Bagaimana ia berfungsi Langkah bijak Cambrils pejalan kaki

Bagaimana ia berfungsi Langkah bijak Cambrils pejalan kaki

Dalam banyak bandar-bandar Andalusia kebanyakannya mereka telah memasang langkah kaki pintar. Jangan terlepas bagaimana ia berfungsi.

Infrastruktur perlu menyesuaikan diri dengan rakyat, sebagaiIa berlaku dengan langkah kaki pintar, yang pertamaContoh menetap di Antequera (Málaga) seperti yang anda lihat dalamvideo di bawah, tetapi mereka telah pun diletakkan di Cambrils dalamprojek perbandaran dipanggil Lab Bandar. Ini adalahinisiatif yang merangkumi tindakan yang pergi jauh di luarperedaran dan keselamatan jalan raya, kerana mereka mencapai kecekapantenaga dalam beberapa bangunan atau penggunaan bahan-bahan inovatifperabot jalan, selain daripada ini isyarat lalu lintas bijak.

Jangan terlepas: "semaphorespandai, adalah untuk kesesakan?"

Malah, sudah ada dua langkah pejalan kaki pintar, satudaripada mereka dalam Cambrills (Tarragona), hasil daripada projek iniUrban Lab, yang juga telah dibawa ke bandar pantai ini matauntuk mengecas semula kenderaan elektrik, pengenalanlampu LED di stoplights (hanya 27 alat-alat iniakan menyelamatkan 3,000 euro setahun dalam bil elektrik) dan khemahbas dikuasai oleh panel solar yang membuattenaga sendiri yang mencukupi.

sensor tekanan, ini Zebra langkah bijak ini adalahdapat menyala apabila ia mengesan pejalan kaki pendekatan untukmasa, jenis isyarat tertentu S-13 untuk menyalakan LED yangkereta memberi amaran bahawa langkah aktif dan mesti dihentikan.Menurut Carlos Quiroga, pengurus syarikat itu bertanggungjawab untuk Bahagianpemasangan, kos peranti ini adalah di antara 9,000 dan 10,000euro, tetapi kebanyakan kehendak dalam kerja-kerja awam, kerana anda perlupengilangan asfalt, yang dipasang bermula apabilamembuka jalan, ia akan menjadi lebih murah. Teknologi ini bolehjuga boleh digunakan untuk menerangi berhenti hasil yang, lengkungSatu jalan atau item lain dan diedarkan dandibangunkan untuk Sepanyol oleh Interlight.

Imej: Interlight


Понравилась статья? Поделись с друзьями: