ujian Volvo XC90

Kita diuji Volvo XC90 D5 2015 enjin baru, SUV &# 039; premium&# 039; jenama Sweden, dan yang benar adalah bahawa meninggalkan kita sangat dissappointed. pertandingan anda Audi dan BMW mempunyai sebab untuk bimbang. Volvo ini boleh basah telinga lebih daripada satu ... Satu menamatkan akhir mengesahkan XC90 T8 AWD, plug-in hybrid versi SUV Sweden.

Lima meter panjang, dua meter lebar dan mengenakan jeriji di mana beliau mempengerusikan logo jenama. Dan input, rupanya adalah amat memberangsangkan. Tetapi mari kita lihat bagaimana ia berkelakuan. Ini adalah menguji Volvo XC90 2015 D5.Bukan sahaja SUV besar jenama baru: kemajuan segala-galanya yang akan membawa model Volvo masa depan, untuk S60. Reka bentuk yang sebenarnya dicapai: terdiri daripada garis yang jelas, ia adalah hanya antara budi bicara yang Q7 Audi sporty dan BMW X5 a. Pereka Thomas Ingenlath, yang sebelum ini telah bekerja untuk Volkswagen; Beliau telah melanda kuku.

Ia mulai dalam kualiti yang tinggi, dengan tempat duduk yang nipis tetapi sangat selesa dan skrin sentuh menguasai konsol tengah. Anda boleh sapu dan zum, bertindak balas dengan cepat dan intuitif, seolah-olah ia iPad. pengendalian keseluruhan adalah intuitif, lebih mudah walaupun daripada skrin besar Tesla S.

Sebuah enjin berkuasa

Saya menguji Volvo XC90 D5 2015. Dengan tukul ini anda memukul X5 BMW dan syarikat dan ia juga benar-benar berubah pedalaman. Lebih berkualiti dan, di atas semua, unsur-unsur seni yang bergabung dalam skrin sentuh pusat yang besar. Ia seperti iPad akan menjaga pusat papan pemuka dan dari ia boleh mengendalikan semua fungsi HVAC, audio, pelayaran ... Satu lagi perkara yang menyakinkan saya adalah roda diameter stereng sangat kecil menegak kepada mastodon yang bersempadan dengan lima meter panjang dan dua lebar. Terima kasih kepadanya dan casis sangat tangkas (penggantungan udara berharga 2811 euro berkelakuan besar), lebih tipikal saloon besar bahawa sensasi SUV tinggi. Dan yang dihargai, kerana anda memandu dengan gambaran yang membawa kereta yang lebih kecil dan terkawal.

Sudah tentu, yang akhirnya undang-undang fizik adalah apa yang mereka dan apabila mereka mula berlaku lengkung muncul satu demi 2,100 kilo lain tiba-tiba berkata dengan skala Sweden ini. Memang benar bahawa Volvo telah melakukan amalan kerja penting apabila pelangsingan menyembuhkan model perdananya, tetapi masih selesa melebihi halangan dua tan. sempadan A, sebagai contoh, salah satu daripada pesaing paling sukar seperti Audi Q7 tidak melintasi dengan tinggal di 1,995 kilo. Dan sudah tentu, lebih berat, inersia, lebih badan roll dan kurang kegembiraan dalam virados bahagian. kerana XC90 D5 2015 roda dengan aplomb kejam oleh lebuh atau lengkung jejari luas, tetapi apabila mereka tiba di Buzzards pusingan atau stereng cepat dan tepat boleh mengelakkan understeer Querencia, dibetulkan untuk pacuan semua roda itu. Terima kasih kepada kedua juga pada permukaan licin anda mencapai cengkaman yang perlu ditambah. Volvo XC90 baru Ia tidak bertujuan untuk membuat trialeras kuat atau melompat di luar trek yang patah, tidak. Melihat ke atas lebuh raya dan keselesaan maksimum dalam. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada AWD, kelancaran operasi transmisi automatik untuk pembersihan tanah yang lebih tinggi daripada yang ditawarkan oleh pesaing Jerman dan bantuan dari sesetengah alat bantuan elektronik adalah dapat melalui tempat-tempat di luar jalan raya. Jadi, jika anda tidak takut menggaru badan yang cantik anda ... 

 

Apatah lagi mereka dua tan berat dicatatkan apabila menganalisis prestasi mekanikal D5 225 hp itu. diesel A adalah berdasarkan turbo dan tork murah hati hampir 500 Nm untuk melompat kepada 120 km / h tanpa sebarang masalah, walaupun dengan keseluruhan laluan. The transmisi automatik lapan kelajuan mengecualikannya daripada kekuatan tenang dan membantu mengekalkan angka penggunaan purata (sebenar) yang munasabah. Walaupun ia adalah benar bahawa ujian kami telah mengisytiharkan perbelanjaan sebanyak 7.8 l / 100 km (dua liter di atas angka rasmi), turun daripada lapan liter pada lima meter automatik dan all-wheel drive yang luar biasa. 

Saya suka kurangnya rumorosidad apabila anda melangkah dengan teliti, lebih tinggi daripada yang dijangkakan. Mungkin tahap kalis bunyi, Volvo masih boleh memanjat langkah untuk mencapai Mercedes, sebagai contoh. Anda boleh memberi pengajaran kepada semua XC90 ia adalah dari segi keselesaan pemanduan, ruang dalaman, batang atau praktikal. Dengan tujuh kerusi sebagai standard (dua tempat duduk belakang dua orang dewasa), Sweden ini adalah saloon rolling mewah sebenar. Dimensi ketinggian dan lebar adalah tertunggak dan kemungkinan bergerak membujur tiga kerusi baris kedua memberikan fleksibiliti tambahan. Untuk ini menambah batang besar. Terima kasih kepada lipatan daripada dua kerusi ketiga berturut-turut, bahagian kapasiti 721 liter.

2015 Volvo XC90 dalaman

Kokpit SUV baru adalah sangat berjaya dan sangat moden. Digital dan memaparkan stereng sangat tegak menarik perhatian dan sistem Sensus untuk mengawal semua fungsi dari skrin pusat berfungsi tambahan yang baik untuk sentiasa memastikan maklumat seperti pendingin hawa di sisi. Saya terlepas satu cam belakang roda, walaupun saya akan berkata pilihan yang ada.

batang memegang sehingga 1,886 liter dengan tempat duduk dilipat, dan jika anda mahu anda boleh memasang baris ketiga, ya, dengan ruang untuk dua orang anak. Kerusi baris kedua boleh bergerak membujur dan dalam pilihan boleh dilipat secara elektrik.

Dianggap sebagai satu SUV mewah, senarai pilihan adalah luas: dari mobil lain terlalu dekat elektrik untuk peralatan audio 'premium', melalui roda 22 inci, tiada apa yang hilang. Tetapi yang paling mengejutkan adalah sistem keselamatan yang inovatif, mampu untuk menjangka kehadiran kereta kiri dan kanan di persimpangan.

5 model terbaik klasik Volvo oleh jenama (10)

 • Top-klasik-volvo-PV4

  Volvo pertama, ÖV4, muncul pada tahun 1927. Pada tahun yang sama, jenama yang diperkenalkan imej PV4 yang ...

 • Top-klasik-volvo-PV4 pertahanan

  ... ia adalah versi teksi dan dalaman yang lebih mewah. Mereka membuat sebanyak 694 unit.

 • Top-klasik-volvo-PV654

  Dibina antara tahun 1933 dan 1937, Volvo PV654 adalah versi mewah di PV653 itu.

 • Top-klasik-volvo-PV654-pertahanan

  Beliau digelar dirinya reputasi yang sangat baik terima kasih kepada berfungsi dengan berkesan dalam salji. Mereka membuat 361 unit.

 • Top-klasik-volvo-PV444

  Volvo PV444 telah diperkenalkan pada tahun 1944 dan segera menjadi satu kejayaan. Ia kos yang sama seperti ÖV4 1927.

 • Top-klasik-volvo-PV444-pertahanan

  The PV444 adalah salah satu kereta untuk melengkapkan tali pinggang tiga mata.

 • Top-klasik-volvo-p1900

  Pada tahun 1954 Volvo memperkenalkan roadster dengan badan gentian kaca, yang P1900, yang mula dijual pada tahun 1956.

 • Top-klasik-volvo-p1900-pertahanan

  Kerana ia adalah hanya dijual setahun, ia adalah salah satu Volvo yang paling eksklusif di dunia. Mereka membuat 67 unit.

 • Top-klasik-volvo-P1800S

  Pasti, apabila jenama memperkenalkan Volvo P1800S pada tahun 1961, dia tidak tahu apa yang akan menjadi klasik yang paling ikonik beliau.

 • Top-klasik-volvo-P1800S-pertahanan

  Hari ini terdapat banyak yang menganggap Volvo ini sebagai yang paling indah sepanjang masa.

Volvo XC90 2015 harga

Ia bukan satu kereta murah, tetapi lebih murah daripada Audi Q7 atau BMW X5. Lebih bersedia daripada mereka, Volvo XC90 D5 kos 59.471 euro. Selepas musim panas dia akan melampirkan XC90 hibrid pertama sejarah kurang varian berkuasa, D4 daripada 53.900 euro, juga. T8 akan menjadi enjin yang menggabungkan enjin petrol dan elektrik untuk menghasilkan 400 kuasa kuda dan penggunaan sebanyak 2.5 liter. Ia akan kos 79.950 euro. Pelbagai ini diisi oleh petrol T6 320 hp untuk 70.633 €.

Kita bandingkan insurans kami, kami telah dikira apa yang akan kos untuk menjamin Volvo XC90 D5 Untuk mengira harga, kita mengambil sebagai rujukan seorang lelaki 40 tahun dengan 15 ID dan tanpa jahat, yang tinggal di Madrid, dia menggunakan kereta setiap hari, yang diletakkan di garaj kolektif dan berjalan sehingga 20 000 km setiap tahun. Dengan data ini, paling berpatutan insurans untuk semua risiko Pelayo ditawarkan 1,089 euro.

Kos ini boleh menjadi lebih rendah jika anda memilih untuk polisi insurans selimut dengan francais. Dalam kes ini, yang paling murah adalah dengan Kejadian. Ia kos 607 euro untuk 300 euro francais.

Dan jika anda sedang mencari untuk kereta baru, jangan ketinggalan recommender kami.

Volvo XC90 T8 ujian AWD, oleh Gabriel Jiménez

Kami telah mempunyai peluang untuk menguji di jalan raya di Alps Bavaria (Jerman) Volvo XC90 2016 dengan enjin T8 Twin Engine, hibrid mekanikal yang menggabungkan enjin petrol dengan motor elektrik 320 hp 87 hp dengan yang secara teori boleh melakukan perjalanan 43 km dalam elektrik tulen. Dengan kedua-dua enjin, XC90, dan membangun sejumlah 407 hp, mencapai pelepasan 49 g CO2 setiap kilometer dan mengumumkan satu penggunaan purata gabungan hanya 2.1 l / 100 km (jelas dicapai berdasarkan peraturan 'pelik' tiga, yang mana 43 km dalam elektrik tulen adalah termasuk dalam penggunaan petrol adalah secara teori 0). Volvo XC90 AWD T8 menempatkan bateri ion litium di bahagian tengah kenderaan, yang, selain menjadi kawasan paling selamat, menyediakan pengagihan berat badan yang sesuai, di samping tidak menolak ruang untuk boot.

XC90 AWD T8 mempunyai lima mod memandu boleh dipilih dari roda di sebelah butang permulaan: Hybrid (Hybrid) Pure Electric (Pure Electric), Power (Dengan kuasa penuh kedua-dua enjin), AWD (AWD) dan jimat (Simpanan, econducción). Perasaan pertama tidak lama lagi selepas memulakan adalah dengan heran oleh itu tidak benar-benar mendengar apa-apa tanpa mengira penebat bunyi yang sangat baik dengan yang satu hujung yang disahkan apabila bermula operasi dan kelajuan pelayaran tinggi dicapai. Apabila di atas jalan raya, dan melebihi 50 km / h yang berhenti menarik hanya motor elektrik, Volvo XC90 AWD T8 2016 menunjukkan binatang itu dalam. Ia adalah torrent kuasa yang bergerak dengan kemudahan yang lebih daripada dua tan panjang seberat Sweden SUV. Sebagai turapan-laluan adalah jalan menengah agak sejuk digabungkan dengan pelabuhan gunung-, dan terdapat kawasan yang mempunyai salji di jalan raya, saya memilih mod AWD, yang menjadikan ia lebih berat dan 'lembap', tetapi lebih selamat dengan sejumlah cengkaman. Mereka masih 407 kuasa kuda. Sudah tentu, apabila brek, XC90 T8 2.3 tan AWD 2016 dicatatkan, dan walaupun ia mempunyai pasukan brek lebih berkesan, cam miss pada stereng yang bermeter brek dan mengelakkan kekasaran. Yang jelas, dalam mana-mana, yang antara gabungan trafik berat dan sedikit kegembiraan dengan had kelajuan pendikit, saya telah mencapai lebih daripada penggunaan yang menarik 7.1 l / 100 km, yang perlu diberi perhatian.

Sidetracks diubah oleh tipikal Autobahn Jerman, dan dengan itu XC90 T8 mengambil segala-galanya terbaik dengan mod Kuasa. Saya perjalanan cahaya, sangat ringan walaupun dengan mengorbankan penggunaan ... dan mengambil satu mungkin satu atau dua'recipes '. Dan, dalam satu tangan, begitu juga dilindungi yang anda tidak mengetahui kelajuan walaupun orang paparan kepala-up menunjukkan ia dan isyarat lalu lintas pembaca di advierta- dan apabila anda mahu untuk merealisasikan pemecut tertekan sepenuhnya ... Adapun penggunaan, jauh, jauh dari rasmi 2.1 liter (12.4 l / 100 km dalam kes saya, dengan pemanasan aktif dan irama 'ceria', dan apabila dimakan 43 km daripada elektrik tulen).

 

Volvo XC90 terhadap pesaing-pesaingnya (24)

 • Volvo XC90 perbandingan terhadap pesaing

 • BMW X5 belakang

 • BMW X5 enjin

 • BMW X5 shift tuil

 • sambungan X5 BMW

 • BMW X5 papan pemuka

 • BMW X5 sebelah

 • Hyundai Grand St. belakang Fe

 • Engine Grand Hyundai Santa Fe

 • Hyundai Grand Santa Fe perubahan tuil

 • sambungan Hyundai Grand Santa Fe

 • Hyundai Grand Santa Fe papan pemuka

 • Volvo XC90 belakang

 • enjin Volvo XC90

 • Volvo XC90 perubahan tuil

 • sambungan Volvo XC90

 • Volvo XC90 watch

 • Volvo XC90 papan pemuka

 • VW Touareg belakang

 • VW Touareg papan pemuka

 • sambungan VW Touareg

 • VW Touareg perubahan tuil

 • enjin VW Touareg

 • Volvo XC90 perbandingan terhadap pesaing frontal

Saya juga menguji Volvo XC90 AWD T8 di landasan salji, dan kebenaran adalah bahawa Sweden SUV bergerak seperti ikan di dalam air. 2.3 tan yang ketara dari segi merujuk sifatekun, dan walaupun semua alat bantuan dicabut dan mengambil had, XC90 T8 AWD (jelas dengan AWD sebagainya) mempunyai tingkah laku yang mulia dan selamat.

Volvo XC90 T8 harga AWD 2016

Volvo XC90 T8 AWD adalah priced sebahagian daripada 79.950 euro, Momentum untuk kemasan dan berjumlah sehingga 83.459 euro dengan penamat R-Design, penamat sporty. Bawahnya Volvo XC60 dan XC40 Volvo berada.