Opel Zafira Test 2016: dengan peningkatan sedikit pada keseluruhan

Perubahan dan perbaikan dengan enjin baru, hanya cuba pada Opel Zafira 2016, tujuh tempat Jerman kekal sebagai salah satu pilihan yang paling menarik dan kuat jika anda perlu membawa tujuh penumpang dari semasa ke semasa.

Saya baru sahaja pulang dari Jerman cuba Opel Zafira2016. The Zafira baru adalah restyling model yang memakaipasaran untuk beberapa tahun, tetapi Opel ZafiraBeliau mempunyai perasaan yang baik untuk menumpukan perubahan dalam mataLonggar dan mengekalkan semua kekuatan mereka, seperti 710 literbatang dengan lima kerusi, yang boleh mencapai sehingga 1,860 literbarisan kedua dilipat. Ini telah sentiasa menjaditujuh kerusi sebenar, dan juga mempunyai kabin yangmodulable dan dengan kualiti yang tinggi dari harga aksespelbagai 22,300 euro. 

Jangan terlepas: "yang7 kereta terbaik 7 kerusi"

Walaupun terdapat satu masa apabila, di samping itu, Opel Zafira OPC adalahpasaran yang paling kuat dengan hp 240 dan tidak walaupun Minivanpergi di luar sana dengan tembakan New Opel Zafira ya iniIa mempunyai versi petrol dengan tidak kurang daripada 200 hpterima kasih kepada enjin turbo 1.6 T yang belum pastimencapai Sepanyol. Dalam mana-mana kes, ia mempunyai satu enjin baru,2,0 CDTi 170 hp saya mempunyai peluang untuk meluas mengujisemasa pembentangan. 

Perkara pertama yang anda akan notis itu cuba Opel baruZafira terletak di sebelah luar, di mana perubahan yang lebih daripadaterima kasih dirasakan untuk kemasukan jeriji yang lebih tajam danhampir sama dengan tayangan Opel Astra. lampu depanMereka juga lebih tajam dan menunjuk ke bawah, dengan garismenyatukan dan lulus hanya di bawah logo bulatanOpel. dalamsampingan, terdapat gerbang roda besar dan sudut yang lebih berhak dansebagai permukaan kaca yang lebih besar.

perubahanZafira pada 2016

Yang benar adalah bahawa tawaran Opel Zafira 2016 dengan pelayar(Navi 950 IntelliLink), tetapi sebagai satu kemungkinan lain adalahmelengkapkan minivan dengan IntelliLink 4.0 sistem ribadengan CarPlay Apple atau Android Auto, jika anda mempunyai telefon yangDengan aplikasi ini, anda boleh menggunakan GPS anda di atas kapal dengan hanya plugmemandu melalui port USB. Navigation adalah yang terbaik apabila ia berfungsitanpa gangguan, sesuatu yang berlaku kepada saya kadang selamamenguji Opel Zafira baru yang saya lakukan di Jerman. seluruhkes, anda akan sentiasa perlu ada mana-mana perkhidmatanOnStar sambutan sebagai automatik dalam kes kemalangan. 

hebat sesuatu yang baru dalam Zafira 2016, Saya tidak mempunyaipeluang untuk menguji dengan intensiti, adalah titik akses anda Wi-Fi 4G / LTE dengan sehingga tujuh peranti bolehmenyambung. Jika anda suka saya banyak dan saya telah cuba, bagaimana bolehberputar backrest kerusi pusat belakang untuk mewujudkanjenis meja di mana anda boleh mencari komputer ribaatau peranti lain dan walaupun saya tidak mengesyorkan pergi cara untukberarak atas sebab-sebab keselamatan, saya mencari idea dan bukannyaterang ia datang untuk meningkatkan suai sudah tinggiruang penumpang zafiriense. 

Satu lagi ciri baru New Opel Zafira 2016 adalahcermin panoramik, yang mempunyai sistem yang dilipatkembali hampir B-tiang hampir sama dengan yang dikeluarkan untuk beberapamasa CitroenC4 Picasso. Perasaan kelapangan adalah sangat baik juga, tetapikes saya jawatan ini menjadikan cermin mata hitam impresindibles adalahsebagai hari adalah. Untuk tempat duduk belakang ia juga boleh didapatisatu bumbung yang memperbaiki penglihatan dan lampu. Opel jugaIa telah bertambah baik beberapa sistem yang dikenali di inimodel. 

Salah seorang daripada mereka adalah Opel Eye, yang kini mengiktiraf isyarat lebih cepatlalu lintas. Selain itu, casis aktif menawarkan tiga program(Standard, sukan dan pelancongan) segera ketara bahawa kedua-duatindak balas pendikit dan kekerasan penggantungan danarah. Di samping itu, Zafira 2016 debuts sistemAFL lampu LED penyesuaian yang mengelakkan silau dan menyesuaikan dirikeadaan rasuk lampu perarakan. Model barujuga ia menawarkan penyesuaian kawalan pelayaran dengan pengawal seliajarak dalam tiga kedudukan. 

Ujian Opel Zafira 2.0 CDTi 170 hp

Sudah pasti bintang rangkaian baru adalah minivanOpel Zafira 2.0 CDTi 170 hp saya telah cuba dan ia mempunyai400 Nm tork. Dengan penggunaan standard 4.9 l / 100 km dan saya mempunyaidibuat 6.0 l / 100 km di jalan yang rata yang berlari menaikiladang anggur berhampiran Frankfurt dan 6.4 l / 100 km dalam masaautobahn tanpa had kelajuan bergolek pada 140 km / h. Tidak dinafikan,Mereka adalah nilai yang sangat baik dan tingkah laku mekanisme ini,sesuai, kerana tidak selalu membatasi besar dan beratkenderaan mempunyai untuk bergerak.

Pada rendah, diesel ini menolak agak baik, walaupunslip beberapa bunyi dan getaran lebih wajar dalamkabin, tetapi apabila pergi ke kerja-kerja jalan sangatkelembutan dan mempunyai rizab kuasa dengan yang jika anda langkah untuklatar belakang bergerak pada 120 km / h masih nota tujahan enjinwalaupun tanpa melibatkan gear kelima. Dalam mana-mana kes, kita mestimenunggu sehingga September depan untuk tiba awalunit, anda boleh membuat ujian menyeluruh daripada Opel baruZafira dan lihat jika ia terus menawarkan penggunaan rendah setiap hariMadrid dan jalan berkelok-kelok Semenanjung. 

Dalam comparator insurans kami mempunyaidikira apa yang akan kos Opel Zafira 1.6 memastikan 170 hp.Untuk mengira harga, kita mengambil sebagai rujukan 40tahun, umur 15 kad tanpa kecederaan, yang tinggal diMadrid, menggunakan kereta setiap hari, yang diletakkan di garaj kolektif danberjalan sehingga 20,000 kilometer setahun. Dengan data ini,insurans lebihmenguntungkan kerana nilai yang ditawarkan oleh Pelayo, 722 euro.

Kos ini boleh menjadi lebih rendah jika anda memilih untuk polisi insurans selimut denganfrancais. Dalam kes ini, yang paling murah akan jugaKejadian. Ia kos 303 euromelebihi 300 euro.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: