15 perkara utama untuk mengkaji semula sebuah kereta terpakai

15 perkara utama untuk mengkaji semula sebuah kereta terpakai

A badan yang cantik boleh menyembunyikan kegagalan dalaman yang serius. Itulah sebabnya Aku memberikan mereka 15 perkara utama untuk memeriksa kereta yang digunakan dan mengelakkan diri daripada tidak kerbau di ladang

apabila mengkaji semula sebuah kereta terpakai anda mesti mempunyaikira banyak faktor. Sebuah kereta memasuki mata danpenjual yang berpengalaman tahu supaya di belakangbadan yang cantik dan sempurna, anda boleh menyembunyikankuantiti industri oksida dan mekanikal kegagalanpenting.

oleh itu daftar teliti beberapa elemen dari luar dandi dalam kereta terpakai, Mereka boleh membantu anda mengelakkankejutan yang tidak menyenangkan dengan pembelian anda. Dalam artikel ini saya meninggalkan15 mata Kunci kepada kesalahan sedar dan dengan itu dapatmengelakkan masa frights dengan pembelian baru anda.

Jangan ketinggalan: Kereta-keretatangan pilihan oleh orang Sepanyol

apabila Mencari kereta terpakai, luarIa menjadi salah satu elemen yang memantau orang sebelumuntuk membeli, tetapi di mana penjual adalah lebih kita boleh menipu supayaanda tidak percaya. pedalaman boleh memberikan banyak petunjukkehidupan yang telah mempunyai kenderaan. Anda perlu menyemak bahawa utamaelemen mekanikal berfungsi dengan lancar.

yang pasaran kereta terpakai masih berkembang pesatnegara kita. Dalam minggu ini akan datang akan menjadi acarapaling penting tahun, Kenderaan Show2014. Beribu-ribu peluang urus niaga membeli / menjual akan dibuatsemasa hari ini dan sebelum membeli anda perlu menyemak.

luar:

1- Rendah rosak: Masukkan kelajuan masa lalubadenes berlaku chafing rendah dan mungkin isyaratterbukti dengan penggunaan cuai kenderaan. Unsur-unsur sepertipenggantungan depan mungkin telah mengalami lebih daripada yang diperlukan. jugaMereka mungkin menunjukkan penjagaan sedikit apabila meletakkan.

kedua tangan badan kajian kereta

Bersama-sama tidak teratur 2-: Penyamaran mungkin pukulantelah mempunyai kereta adalah salah satu objektif penjual hanyadihormati. Tetapi kemalangan meninggalkan kesan yang sukar untukkamuflasering. Apabila menyemak sebuah kereta terpakai, anda perlu untukmemastikan bahawa sendi sesuai dengan ketat badan.Juga ambil perhatian bahawa barangan seperti radiator atau alternator adalahasal, jika mereka tidak, dapatkan penerangan, strok mungkindi belakang.

3- pintu dan bulan-bulanDalam apa cara menutup pintuAnda boleh mendedahkan masalah yang serius. Mesti dimuatkan: jikamembuat bunyi yang pelik atau sukar untuk menyesuaikan mereka, mereka boleh menyembunyikan masalahkepentingan struktur. Pergi ke atas bulan-bulan tidak mempunyaimematuk dan berada dalam keadaan sempurna.

kedua tangan cat kereta ulasan

4- PaintingJika kereta yang mempunyai beberapa tahuncat gloss rendah, menunjukkan bahawa anda boleh tidur di luar rumah. yangterowong basuh boleh meninggalkan kesan dalam cat. warnaseragam demustra kereta telah dijaga dandiramal dia telah tidur di garaj. berhati-hati perbezaantonalitinya di bahagian yang berlainan kereta, mungkin menunjukkan bahawakereta telah mengalami strok dan menggantikan bahagian yang belum dicatdalam warna yang sama: ketahui asal-usulnya.

mekanikal:

motor 5-: Engine ini merupakan salah satu elemen yang paling sensitifapabila anda mengkaji sebuah kereta terpakai. Kegagalan anda bolehmenjadi sangat mahal. Jadi, anda mesti memerlukan semua maklumat daripadanya:ulasan buku, kerosakan, perbatuan sebenar, dan lain-lain bermulaenjin dan melihat getaran atau bunyi-bunyi yang luar biasa di terbiar. Anda juga perluberunding apabila membuat pengedaran, anda mungkin mendapati iasentuh tidak lama dan tidak murah.

kedua tangan cek enjin kereta

6- Penggantungan: Satu lagi elemen penting untuk memantauKetika mencari sebuah kereta yang digunakan. Lean pada hud danpastikan tidak terlalu lembut dan tidak melantun. mengenaiperedam dipakai dan tidak cekap, serta menyediakankawalan dan kurang selesa, boleh mendedahkan terlalu banyakpecutan, brek dan memandu agresif.

7- BrakesAdalah komponen, bersama-sama dengan klac, yangdengan peredaran masa dan penggunaan yang teratur boleh menyebabkan masalah.Semak rasa brek dan memeriksa brek keretabaik dan squeaks. Meminta maklumat tentang Wearpil. Sistem hidraulik juga mungkin gagal dan jikamenyatakan bahawa pedal tidak naik dengan mudah mengetatkan atau kos terlalu banyak,Ia menuntut penjelasan. juga mengkaji operasi brektangan, ia boleh kemerosotan.

dalaman:

roda memakai 8-Seperti yang saya katakan di atas,dalam tangan kedua kereta boleh memberikan maklumat lanjutdari mana anda bayangkan. Jika kenderaan yang telah mempunyai kehidupan yang keras,Di dalam anda akan memberitahu. Semak stereng, jika anda lebih dipakaiakaun, mendedahkan bahawa dia telah mempunyai penggunaan yang sangat berat. Sama denganshifter, daftar yang tidak mempunyai jurang dan perarakandatang dengan sempurna. Akhirnya, alamat offset ialahkegagalan biasa, pembaikan tidak mahal, tetapi ia memerlukan andatetap.

9- bahagian lace: Papan pemuka seringsebagai cermin jiwa. The 'cengkerik' mungkin muncul keranabahagian-bahagian yang descuadrado: memukul mungkin? Anda perlu menyemak bahawasegala-galanya sesuai dengan baik dan sudah tentu, bahawa kawalan beroperasi tanpakegagalan. juga memeriksa bahawa beg udara meliputi patutbaik, mereka boleh mendedahkan kemalangan sebelum dan jika ia tidak baiknegeri, anda tidak boleh melompat dalam kes kemalangan atau diaktifkan supayaspontan.

10- kerusi: Apabila untuk memeriksa kereta yang digunakantangan, memantau status kerusi. bangku harus tetapdan ia harus dapat menyesuaikan dengan lancar. Jika anda mempunyai peraturanElektrik atau dipanaskan, memantau semua fungsi, jikakegagalan, merawat beberapa fius rosak. sokongankerusi boleh memberikan banyak petunjuk yang berguna. Jika anda mempunyaiSlack boleh menunjukkan pemandu memberikan banyak spurts danbrek. juga mengkaji sandaran kepala mesti berupayabergerak tanpa kesukaran. Jika sobados berlebihan dan keretamempunyai beberapa kilometer, anda boleh menipu.

kedua tangan ulasan kerusi kereta

11- bangku mudah alihSesetengah kereta mempunyai kaki limadisplaceable, terutamanya van mini. Mereka mungkin mempunyai kerusiindividu atau displaceable. Anda perlu menyemak bahawa semua kerja-kerja halusdan lancar. Anda juga perlu memastikan bahawa mereka boleh berbaringdan unsur-unsur seperti tempat letak tangan dikerahkan tanpamasalah.

12- Upholstery: Ada orang yang menggunakan kes, sama ada untukmelindungi upholsteri penggunaan rutin atau menyembunyikankerosakan. Ia memerlukan sentiasa melihat upholsteri asal. jikaupholsteri adalah kulit dan berada dalam keadaan miskin, anda boleh menuntutpenurunan harga kereta, tetapi Penghidratan Semula tidak mahal jika anda tidakMereka berada dalam keadaan yang sangat miskin.

13- T: Ini adalah unsur-unsur yang biasanya tidak mengkaji semula,tetapi mereka dapat membuktikan bahawa kereta telah diselenggara dengan baik. mereka mempunyaimempunyai memakai logik untuk umur dan perbatuankenderaan dan tidak boleh terlalu berkedut atau rosak. jikatidak, anda perlu meletakkan permintaan.

14- Plastics dipakai: Plastik Interiorbiasanya petunjuk yang baik untuk kegunaan comprobr yang telah diberikankereta. Jika anda mempunyai beberapa kilometer dan unsur-unsur seperti tempat peganganpintu, kawalan tingkap kuasa atau papan pemuka adalahterlalu haus, anda mungkin cuba untuk kucingarnab. Jika mana-mana bahagian-bahagian ini adalah rosak, anda menuntutberubah.

15- keledar: Ia adalah elemen yang tidak biasanyaterdedah kepada kegagalan kerana kekuatan peranti ini, tetapi masihanda mendaftar dengan betul dan tidak tinggaldisekat atau tidak ditegangkan. Jika anda mempunyai apa-apa kegagalan utama tidakITV akan berlalu dan anda perlu untuk menukar keseluruhan sistem denganperbelanjaan yang melibatkan.

Jika anda menganggap semua perkara ini tidak sepatutnya mempunyaimasalah dengan pembelian kereta terpakai. Namun dalam senarai iniSaya tidak termasuk unsur-unsur untuk mengkaji akal sebagai lampu,wipers atau sistem penyaman udara. Anda mesti cubateliti kereta yang anda ingin membeli, adalah cara terbaik untuk mengetahui sama adamenyakinkan anda produk itu atau tidak. Kami juga mengesyorkan anda mengambiltips panduan keluarmembeli kereta secondhand. Memeriksa kereta yang digunakantangan tidak rumit dan dalam beberapa minit boleh mengelakkan kejutan dalammasa depan.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: