Ujian Suzuki Ignis 2017 dan di Sepanyol

Suzuki Ignis 2017 ujian ini ialah SUV bandar baru yang mahu menyaingi Fiat Panda Cross. Adakah ia lebih baik daripada dia? Ia mempunyai reka bentuk baru dan berani, ruang dalaman yang besar dan menggabungkan sistem hibrid SHVS menggabungkan 1.2 enjin Dualjet dengan blok elektrik kecil. Sudah dijual di Sepanyol.

Selepas persembahan di Pameran Motor Paris 2016, SuzukiIgnis 2017 menyediakan untuk dilancarkan daripada SUVultracompact. Ia diilhamkan oleh Suzukii-M4 Concept dibentangkan di Pameran Motor Geneva 2015, walaupunreka bentuk kini lebih berani dan berbeza. Jangan terlepas semuamaklumat mengenainya dalam ini ujian Suzuki Ignis2017.

Jangan ketinggalan: 5kereta yang lebih murah Paris Motor Show 2016

Ia mengekalkan ciri-ciri generasi pertamaSuzuki Cervo, terutamanya di sebelah serta Swift (untukTiang bahagian A) dan Vitara dan ia direka untuk menawarkanpelbagai pilihan penyesuaian. Ciri-ciri hadapanlampu LED dengan angka yang sangat menonjol dalam halGLX penamat (tertinggi), manakala ciri-GLhalogen. 

Tanggapan pertama daripada Ignis Suzuki 2017

Sebagai contoh, Ignis baru Ia ditawarkan dalam pelbagai 14termasuk warna tiga warna badan baru(Orange Pearl, Blue Neon Gold Metallic dan Pearl) dan beberapagabungan duotone. Dua warna hiasan dalaman -oren dan titanium di bahagian bawah konsol dan mengendalikandalaman pintu - diselaraskan dengan warna yangbadan dan membolehkan pemandu untuk memilih Ignis terbaik barumemenuhi citarasa anda. 

Mengenai dimensi, ia mengukur 3.7 meter panjang, 1.66meter lebar dan 1.59 meter yang menjadikannyaterutama kereta dimaksudkan untuk kehidupan bandar. Walau bagaimanapun, 18 beliaucm pembersihan tanah menyediakan beberapa serba boleh apabilauntuk menyelidiki ke kawasan lebih tidak sekata sedikit. Untuk kerja-kerja inijuga sistem 4x4 ALLGRIP Auto Suzuki, yangsecara automatik mengedarkan tork kepada roda depan dankembali apabila ia mengesan bahawa hadapan telah kehilangancengkaman. 

Lima prototaip Suzuki tidak tahu (5)

 • Raider Suzuki Quad Constellation

  Buruj Quad Suzuki Raider adalah prototaip yang telah dibentangkan pada tahun 1989 dengan penampilan minivan.

 • Zender Swiftster Concept

  Ini Suzuki Swift telah melalui tangan Zender pada tahun 1991 dan menciptakan Swiftster Concept: a 'roadster' menarik.

 • Suzuki GSX-R / 4 Concept

  Suzuki GSX-R / 4 Concept 2001 adalah satu sukan yang mengagumkan dengan enjin Hayabusa 173 hp dan 640 kg.

 • Suzuki Concept S2

  Suzuki Concept S2 adalah berdasarkan Swift, ia adalah versi hardtop tukar dan hanya satu unit pembuatan.

 • Suzuki LC Concept

  Suzuki LC Concept merupakan satu penghormatan kepada Suzuki pada tahun 2005 menjadikan dia kereta pertama buatan: yang Suzulight Suzuki.

Walau bagaimanapun, tidak mengharapkan sensasi off-road, keranaSaya telah melihat beredar di sekitar Rom(Itali). dalam saya Suzuki Ignis 2017 ujian, Saya Pakairoda depan versi pemanduan hibrid (juga boleh didapatidengan ALLGRIP Auto 4x4) 1.2 Dualjet sistem enjin yang disokongdalam enjin elektrik kecil ia menawarkan 94 hp dan 120nm; iaitu, 4 hp dan 20 Nm tork lebih daripada versi petrol,Juga dengan 1.2 Dualjet (boleh didapati dengan bahagian depan atauintegral).

sensasi memandu

Blok hibrid adalah sama saya boleh cuba untuk masa yang lainSuzukiBaleno, sekarang saya melihat sesuatu yang lebih bahagia kerana sebahagianyang Kurang berat badan Suzuki Ignis 2017 (870 kg). yangsambutan dorong adalah memuaskan tetapi lebuh raya, padasemua condong jalan raya, anda perlu mengambil ia ke kawasanTinggi cuentavueltas jika anda mahu untuk bergerak lebih tangkaskelima. 

Tepat untuk sebab ini saya menghargai bahawa mengubah unit sayaujian (manual 5 kelajuan) mempunyai sentuhan yang baik, kerana disebabkan olehpembangunan panjang perlu menggunakan ia kerap untukmemerah potensi mereka.

Terdapat juga akan transmisi automatik lima kelajuanAGS (Auto Gear Shift), yang di Sepanyol akan ditawarkan hanya denganGLX dan 1.2 Dualjet blok 2WD akhir. Jalan-jalan sempitbandar Itali di Fiuggi, yang Ignis 2017 bergerak dengan mudah,yang membuatkan saya berfikir bahawa ini adalah habitat semula jadi mereka: bandar. yangstereng agak tepat dan dengan jejari 4.7meter, Saya berasa lebih selesa. 

Di dalam kabin, reka bentuk dalaman adalah mudah dan yangditerjemahkan ke dalam rasa yang lebih besar kelapangan. Di samping itu, kedudukanmemandu yang baik dan yang nikmat penglihatan. walaupun merekakesederhanaan, saya mendapati ruang simpanan yang cukup, seperti duabahagian-bahagian dalam sarung tangan dan konsol botol kosongTengah dan belakang dan pintu depan dan belakang.

Pada papan pemuka, ia mempunyai skrin sentuh 7 inciyang anda boleh menyambung telefon pintar anda melalui Bluetooth ataukabel USB untuk menggunakan aplikasi telefon pada skrin(CarPlay serasi dengan Apple, Android Auto dan MirrorLink)yang juga boleh digunakan untuk

memanipulasi radio, untuk melihat apa yang mengumpul ruang belakang danjuga menggunakannya sebagai pelayar.

Keselamatan Suzuki Ignis 2017

Dalam seksyen keselamatan, kenderaan yang melekat dua ruangmengesan tanda jalan dan objek yang berada di hadapankereta dan jarak anda berada. Berdasarkansaiz dan bentuk objek, kamera boleh menentukan sama adaialah pejalan kaki atau kereta lain. Ini membolehkan anda untuk menambah tigaberikut ciri-ciri keselamatan yang canggih. Yang pertama adalahyang Brake Assist melalui kedua-dua dewan (DualKamera Brake Support DCBS); apabila beredar kenderaanatau di atas 5 km / h, kamera mengesankenderaan dan pejalan kaki di hadapan beliau, yangmengelakkan perlanggaran dan mengurangkan kerosakan perlanggaran melaluiamaran dan brek automatik.

Suzuki SX4 Cross S-2016 (5)

 • Suzuki SX4 Cross S-2016

  Apa yang berubah sedikit crossover Jepun hadapan.

 • Suzuki SX4 Cross S-2016

  Pada bahagian belakang, beberapa perubahan. Hanya direka semula bumper dan juruterbang.

 • Suzuki SX4 Cross S-2016

  Baru Suzuki SX4 S-Cross boleh menjadi tuan rumah enjin 140 hp 1.4 BoosterJet sudah dipasang Vitara itu.

 • Suzuki SX4 Cross S-2016

  Dengan perubahan, baru S-Cross menang di premis.

 • Suzuki SX4 Cross S-2016

  Bahagian juga menjalani pengubahsuaian dalam reka bentuk dan kualiti yang lebih baik.

Kedua, angka lorong amaran berlepas:apabila kelajuan kenderaan pada atau di atas 60km / h dan meninggalkan lorong tanpa pemandu menggunakanpenunjuk, sistem bergetar stereng (begitu jugacahaya untuk rasa saya, ia boleh pergi tanpa disedari) dan cahayalampu amaran pada panel instrumen, yang menasihatkanpemandu jika berlepas lorong adalah disebabkan oleh sebab-sebabseperti kekurangan perhatian di jalan raya. Sistem ketigaIa adalah fungsi keletihan amaran: Apabila kenderaanmengalir sama dengan atau lebih besar kelajuan untuk 60km / h dan berliku-liku daripadasisi ke rel sampingan, sistem bunyi penggera danlampu lampu amaran pada panel instrumen. panggilan iniperhatian pemandu jika shimmy adalah disebabkan olehmengantuk atau sebab-sebab lain.

Suzuki Ignis 2017 harga

Suzuki Ignis 2017 tiba dengan 5 tahun jaminan atau100,000 km. Ia boleh didapati dalam dua kemasan, GLE dan GLX danpertama dan datang standard dengan penghawa dingin, enam beg udara,Gelongsor bangku belakang 15 sentimeter dan tempat duduk hadapandipanaskan. Ia mempunyai 14 warna badan yang berbeza, yangbergabung dengan butiran dalam warna yang sama dalam badan,sebagai pemegang untuk membuka pintu. tahap GLX, yangsepenuhnya pelayar mempunyai 7 '' Kereta Main Apple, Android Autodan kamera pandang belakang.

Buat masa ini, Ignis baru ia hanya akan menjual di Sepanyoldengan enjin, 1.2 90 bhp. Ya, ia boleh didapati denganversi bahagian depan atau all-wheel drive (ia juga menyusunatur KawalanHill Descent) dan sebagai penghantaran anda boleh memilih antaraautomatik atau kotak gear manual lima kelajuan. hargayang Ignis 2017 pelbagai dari 14,200 euro dan 17.450, auqnue ituSekarang tolak angka itu akan mempunyai 2,000 euro yang Suzuki menawarkandiskaun untuk pelancaran. Dan jika anda membiayai semula menawarkan anda satu lagipengurangan sebanyak 1,000 euro.

Anda sedang mencari untuk kereta? Semak recommender kamikereta untuk memilih yang paling sesuai.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: