Ujian Toyota Verso 2016 Proace

Baru Toyota Verso Proace adalah lebih daripada sebuah van untuk seisi keluarga, kerana ia adalah kenderaan pelbagai guna yang sempurna sentiasa perlu membawa anda ke seluruh banyak meter padu, dan mempunyai mana untuk meletakkan mereka.

AUTOBILD.ES telah mengembara ke Poland untuk menguji Toyota ProaceVerso 2016, van dihasilkan melaluiusaha sama dengan PSA Group atas alasan bahawa ini telah diSvelnord (Perancis). Oleh itu, jika anda merenung, berpuasa merekaanda mencari sesuatu seperti ini van baru Jepun dengan PeugeotPakar dan Citroën sepupu. Malah, saya jugaSaya membentangkan kedua-dua Beberapa bulan yang lalu, memandubaru Toyota Proace tidak dapat mengelak perasaan yang aneh dejavu.

Jangan terlepas: "Citroëngelisah 2016"

Walau bagaimanapun, bernasib baik, pada majlis pelancaran itu saya mempunyaipeluang untuk Verso ujian Proace, Perkara yang tidakdengan varian yang berorientasikan keluarga sepupu Perancis mereka,dan yang akan menjadi salah satu yang menarik bagi sebahagian besar, jika hanya keranayang lain kebanyakannya pembelian perniagaan. The Proace Toyota mencapaiPasaran boleh didapati dalam dua pertempuran: Proace Van padat dan ProaceBoxcar Sederhana (L1), yang kemudiannya menyertai versi lainpanjang, yang dinamakan bagi jenama Toyota Proace Van Long (L2) danbahawa 'kami' minat: yang Proace Toyota Verso, berdasarkan Minivandalam van dengan sehingga sembilan kerusi.

Dengan muatan 1000 kg standard yang boleh meningkat sehingga1,400 kg jika penggantungan caj adaptada-,versi bekerja Toyota Proace baru adalahMereka berbeza dari segi panjang: 4606 mm untuk van padat dan 4956mm untuk lori sederhana. Panjang muatan maksimum ialah 2.5 m dan5.3 meter padu dalam jumlah dan, jika anda memilih untuk pakej Smart Cargo, angka ini mencapai 3.7 meter dan 5.8 meterpadu masing-masing. harga akses Toyota ProaceBoxcar adalah 16.125 euro.

pelbagai enjin Toyota ada Proace terdiridua enjin dengan pilihan kuasa lima diesel: 1.6D 95 hp,1.6D 115 hp, 122 hp 2.0D, 2.0D dan 2.0D 150 hp 174 hp.Hanya kedua boleh dikaitkan dengan kotak gear automatikenam hubungan. Seperti yang kita sudah tahu sepupunya, Proace yangakan datang dengan elektrik dikendalikan pintu gelangsar di kedua-duapihak dan sebuah kabin dengan tiga kerusi di mana pusat itu bolehsehingga mengakses petak kargo 0.5 meterpadu di sebelah kanan mempunyai pintu rahsia yang membolehkan menjalankanobjek tambahan dengan 1,16 meter panjang.


ujian Proace Toyota Verso 2.0D-4 150 hp

Seperti peti Proace lain, variankeluarga van Toyota Ia boleh didapati dalam tigapanjang badan: padat (4,606 mm), sederhana (4,946 mm) danpanjang (5308 mm). Saya telah memandu Toyota Proaceverso sederhana, sekurang-kurangnya di jalan raya, tidak ada bezanyaminivan yang besar, sebenarnya, sikap tenang beliaulebuh raya adalah lebih baik daripada sebahagian besar daripada mereka dan juga kehilangan beberapamemborong dinamik, anda boleh bergerak jauh lebih baik daripadaSaya harapkan.

Unit Saya Proace terbukti Verse Ia dilengkapi2.0D-4 dengan 150 hp enjin mungkin sesuai untuk inipenggunaan kenderaan (5.5 l / 100 km diluluskan saya bahawa saya mempunyaikekal pada 6.4 l / 100 km di 112 km yang telah berlangsung ujian).Jika anda akan bergerak lebih oleh jalan raya, mungkin lebih sesuai dengan anda180 versi hp, walaupun 150 mampu untuk melancarkan 120km / h dengan cuentavueltas berputar pada 2,200 rpm. Kawasan pedalaman,walaupun plastik keras mana-mana, ia mempunyai tahap yang samafinishing, ruang penyimpanan dan keselesaan keseluruhan daripada keretabiasa.

Di atas bumbung Toyota Proace biasa -Ia juga dijual dibeberapa pasaran terdapat tingkap jendela langit membujur danpintu boleh membuka kembali, jika penghunibaris kedua adalah pernafasan berminat. Walau apa pun, kembali ke sana dengansemua ruang yang anda ada di tiga kerusi mungkin merasaseolah-olah mereka berada di ruang tamu. Hadapan, Toyota telah dilakukan tanpakerusi bangku simpanan dan terdapat kerusi individutempat letak tangan dan sistem Infotainment terkini.

Upholsteri dan warna-warna yang berkualiti tinggi dan kembali kepada sayafikir saya dalam minivan dan bukannya terbitanIndustrial sesuai untuk keluarga besar. Dalam konfigurasi ini,Juga, anda masih boleh mempunyai beberapa ruang batang walaupundengan deretan kerusi ketiga, dalam kes ini, hanya bolehmenampung dua penghuni. Untuk pergi ke variasi daripada sembilan kerusi,anda perlu mengarahkan badan yang paling lama Toyota Proaceverso, sebuah keluarga yang besar.

Satu perkara yang saya suka Verse ProaceToyota Ia adalah bahawa dalam semua versi dilengkapi tingkapdilaksanakan belakang, pada pendapat saya, sepatutnya menjadi standard dalammana-mana kereta yang berorientasikan kepada kegunaan keluarga. juga jejariberubah dalam versi padat adalah menarik: 11.3 meterbadan-badan yang paling lama berada dengan jarak yang lebih besar.Keluarga dengan penamat, yang adalah apa yang saya diuji, model ini jugaIa datang dengan tirai matahari, kawalan suhu berasingan untukmenyebut tentang tempat duduk belakang dan pagar elektrik.

yang julat harga akses Proace Toyota Verso Ia terletakdi 29.850 euro, walaupun ini adalah harga senarai rasmi untuk pasaranSepanyol, kerana dalam tawaran pengenalan dengan diskaun untukprofesional termasuk minivan keluarga ini boleh menjadidi 16.975 euro plus VAT. Model ini boleh didapati di Sepanyoldari Oktober di seluruh rangkaian pengedar Toyotasebagai sesuatu yang baru, kerana sehingga kini model ini hanya boleh menjadidijumpai di dalam industri. tempoh penyelenggaraan adalahsetiap 40,000 km atau dua tahun, jauh lebih baik daripada mana-mana keluarga.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: