Semua mengenai had alkohol di Sepanyol

Mengatasi had alkohol di belakang roda adalah kurang kerap daripada sebelum ini berdasarkan statistik terkini, tetapi ia hanya sebagai berbahaya seperti biasa kerana dua sebab. Yang pertama adalah bahawa persepsi realiti berbeza dan pada masa yang sama meningkatkan masa tindak balas, antara fenomena buruk yang lain untuk memandu. Oleh itu, risiko kemalangan meningkat, tetapi juga denda kerana alkohol adalah di sana, dan sangat sukar kerana selepas anda pergi 0.6 jenayah.

Mengatasi had alkohol ia boleh merosakkandengan pelan lebih sedap, walaupun ia sentiasa lebih baik bahawa andaberdiri di nafas sebelum mengalamikemalangan bagi yang mabuk pada roda. Atas sebab ini, ia adalahpenting bahawa akal tidak lemas dalam gelas. jikamemandu, ia adalah yang terbaik untuk melangkau minuman beralkohol, walaupunjika ia adalah satu perjalanan yang singkat. Jangan lupa bahawapemandu mengambil alkohol dua kali pada perjalanan pendek.

Jangan terlepas: "alkoholdan memandu, kombinasi yang tidak baik"

Jadi, perkara pertama yang anda ada di dalam fikiran hadnafas di Sepanyol, yang 0.25 mg / l di udarahembusan dan 0.5 g / l darah untuk semua pemandu(Less untuk profesional dan orang baru yang 0.15 mg / l dan 0.3g / l darah). Ia telah berbicara panjang lebar, apa-apa faktasatu pihak ia muncul dengan pilihan raya20D supaya dibangkitkan, menetapkan toleransi sifaralkohol, tetapi walaupun jadi perkara ini tidak mendapat keras,walaupun terdapat jumlah minimum alkohol yang boleh dikatakan denganPasti anda boleh minum tanpa mengurangkan kemahiran anda untukroda.

Gallery: Ketenangan (5)

 • nafas

  Ujian pemandu nafas dilakukan dengan peranti

 • nafas polis

  Nafas melalui ejen.

 • but kereta

  Kenderaan permulaan butang.

 • menghalang mabuk but kereta

  Sistem yang menghalang bermula kenderaan jika anda berada dalam keadaan mabuk.

 • kereta kombinasi buruk dan Alkohol

  Kereta dan alkohol, gabungan buruk.

Kesan alkohol dalam darah

Asas banyak: seorang lelaki (80 kilo berat) minum limabir dari 20.00 jam untuk 01.00 jam yang (0.5L, 5%alkohol) dan lima tangkapan (2 kelas, 40% alkohol). kadarmemakai 0.1 darjah nafas sejam ialahperaturan menjana dan set Bagaimana untuk menurunkan tahap alkohol dalam darah andaselepas minuman yang lalu.

had Jadual nafas

Apa yang dikatakan Akta Keselamatan Jalan Raya

Akta Keselamatan Jalan Raya menganggap pelanggaran wataksangat serius memandu di bawah pengaruh alkohol denganatas kadar yang dibenarkan. Ia juga merupakan satu kesalahan yang sangat seriusSaya memandu terjejas oleh narkotik, psikotropik dan apa-apabahan lain kesan yang sama. Selain itu, baru-baru ini berikutperubahan perundangan, anda pergi jika anda memberikan jenayah daripada 0.6 dalamujian pertama dan, sudah tentu, melibatkan sanksipengeluaran lesen. Di samping itu, jika anda tidak memberi ujian 0.0alkohol, normal adalah bahawa anda melakukan dadah ujian.

Apabila minum adalah satu jenayah

Menurut Bab IV Kanun Keseksaan, mendapatkan di belakang roda denganyang tahap alkohol daripada 0.60 mg / l hembusan(1.2 g / l dalam darah) adalah jenayah dihukum dengan tiga hinggapenjara enam bulan atau denda enam hingga 12 bulan dan kerjamanfaat masyarakat 30 hingga 90 hari. juga ia termasukdilucutkan hak untuk memandu antara satu hingga empat tahun(Jika anda mengeluarkan lesen memandu itu perlu mengambil kursus dalamkitar semula).

Bagaimana jika saya menolak untuk meniup?

Jika anda tidak mengemukakan ujian nafas apabila andadiminta ejen (tidak perlu berada dalam kawalannafas) anda akan dihukum dengan pelanggaran yang sangat serius. adalahdihukum dengan denda antara 300 dan 600 euro, sebagai tambahan kepadapenggantungan lesen memandu sehingga tiga bulan dan kehilangan6 mata.

Insurans adalah basuh tangan anda jika anda melebihi hadnafas

Menurut Unespa (insurans majikan), jika anda minum terlalu banyak,Anda mengalami kemalangan dan ditunjukkan untuk menguji positif, insurans andaakan membayar semua ganti rugi, kedua-dua bahan dan peribadi, tetapikemudian anda akan menuntut. Ia adalah apa yang syarikat insurans memanggilmengulangi.

Secawan = 4 mata atau lebih ...

Lebih daripada 0.50 mg / l alkohol hembusan (atau lebih daripada 0.30 mg / lbagi golongan profesional dan orang baru) telah dipotong 6 mata. 0.25 mg / l dan0.50 mg / l alkohol di udara hembusan (profesional dan orang baru0,15-0,30 mg / l) akan makan empat mata. Juga, perlu diingat bahawa,walaupun des negatif dalam mengawal had alkohol dalam darah,jika anda telah menggunakan bahan-bahan narkotik, denda bukan sahajajumlah maksimum rigged untuk semangat positif,juga secara automatik melibatkan penarikan balik permitmemandu selama enam bulan.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: