Kereta tidak pernah memahami: Renault Avantime

Kereta tidak pernah memahami: Renault Avantime

Renault Avantime adalah kereta itu tidak pernah memahami. Ia telah dilancarkan pada tahun 2001 sebagai satu konsep yang sama sekali revolusioner tetapi hanya dipasarkan sehingga tahun 2003. Adakah ia satu kegagalan atau kereta yang mendahului zamannya?

Jangan terlepas: 'Prototaipkiri: 1994 Renault Espace F1 '

yang Renault Avantime Ia adalah salah satu kereta tidak bahawamereka memahami. Tetapi sejarah Renault iniIa mempunyai beberapa rahsia. Serta namanya mengatakan,Avantime adalah "masa terlebih dahulu", yang dicipta oleh pereka ThierryMetroz dan dilaksanakan dengan kerjasama rapat dengan Matra.

Matra Ia adalah kecil pengeluar kereta Perancis.Dia melaksanakan produk seperti Matra Simca Matra Djet atau Bagheraa. Beberapa beliaujurutera datang yang mungkin menjadi satu idea yang baik untuk membuatVersi Eropah daripada minivan Chrysler Voyager. Matramula membuat lakaran pertama, mereka diajar untukPeugeot berkata beliau tidak berminat dan, kemudian,Mereka pergi untuk Renault di mana mereka melihat kemungkinan dalam produk ini. daripadacara ini dilahirkan Renault Espace.

30 tahun Renault Espace (7)

 • 30 tahun Renault Espace

  Pertama Renault Espace tiba pada tahun 1984

 • 30 tahun Renault Espace

  Ia merupakan MPV modular dan luas sesuai untuk tujuh orang

 • 30 tahun Renault Espace

  Ia menjual 316.518 generasi kedua

 • 30 tahun Renault Espace

  Renault Espace Quadra mempunyai permamente pacuan empat roda

 • 30 tahun Renault Espace

  Generasi ketiga akan membawa kepada versi yang lebih luas, Grand Espace

 • 30 tahun Renault Espace

  Espace ini telah diilhamkan oleh F1

 • 30 tahun Renault Espace

  1.245.000 unit telah dijual sejak penubuhannya

perjanjian itu ialah Matra mengeluarkan RenaultEspace. Oleh itu, syarikat kecil boleh meninggalkan sukanke hadapan. tawaran adalah sempurna dan kedua-dua pihak menang danEspace adalah satu kejayaan.

Semuanya cecair generasi ketiga Renault Espace(1996-2002) daripada Matra dihasilkan 365,000 unit. yangeksekutif Renault memutuskan bahawa generasi keempatEspace dan Matra tidak memalsukan, membuat dia sendiri Renaultdi kilang-kilang mereka.

Ini adalah satu tamparan besar untuk perniagaan kecil sebagai Matra,supaya Renault dibuat mengangguk kecil untuk Matra dan berkata kepada merekapembuatan Renault Avantime. Satu konsep barumencampurkan konsep minivan dengan coupe.

Renault Avantime Concept (4)

 • Renault Avantime Concept
 • Renault Avantime Concept
 • Renault Avantime Concept
 • Renault Avantime Concept

Renault Avantime telah dibentangkan sebagai satu konsep di DewanGeneva 2009 dan mula dijual pada tahun 2001. Avantime adalahkereta 4.6 meter panjang dan dengan jarak roda yang1,720 mm. Ia adalah kenderaan yang sangat rumit untuk membina, dengan besargergasi permukaan kaca dan pintu. Kerana mereka sangatberat, Matra membangunkan satu sistem pembukaan yang memberikan cukupmasalah dalam unit pertama. Ini adalah ralat yang pertama.

Di samping itu, ia telah dilancarkan pertama dengan enjin petrol V63.0 liter dengan 207 hp dengan harga kira-kira 35,000 euro.Kesilapan kedua. Walaupun semua pelanggan cari enjin dieselpengembara untuk sebuah kereta dengan watak, Renault melancarkan pertamaversi petrol.

Renault Avantime (4)

 • Renault Avantime
 • Renault Avantime
 • Renault Avantime
 • Renault Avantime

Kemudian datang diesel 2.2 dCi 150 hp denganpetrol empat silinder 2.0 liter turbo dengan 163 hpkuasa. mekanik kurang bercita-cita tinggi yang membenarkan RenaultAvantime boleh ditawarkan 32,400 euro.

Tetapi Renault Avantime sudah botke belakang dan tidak ada cara untuk membawa ia membuahkan hasil.Renault memutuskan untuk membatalkan pengeluaran pada tahun 2003 (dua tahun selepasMereka melancarkan) apabila 8557 unit telah dihasilkan. PemberhentianAvantime juga bermakna akhir untuk usahawan kecilsukan Matra.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: