Ujian Alfa Romeo Giulia 180 hp, adalah enjin yang penting?

Alfa Romeo Giulia adalah yang dinanti-nantikan dalam beberapa dekad kebelakangan saloon Itali. Tidak boleh kurang. Jenama tidak berakhir Biscione mengangkat kepala atau produk yang berkualiti atau jualan. Dengan Giulia mahu mengubah keadaan ini dan dalam ujian ini Saya mendapatkan di belakang roda versi yang paling rasional: 180 hp diesel. Ia adalah lebih menarik?

ini menguji Alfa Romeo Giulia 2.2 dieselSaya mengambil lebih bersemangat berbanding sebelum ini: jenama Itali telah mempertaruhkan segala-galanyaproduk ini dan keputusan yang buruk boleh membawa kepadasalah satu jenama yang paling penting dalam sejarah automotif. yangkumpulan FCA, Sergio Marchionne di kepala, mempunyai sangat jelas:Mereka tidak boleh gagal! Tidak ada ruang untuk melakukan kesilapan! 

Ini adalah sebab utama untuk pembangunan masa panjangAlfa Romeo Giulia. Banyak yang telah diperkatakan (dandikhabarkan) mengenainya dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Saya tidak akan masukkain buruk, tetapi ia seolah-olah jelas bahawa sebab utama untuk inikelewatan adalah tidak lebih daripada mengelakkan perkara-perkara bodoh sedikit yang boleh membuangoleh kehancuran semua kerja yang baik daripada tiga tahun terakhir keraspembangunan. The Giulia harus paksi yangmembangunkan masa depan Alfa Romeo dan jika aci berpintal,Lupakan yang lain.

Alfa Romeo Giulietta Sprint Test (16)

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint baru lama

  60 tahun memisahkan dua Alfa Romeo Giulietta Sprint, pasti bekas adalah lebih emosi

 • sebelah Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Di sisi Alfa Romero Giulietta Sprint menonjolkan baru roda 17 inci

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint depan

  Di bahagian depan hanya mendapati perubahan besar, lembaran calendered meninggalkan chrome dan kini hitam

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint belakang

  A jauh ke belakang pembungkusan, reka bentuk Itali tulen

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint belakang

  The peresap belakang berdiri di atas semua di belakang

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Cermin dan bingkai pintu juga menerima bayangan gelap

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint belakang

  Selain peresap, di sebalik semua bumper ia telah direka semula dan kebocoran yang agak besar

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint

  The Giulietta Sprint menggabungkan pengkamiran Q2 dan pemilih DNA

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Tiga enjin diesel 105, 150 dan 170 hp yang ada di Giulietta Sprint

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Bagi sebahagian, yang 1.4 MultiAir 150 petrol bhp dan menambah kepada pilihan bahan api mekanikal

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint dalam

  Di dalam kita mencari kemasan sporty dengan serat karbon su di mana-mana

 • kerusi Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Kerusi menggabungkan alcantara kain upholsteri. Mereka terlalu keras

 • plastik Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Walaupun kelihatan sporty, mereka perlu melihat lebih kualiti beberapa plastik, terutamanya di pintu

 • perubahan Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Dual klac automatik TCT mempunyai operasi yang cekap, tetapi dengan cam kadang-kadang mengalami beberapa kelesuan

 • Alfa Romeo Giulietta Sprint sandaran kepala

  Dalam headrests bersulam nama selesai: Sprint, Alfa Romeo klasik

 • ujian Alfa Romeo Giulietta Sprint

  Semasa ujian di Itali saya dapat melihat semua ciri-ciri yang Giulietta Sprint baru. Imej diesel 175 hp

Jangan Miss: Perbandingan: Alfa RomeoGiulia QV 'vs' Mercedes-AMG C63s

Saya tahu bahawa ramai kamu mungkin ingin membacajejak saya menakjubkan Giulia Quadrifoglio Verde, tetapiHari ini saya akan memberi tumpuan kepada versi yang paling rasional dan meyakinkanpelbagai, diesel 180 hp; Jika anda adalah pemilik bertuahEuroMillions tiket menang, lupa tentang ujian ini danpergi terus untuk membaca ujian AlfaRomeo Giulia Quadrifoglio Verde. pelbagai diakuiGiulia, pada permulaan, tidak murah hati: yang QV sebagai perdanadan penjenamaan dan dua diesel versi 150 dan 180 hp yang akanjumlah yang benar-benar penting dalam jualan. Pada suku akhirtahun yang menarik (menarik) versi akan menambah200 petrol hp. Tetapi sekarang juga, melihat video berikut danGiulia menikmati bergerak dan pertunjukan saya di roda,juga versi yang paling kuat:

yang Alfa Romeo Giulia 2.2 diesel 180 hpSaya akan cuba saya menunggu di depan saya dalam susun atur yang menakjubkanbukti bahawa Kumpulan Fiat mempunyai dalam Balocco, Itali. Perkara pertamaIa dijangka sesuatu reka bentuk Alfa Romeo dan dalam seksyen ini yang Giuliamemenuhi nota. gaya (ya, diesel) adalah sangat menarik,dengan garis bulat menggabungkan keanggunan dan sporty. beliauhadapan, dengan jenama grill klasik, mari 'kristal' yangIa adalah Alfa Romeo, bangsa sahih.

Bahagian dalam Alfa RomeoGiulia pada mulanya terkejut. Sudah tentu, kitabiasa dengan hiasan dalaman klasik Itali, seperti beliaupendahulunya, Alfa 159, penuh dengan maklumat, sesuatu yang penuh dengan hiasan, denganpenyalahgunaan bulat atau bentuk bujur. The Giulia adalah radikalyang berbeza, kelihatan seperti bahagian dalam kereta Jepun darikereta Itali. Yang sendiri mempunyai maklumat yang menarik sepertipapan pemuka kulit dibalut atau 8.8 skrin murah hatiinci sempurna bersepadu ke dalam papan pemuka dan yangsistem hiburan kereta dikawal.

Alfa Romeo Giulia ujian diesel: tak terhingga dalamanlebih baik!

Alfa Romeo lalu telah melalui tangan saya dalampersembahan kerana ini merupakan Alfa Romeo Giulietta Sprintdan kemudian saya mengadu beberapa kemasan dalaman, terutamanyalapisan plastik lasak: mereka kelihatan seperti kertas pasirtukang kayu. kerusi Fluffy tidak terlalu meyakinkan,serta maklumat meyakinkan kecil yang lain dari sudut yangpandangan yang berkualiti. 

Ujian: Alfa Romeo 4C Spider (14)

 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider

  Ujian: Alfa Romeo 4C Spider

 • Ujian: kerusi Alfa Romeo 4C Spider
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider Side
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider sebelah pemandu
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider kawalan detail
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider detail kawalan digital
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider detail kerusi kawalan digital

  Ujian: Alfa Romeo 4C Spider detail kerusi kawalan digital

 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider detail kawalan digital kerusi cam
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider detail Tire
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider boot detail
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider enjin detail
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider detail bumbung
 • Ujian: detail Alfa Romeo 4C Spider belakang
 • Ujian: Alfa Romeo 4C Spider sebelah detail

The Giulia adalah dunia lain, benar-benar,konsesi. Kerusi baru benar-benar menarik dan selamatManakala badan: Saya tidak pasti jika mereka seberapa selesa yang ke'Tarik' 1,000 kilometer tanpa mengalami dalam percubaan, tetapiperasaan di umum adalah tak terhingga unggul. yangplastik Ditto: meningkatkan yang abysmally juga tetapandan secara amnya semua yang berkaitan dengan bahan. SebaikAudi? Saya tidak fikir anda mendapatkan sejauh itu, tetapi sekurang-kurangnya kini mereka mempunyaiapa yang perlu dimalukan dan boleh berdiri sehingga sebahagian besar daripadapesaing-pesaingnya.

Bagi kawasan pedalaman, yang Giulia tidak akanrujukan, tetapi saya tidak fikir dia dimaksudkan. Seksyen ini (dandalam apa-apa lagi) mengikuti jalan yang ditandai dengan BMW Siri 3.tempat duduk belakang yang agak adil, dua orang dewasa sederhana bolehperjalanan tanpa masalah, tetapi jika anda mahu kereta yang luas, tidakIa adalah pilihan yang terbaik. Ditto batang: tidak terlalu besar,terutamanya tinggi, tetapi mempunyai cukup caraseragam dan boleh digunakan.

memulakan menguji Alfa Romeo Giuliadiesel. Butang mula adalah enjin bunyi adil. yangdalaman adalah juga kalis bunyi, disokong oleh teknik barubadan kawasan sensitif yang dikenali sebagai 'sandwich': adalahzon yang diletakkan di antara dua plat logam getah yangmelemah bunyi mekanik di dalam. jawatanMemandu adalah sangat baik dan perkara pertama yang menarik perhatian saya ialahstereng: adalah yang terbaik yang saya telah bermain sejak kebelakangan ini, reka bentuk,oleh sentuhan dan diameter dan ketebalan. unit ujian saya menyusunatur yangKotak gear automatik dwi-klac dan lapan kelajuan (juga bolehmelancarkan manual enam), supaya di belakang roda, saya mendapatidua cam aluminium besar yang banyak boleh memudahkan perkara yang jikaAnda ingin menukar gear dalam mod berjujukan.

Alfa Romeo Giulia ujian diesel: tingkah laku yang baikdinamik

Letakkan shifter ke dalam D dan mula menembak(Saya juga menguji manual enam kelajuan dengan sedikitLogam sangat sporty ... tetapi dengan sentuhan agak mentah). yangkilometer pertama adalah lebuh raya dan di sini merasakan GiuliaSobrado stabil. Bunyi rolling adalah jelas dan secara amnyabukan kereta yang paling halus di dunia, daripada saya! memenuhidaripada lebihan makanan. Sistem Alfa Romeo DNA membolehkan anda untuk memilih tigamemandu mod: Eco, Normal dan Sport. Saya mesti mengatakan bahawaperbezaan antara kedua-dua tidak begitu sensitif lainkereta, tetapi hey, ada ia.

Penggunaan purata adalah sekitar enam liter untuk 130 km / h. dalamAlfa Romeo memastikan bahawa penggunaan adalahBest of Kategori, terima kasih terutamanya kepada kebaikanaerodinamik pemasangan dan kandungan berat. Saya pastiselepas menembak yang sesuai (unit ujian saya hampir tidak melebihikira-kira 2,000 km), angka yang berkenaan kira-kira limaliter tanpa kesukaran. Mekanisme ini sistem juga dipasangmemandu atau coasting belayar semua bantuan sedikit untuk meningkatkanpenggunaan.

Alfa Romeo 33 Stradale (6)

 • Alfa Romeo 33 Stradale
 • Alfa Romeo 33 Stradale
 • Alfa Romeo 33 Stradale
 • Alfa Romeo 33 Stradale
 • Alfa Romeo 33 Stradale
 • Alfa Romeo 33 Stradale

prestasi mekanikal boleh diterima. terima kasih kepadaanjakan yang agak tinggi untuk masa danturbo murah hati, tork 450 Nm didapati daripada terbiar,jadi enjin berasa yakin mana-manakeadaan. Ya, saya mendapati mekanikal dan bukanprogresif dan kemasukan lampau tenang: tidakSaya akan mempertimbangkan versi 150 hp, ia akan kurangnya oleh 180 hp.Ia adalah sebuah kereta yang suka pergi dengan kepantasan dan kuasa yang lebihkita ada yang lebih baik.

Mereka tiba keluk! Ujian litmus utama keduaAlfa Romeo Giulia. Saya tidak perlu lama untuk menyedari duaperkara: stereng adalah tepat dan komunikatif, manakalapenggantungan, walaupun lebih memberi tumpuan kepada keselesaan, tidakpemberontakan terhadap lengkung curam. Panduan gandar depantepat dan sangat tangkas: tidak understeer menternak hodoh(Jika anda tidak melakukan banyak gila).

Ia perlu mengambil kira satu perkara yang sangat menarik:Alfa Romeo Giulia versi dilahirkanQuadrifoglio Verde. Iaitu: pembangunan kereta itu dibangkitkandari awal dan mereka meletakkan semua media supaya ia boleh menjadisupercar benar lebih 500 hp. Oleh casis, penggantungandan penalaan, 180 hp adalah 'pacata minuta' untuk casis sebagaiini.

Berminat: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Testhijau

Ia adalah baik dan ia berkesan dalam lengkung. Ia adalah Alfa Romeo,Baik! perkara yang paling penting yang kita ada. Sekarang saya akan cubamengenal pasti perkara-perkara yang telah kurangnya suka tentang kereta ini. sayaunit ujian dipasang di dalam pilihan sepenuhnyakulit dibalut, yang mana saya mendapati sukar untuk mengukurpenambahbaikan dalam beberapa lapisan plastik. beberapa butiranlain, seperti bahagian bawah tempat letak tangan atautepi tingkap, saya rasa mereka tidak terlalu plastik'Elite'. 

Belakang dan batang hanyalah tempat-tempat dan iniAnda boleh menggulung kembali kepada lebih daripada satu pembeli. Tetapi saya akanjujur, kereta ini mempunyai jiwa sebuah kereta Itali. Dia kacak,Dia tahu dan tidak kisah tidak menjadi yang terbaik dalam semua bahagian,terutama yang berkaitan dengan praktikal.

kesimpulan

Adakah saya akan membelinya? Dan bagaimana! Sepanyol adalah sebuah negara di manayang 'marquitis' adalah faktor membeli penting dan ramai orangAlfa Romeo masih dikaitkan unreliability. Ia akan kos shakedi tengah-tengah reputasi yang buruk, tetapi akhirnya ia seolah-olah bahawa Alfa Romeo off.Mereka telah menjadi serius. Mereka telah memutuskan untuk menyelamatkan jenama, mencipta darisifar sebuah kereta yang sangat menarik. Ia segar dan berjanji untuk menghidupkan semulaD segmen kepada binatang itu. Sifat-sifat tidak kurang, hanya masamemberitahu anda jika kereta Alfa Romeo Giulia adalah sebagai baik kerana ia kelihatan,Hanya masa akan menentukan jika Giulia adalah El Salvador Alfa Romeo.Buat masa ini, anda boleh memasukkan recommender kami untuk melihat jikalebih baik daripada pesaing-pesaingnya.

Kita bandingkan insurans kami, kami telah dikira apaakan kos memastikan Alfa Romeo Giulia 180CV Untuk mengira harga, kita mengambil sebagai rujukanlelaki 40 tahun dengan 15 ID dan tanpa jahat,yang tinggal di Madrid, dia menggunakan kereta setiap hari, yang diletakkan di garajkolektif dan berjalan sehingga 20 000 km setiap tahun. dengan inidata, insurans yang lebihia menawarkan berpatutan Pelayo 792euro.

Kos ini boleh menjadi lebih rendah jika anda memilih untuk polisikepadanya sesuai dengan berlebihan. dalamkes ini, yang paling murah adalah dengan Kejadian.Ia kos 445 euro untuk 125 euro francais.

Anda sedang mencari untuk paparan yang berbeza? Kelihatan menguji Alfa RomeoGiulia 2.2 diesel 180 hp dari rakan-rakan kami di Top Gear.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: