untuk jangkaan. sebelumkeluar, saya mengambil kesempatan untuk pergi tentang melakukan beberapa membeli-belah di pusat danmerampas beg ujian berikut unit ini. dalambasikal ini, beg adalah sangat berguna. Ini BMW tegar'Tumbuh' a cm sedikit dan mudah untuk memohon dan keluarkan tanpa alat!

Dan jalan raya, dengan mod 'jalan' dalam petak paparan,kelajuan lumpuh. Mucha. 'Jaket' Lines menipu kerana tidak adaselebihnya sikap tenang dan keselesaan. Hanya kerusi itu tidak begitu ergonomikdan slip sedikit dengan cubrepantalones tertentu apabila anda memandu denganhujan. Berita baik adalah bahawa jika anda membawa penumpang atau beban yang berat, bolehcepat menyesuaikan kekerasan suspensi belakang dan pemulihandaripadanya.

Dan bercakap sedikit segala-galanya: mula merapatkan langit danLewat pula sebelah petang, lumínicamente bercakap,malam yang gelap. Perlahan kepada apa yang masuk akalbersama-sama, tetapi rasa selamat sentiasa positif:roda campuran motosikal ini memberikan firma cengkaman yang baikgelongsor dalam dan di luar asfalt. Dan kesempitan yang -especiallydalam delantera- ia juga merupakan nilai tambah dalam bahagian ini. luar trekawam, saya telah melebihi 200 km / h dan kereta api itu tidak sebelumstabil sebagai basikal sukan tulen, tetapikelajuan undang-undang, memenuhi lebih daripada cukup dan tidak mempunyaiperasaan roda kalah atau lintang.

serba boleh dengan jelas

Keadaan cuaca menjadi masa yang lebih buruk danSekarang saya menghargai berbasikal ini begitu serba boleh. jika andatetap di hadapan, lampu yang simetri dan hanya kekal dalam iniBMW GS pelbagai dalam, dan masih terbukti berkesan apabila perjalanangelap. Di samping itu, pencinta kesederhanaan dankebolehpercayaan akan suka cahaya perigi optik dan mempunyaimentol halogen boleh menjadi mudah diubah tanpa perlumembuka apa-apa dalam dua kotak sebagai sepanjang hayat,bawah meja. Tidak ada keraguan bahawa LED lalu BMW R1200GS cahaya yang lebih baik, tetapi jika anda mahu hidup pengembaraan yang jauh,digunakan selama bertahun-tahun gunung anda dan bajet anda bukan untukmenembak roket, kemudian, hey, perkara-perkara ini menambah mata.

malam yang benar-benar tidak menyenangkan lalu, walaupun perasaan untukroll antara lopak, lumpur dan angin adalah menghibur. dalam iniunit, walaupun saya tidak mempunyai pelindung tangan, tangancalefactables menyediakan dos yang baik ditandingi. Di padang,walaupun untuk kegunaan pelancong tidak penting, mod langkahEnduro, untuk memastikan tork baik dalam semua jeniskeadaan. Secara beransur-ansur, saya mendapat talian setiap kalisporty, kerana pada waktu pagi apabila dia membuatGambar bukti ini BMW F800 GS. Dan blok inibasikal, yang sudah dibicarakan di BMW F800R, berkelakuancasis ini, seperti logik, dengan cara yang sama sekali berbeza,terutamanya dalam trek. 

Jalan-jalan yang sukar dan meranduk ia adalah apabila benar-benarmenghargai kualiti mesin sangat terkawal ini. Anda perlumembiasakan diri untuk berdiri di pelana, meletakkan rodahadapan di mana sesuai, untuk menyediakan gas melalui pasir manakala notaderrapaje hadapan lembut dan belakang (walaupun anda telah tidak dipandu dalam inikeadaan, jika anda telah melihat perlumbaan 'trek tanah ',anda akan tahu apa yang saya maksudkan, menjimatkan semua jarak).

Tiada had sehampir basikal lain dan ya mahuterus melakukan kilometer (dan lebih-lebih lagi apabila anda mempunyai 16 literdeposit dan dalam perjalanan saya berjaya untuk tidak mendapat 5.5 l per 100km).

Dissappointed ... dan datang 'restyling' 

Cuaca buruk tiba dan tidak adalah sama seperti memandu skuterbasikal yang boleh bergerak dengan semua jenis jaminantanah. Selepas seminggu hampir 1,000 km antara laluanlaluan harian dan kering, basah dan berlumpur, jadi ini GSSerba boleh meninggalkan senyuman yang besar ... dan keinginan untuk perahlebih.

Semua produk baruDewan Milan (EICMA) 2015.

Jika harga bukan yang pertama, "Dua kilo 'mempunyai basikalsangat berpatutan, pelbagai guna, memakan kandungan ... dananda tidak tidak bosan. Dan berhati-hati, kerana pada Salon terakhirMilan, jenama telah melancarkan BMW F800 GS 2016, jadi jika andaGS berminat dalam hal ini, kita mesti menjadi sangat prihatin kepada perkembangan dalambaki 2015 dan awal 2016 sebelum ia pergi kepasaran baru. Apa yang anda jangkakan?

Yang terbaik: serba boleh, prestasi bagi sesaran,berat, penggunaan, ABS sebagai standard.

Yang paling teruk: agak garis ketinggalan zaman, kerusi ergonomik,harga agak lebih tinggi dengan tambahan yang anda lihat di sini.  

Peralatan untuk ujian ini: Helmet AXO Arrow, jaket AXOMadison, sarung tangan Hevik Stoccolma.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: