Minum memandu: bilakah pelanggaran dan apabila jenayah?

Minum memandu: bilakah pelanggaran dan apabila jenayah?

maksimum mesti sentiasa: roda tidak setitik alkohol. Namun, ia adalah penting untuk mengetahui bahawa undang-undang yang menghukum berbeza bergantung kepada gram kawalan alkohol dan membuang perbezaan antara kesalahan (yang boleh dihukum dengan denda) dan jenayah (dihukum penjara) mengikut jumlah yang diambil.

Tahukah anda bergantung kepada penggunaan jumlah ditelan yang minum kesalahan memandu atau jenayah mungkin?. perbezaan adalah penting, bukan sahaja kerana lebih alkohol yang digunakan lebih cenderung untuk mengalami kemalangan; juga kerana manakala lPelanggaran boleh dihukum dengan denda ekonomi dan kehilangan mata (jumlah dalam kedua-dua kes bergantung kepada miligram ditelan), kesalahan itu menganggap bahawa pemandu boleh pergi ke penjara. Dalam praktikal anda semua had alkohol di Sepanyol.

Kurang daripada 0.60 mg / l, adalah pelanggaran

Nonprofessionals dan lebih daripada satu tahun pemandu pengalaman menguji positif untuk alkohol apabila ujian menunjukkan angka yang tamat udara atas 0.25 miligram alkohol setiap liter udara. Sejak itu sehingga 0.60 mg / l anda boleh dikenakan denda dengan memandu rendah kesan alkohol.

Untuk orang baru atau pemandu profesional had adalah 0.15 mg / l (walaupun pemandu lori ini enam kali kadar ia tidak seharusnya menjadi jelas).

Gimik yang tidak bekerja dalam kawalan

Dari angka ini, Akta memperuntukkan skala berikut penalti:

- Antara 0.25 dan 0.50 mg / l amaun denda adalah 500 euro dan empat mata. Hukuman bagi pesalah berulang dalam segmen ini berjumlah 1,000 euro. 

- Antara 0.51 dan 0.60 mg / l, Anda perlu bayar 1000 euro dan kehilangan enam mata.

Dari 0.61 mg / l, ia adalah jenayah

0.60 mg / l menandakan sempadan antara kesalahan dan jenayah. Daripada jumlah tersebut, iaitu pada masa itu bahawa des 0.61 mg / l anda akan menghadapi hukuman di antara tiga dan enam bulan penjara atau denda enam hingga 12 bulan. Anda juga boleh mengutuk 60-90 hari bekerja untuk masyarakat dan kehilangan hak untuk memandu antara satu hingga empat tahun.

Pada ketika ini, ia adalah penting untuk ingat bahawa menolak untuk melakukan ujian nafas juga suatu kesalahan (yang beberapa hakim melakukan mempertimbangkan undang-undang tidak diberikan kepada ujian kedua). Ia boleh membawa hukuman antara enam bulan dan satu tahun di dalam penjara dan kehilangan kelayakan conudcir antara satu hingga empat tahun.

Adakah dalam ujian nafas (6)

 • Kawalan Pengawal Awam

  Perkara pertama yang anda perlu tahu: Jika Pengawal Awam memberikan anda yang paling tinggi bagi. Dan jika tidak, jangan berhenti

 • muncung baru disterilkan

  Untuk mengemukakan kepada ujian nafas yang harus menyediakan anda dengan muncung baru disterilkan

 • ikut papan tanda ke ejen itu pada setiap masa

  Anda diwajibkan untuk ikut arahan ejen itu pada setiap masa

 • mengulangi ujian dalam van

  Jika didapati positif, walaupun di bawah had, ulangi ujian dalam van

 • ujian alkohol

  Peralatan ujian alcholemia terdapat dalam van adalah lebih tepat dan boleh dikira sebagai beban bukti

 • Pengawal Awam juga akan membuat anda pergi melalui ujian dadah

  tidak perlu memberi 0.0, Pengawal Awam juga akan membuat anda pergi melalui ujian dadah

Semua mengenai had alkohol di Sepanyol

Berapa gram alkohol setiap minuman sama?

Ada yang selepas gagal ujian nafas adalah meletakkan tangan ke kepala dan mengatakan mereka telah minum yang cukup untuk mencapai angka itu. 

Meninggalkan rumah dengan nafas untuk melihat apabila berhenti minum tidak biasa jadi Pengawal Awam diterbitkan beberapa minggu lalu di infographic yang menunjukkan bilangan gram alkohol setiap minuman sama:

Menurut data yang dikendalikan oleh Jabatan Trafik, seorang lelaki kira-kira 70 kilogram untuk memandu kereta atau motosikal dan tidak novel, melebihi kadar yang dibenarkan pada masa yang anda ambil dua cawangan bir atau dua gelas wain; sama seperti seorang wanita 60 kilo pada skala.

Sekarang, untuk profesional atau di bawah dua tahun lesen, pemandu minum maksimum adalah (selalu anggaran) ditetapkan pada segelas bir atau segelas setengah wain untuk mereka dan separuh bulat atau segelas wain untuk mereka.

mabuk itu tidak dibenarkan, tetapi ia adalah sama-sama berbahaya

Dalam kempen terakhir menentang minum dan memandu, DGT telah menekankan konsep baru: mabuk.

VIDEO: A pakaian yang direka oleh Ford meniru perasaan mabuk

 

Terkenal dengan semua yang pernah telah minum lebih daripada yang diperlukan, terbukti yang menimbulkan risiko untuk memandu. Dari DGT memberi amaran bahawa memandu di bawah kesan mabuk menimbulkan peluang mempunyai kemalangan kerana ia membuktikan bahawa:

- yang kelajuan untuk memandu beregu

- had laju dilampaui empat kali

- Kadar purata pada yang meningkatkan memandu dengan 15 km / h

- menghormati lampu isyarat dan STOP separuh dikurangkan

- yang pencerobohan lorong Mereka membiak dengan empat


Понравилась статья? Поделись с друзьями: