20 sebab-sebab kehilangan kuasa kereta anda

20 sebab-sebab kehilangan kuasa kereta anda

Ini adalah 20 sebab-sebab kehilangan kuasa kereta anda. Tahun-tahun berlalu untuk semua orang dan kenderaan anda mungkin tidak lagi mempunyai semangat dan kegembiraan apabila ia adalah baru. Berikut adalah senarai masalah yang anda ada dan menyebabkan kehilangan kekuatan di dalam kereta.

ini adalah 20 punca kehilangan kuasa andakereta. kereta anda tidak lagi mesin menderitaSelama bertahun-tahun dan anda mungkin kehilangan beberapa yanghartanah, termasuk potensi.

Jangan terlepas: 'tayar musim sejuk dan Tipspraktikal '

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah memastikan bahawa kehilanganberkuat kuasa sesuatu objektif. Bukan sebenarnya benar-benar subjektif.Ambil perhatian bahawa, pada mulanya, 250 hp bolehmenakut-nakutkan banyak, tetapi apabila anda mendapat digunakan untuk tidak lagi kelihatanbanyak. Apabila anda menganalisis derating,anda perlu mempertimbangkan senario di mana anda melakukannya. Iaitu,sarat dengan kereta biasa, cerun yang curam atauwalaupun ketinggian: enjin petrol atmosfera berfungsi terbaikparas laut pada jalan gunung pada 2500 meter.

penjagaan bateri kereta: tips praktikal (9)

 • Bagaimana untuk menggantikan bateri anda

  Bateri adalah salah satu daripada unsur-unsur kenderaan yang paling sering diabaikan.

 • cortacorrientes bateri kereta

  Menggunakan pemutus litar jika anda meninggalkan kereta itu berhenti masa yang lama. Mengeluarkan terminal perlu sepana.

 • kereta asid bateri

  Apabila mengeluarkan bateri berhati-hati untuk asid yang mengandungi. Sesetengah mungkin mempunyai retak.

 • sambungan bateri kereta

  Jangan keluarkan sambungan ini. Ia biasanya diperketatkan untuk plat kenderaan dan apa yang membuatkan doh pada drum.

 • langkah-langkah bateri kereta

  Bertujuan daripada langkah-langkah dan data pada label. Jika tidak, gunakan meter.

 • penempatan bateri kereta

  Mengambil berat untuk meletakkan bateri baru. Melibatkan semua menyokong atau abah-abah yang membawa atau memindahkan dan boleh diputuskan.

 • pembersihan bateri kereta

  Bersihkan terminal bateri baru dengan kertas pasir, kedua-dua positif dan negatif, sebelum menyambung kepada kenderaan.

 • Merebak terminal bateri kereta dengan jeli petroleum

  Untes amat disyorkan bahawa kedua-dua terminal Vaseline, kerana retrasarás kemunculan karat.

 • semburan anti pengoksidaan

  Terdapat juga 'semburan' Kenalan melindungi pengoksidaan, seperti yang terkenal "tiga dalam satu atau lain bagi terminal.

Sudah tentu, anda perlu mengambil kira mungkinpengubahsuaian telah dapat membuat kereta. Sebagai contoh,roda besar dengan tayar besar.Juga ia mempengaruhi kehilangan kuasa jika anda telah menyambungpenyaman udara. Ingat bahawa sistem pemampatHVAC disambungkan kepada motor. Tetapi perkara yang terbaik adalah bahawa andakita lihat pada 20 punca kehilangan kuasa andakereta:

A. geseran berlebihan

Bagaimanakah cakera brek berfungsi? (9)

 • pil perubahan

  Menukar pad brek dan cakera.

 • skim cakera brek

  Skim cakera brek dalam tayar.

 • pad cakera

  pad brek.

 • rim dalaman

  Di dalam rim.

 • brek pengudaraan

  brek cakera ventilasi yang baik.

 • nasihat brek

  tips pada cakera brek.

 • alat ganti keyakinan

  Ia adalah dinasihatkan untuk menggunakan pengisian semula keyakinan.

 • cakera caliper

  Caliper dan cakera brek.

 • jarak brek negeri

  Mengikut keadaan brek, brek kenderaan lambat laun.

Iaitu, kereta itu mempunyai masalah yang berlaku apabila bergolekdisebabkan oleh bearing berlebihan elemen mekanikal. dalamkumpulan ini kita termasuk:

1. Brakes sengit: ada yang mungkin mempunyai angkup ombohtidak belakang dan tablet itu masih bertindak pada cakera. inikehilangan kuasa akan diiringi oleh peningkatan dalampenggunaan bahan api.

2. tangan brek sangat tegang: Ia hampir sama dengan sebelumnya,anda mungkin mengambil beliau sebagai ketegangan anda meletakkangeseran tambahan pada gandar belakang.
3. Bearings ruedas: adalah elemen yang membolehkanroda boleh bergerak bebas. Jika galas adalah salah, merekalangkah akan kos. Anda boleh merasainya kerana mereka membuat banyak bunyi bising.
4.a klac sangat penegangan: ini berlaku hanya dalamkereta lama yang tidak dilengkapi dengan klac hidraulik. iaAnda akan melihat bahawa apabila mendaki bukit kereta akan mempercepatkan sahaja. ia adalahpenyelesaian yang mungkin adalah masalah ketegangan tetapi jugaAnda boleh dipakai dan menyentuh anda menukarnya.


B. Untuk macet

Gejala kerosakan kepada hujung palam (10)

 • plug haus

  keadaan biasa: walaupun memakai, tip menunjukkan bahawa segala-galanya adalah betul

 • Broken spark plug penebat

  Jika hujung yang rosak atau pecah porselin adalah yang belum digunakan dengan baik alat atau suhu enjin naik banyak

 • deposit minyak pada palam pencucuh

  Jika plag mempunyai tangki minyak, mungkin ada memakai pada silinder atau menjadi cincin patah omboh

 • deposit karbon pada palam pencucuh

  deposit arang batu biasanya berlaku apabila kereta yang bergerak pada kelajuan rendah juga

 • memakai adalah khas untuk menggunakan petrol berplumbum

  keadaan biasa: memakai ini adalah khas untuk menggunakan petrol berplumbum, diharamkan hari ini

 • Kekotoran dalam palam pencucuh

  Kekotoran deposit pada palam pencucuh menggambarkan kualiti miskin petrol yang digunakan

 • Karat pada palam

  Karat pada palam pencucuh menunjukkan kualiti bahan api miskin, kelihatan tidak menggunakan kereta selepas masa yang lama atau kelembapan berlebihan

 • Kerosakan kepada plug omboh

  Cara menjana pra-nyalaan akan menyebabkan kerosakan kepada omboh boleh untuk memandu terlalu cepat panjang

 • palam pencucuh terlalu panas

  Ini merupakan gejala yang menandakan kegagalan penyejukan atau pemasaan penyalaan majorly

 • plug dipanaskan semula

  Selain masalah di atas pemanasan, pemanasan yang berkenaan dengan mengetatkan mencukupi palam pencucuh

Percikan melompat spark plug pada masa yang tepat adalahpenting untuk mengelakkan kehilangan kekuatan sebuah keretapetrol. Satu set mata menyebabkan miskin mempunyai kurangkuda.

5. Tuning teliti: mengambil kereta ke kedai untukanda melakukan sebuah lagu seperti yang dicadangkan olehpengilang. The palam pencucuh perlu melompat pada masa yangtepat.

6. Semak kemajuan: Jika kemajuan tidak betul,kereta akan gagal pada revolusi rendah dan perarakan tersebut.
plug 7. Spark teruk: Ini adalah 10 tanda-tandapercikan palam untuk mengesan kesalahan. Baca dengan teliti dansustitúyelas.
8. pelbagai kegagalan sistem: Ia mungkin bahawapengedar cap delco, papan suis atau palam wayarberada dalam keadaan miskin.

C. injap yang tidak menutup sepenuhnya

motor injap (3)

 • injap enjin
 • injap enjin
 • injap enjin

Injap tidak menutup sepenuhnya silinder dansyarat ketat bahawa letupan itu tidak betul danmenghasilkan kehilangan kuasa. Anda akan melihat bahawa diJika anda mempunyai sebuah kereta petrol, enjin akan kos anda untuk mendapatkan sekitaratas 4,500 rpm.

9. Valve bunga jalan: iaitu bahawa injap tidak menutupsepenuhnya. Mudah-mudahan kerja sejuk dengan baik tetapiHot kesalahan ini muncul. Dengan pelarasan yang mudah untuk injapmenyelesaikan masalah ini.

10. Dock rosak injap: spring injap adalahyang menolak untuk pengedap silinder yang sempurna.Mengeluarkan bunyi yang ciri di punggung itu mudahmengesan.
11. Set dalam panduan injap: panduan injap adalahlorong, tidak pernah lebih baik, panduan. Jika tidak sempurna,akan menutup silinder juga.
12. Tree menghabiskan cam: camshaft adalah bahawamenolak injap, jika kereta itu mempunyai banyak kilometer, adalahAnda boleh dibelanjakan dan mengapa tidak menutup dengan sempurna.

D. lemah penyediaan campuran

Engine. sistem suntikan (5)

 • Engine. sistem suntikan
 • Engine. sistem suntikan
 • Engine. sistem suntikan
 • Engine. sistem suntikan
 • Engine. sistem suntikan

penyediaan miskin campuran bahan api, sama adakereta powered by petrol sebagai diesel bolehmenjadi punca kehilangan kuasa. Campuranbahan api berlebihan kaya dan udara (bahan api ini)akan meningkatkan penggunaan dan mengurangkan kuasa. seketikacampuran ia miskin (dengan banyak udara), akan melihat bahawa larian keretalebih kurang.

kegagalan ini sering berlaku:

13. penapis udara Sangat kotor: penapis udara sentiasaIa mestilah bersih dan bebas daripada kekotoran. Ingat untuk membersihkan ataumenggantikannya.

14. rama-rama ini tidak dibuka kepada 100%: Jika rama-ramapemecut tidak terbuka kepada 100%, tidak akan masuk jumlah sebenarsupaya campuran bahan api tidak akan menjadi sempurna.
15. Dalam pengambilan udara tambahan: jika lengan ataucincin adalah dalam keadaan yang baik, anda boleh mendapatkan sistem udara tambahankemasukan. Supaya campuran tidak akan selesa dan letupan disilinder tidak akan menjadi sempurna.
kerugian 16. Tekanan: Jika litar kuasabahan api bocor, aliran akan mencapai enjin tidakIa akan menjadi ideal. Di samping itu, kehilangan petrol sentiasa sangatberbahaya. Risiko kebakaran! Pastikan penapis bahan apiia adalah bersih. Adalah sangat kotor, anda tidak boleh membiarkan diri anda mendapatkanbahan api tekanan yang mencukupi dan oleh itu kehilangankuasa.

17. voltan elektrik: bahan api dihantar kepadasilinder melalui pam, ketegangan ia tidak cukupuntuk memberi kuasa kepada pam, ini tidak akan berfungsi 100% dancampuran tidak akan menjadi sempurna.
18. Flowmeter: Ia bertanggungjawab untuk mengukur jumlah udaraAnda perlu masuk ke dalam silinder. Ia terletak hanya di belakang penapisudara dan merupakan salah satu elemen yang paling penting dalam kereta anda.
19. Masalah dalam penyuntik: Jika mereka kotor, mereka tidak akandiperkenalkan ke dalam silinder jumlah yang ideal.
20. suis yang rosak: elemen elektronik iniIa mengawal semua kerja menurut beberapa parameter yang ditetapkankilang. Tidak lagi menjadi asas plat seperti yangkomputer mungkin gagal, antara lain, oleh yang berlebihanKenalan kelembapan.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: