Beli kereta di Jerman: semua yang anda perlu tahu

Beli kereta di Jerman: semua yang anda perlu tahu

Ia adalah pasaran kereta yang terbesar di Eropah kerana ia adalah bekalan hampir tiada batasan. Adakah anda pernah anda fikir membeli sebuah kereta yang digunakan di Jerman? Kami mengembara di sana untuk memberitahu anda bahawa anda perlu lakukan jika anda mahu untuk membeli Mekah kereta terpakai.

Seperti lelongan kereta, membeli kereta di Jerman Ia adalah salah satu daripada isu-isu yang datang sering dalam perbualan hampir selalu kerana seseorang mengetahui seseorang yang telah berjalan dengan lancar. Walau bagaimanapun, apabila seseorang itu serius dilakukan dengan kereta terpakai di Jerman, begitu banyak keraguan yang akhirnya menarik balik lebih daripada satu timbul. Jangan bimbang, kita akan mempunyai semua yang anda perlu tahu:

Mengapa Jerman adalah tempat yang ideal untuk membeli pasaran kereta terpakai?

Terdapat beberapa sebab mengapa membeli kereta di Jerman Menariknya, yang paling jelas adalah jumlah: 65% saiz Spain, mempunyai hampir dua kali penduduk (80 juta), dengan pengangguran sedikit dan upah keseluruhan yang lebih tinggi dalam negara.

Di samping itu, jenama mewah besar seperti Mercedes, Audi dan BMW, beribu pejabat di sana. Oleh itu, di negeri-negeri selatan, terutama Bavaria, di mana BMW beribu pejabat kepekatan yang lebih tinggi bagi setiap kereta jenama ini daripada di tempat lain di planet ini. pengeluar menawarkan pekerja diskaun 30% dan, kerana ITV mula bergerak selepas tiga tahun, ini adalah kira-kira kekerapan yang Bavaria memperbaharui kereta anda. 

Bagaimana untuk membeli kereta di Jerman, langkah demi langkah

Jika bajet anda tidak begitu besar, yang paling ekonomi adalah bahawa anda yang melancong ke Jerman dan saya akan membawa memandu kereta.

AUTOBILD.ES yang telah kita lakukan dalam proses untuk memberitahu anda langkah demi langkah, seperti yang anda lihat di bawah. 'Kami mudah untuk itu dengan anggaran sebanyak 20,000 euro.

 1. carian internet.
 2. Melancong ke Jerman.
 3. Cari kenderaan.
 4. Pembelian dan penjualan kenderaan.
 5. Dokumentasi yang diperlukan.
 6. Mendaftar kereta di Sepanyol.

 

1. Cari di Internet

 • Untuk membeli sebuah kereta yang digunakan di Jerman adalah agak perlu kriteria yang berkaitan dengan carian Internet, dan di antara mereka adalah wang.
 • Ia juga penting bahawa anda jelas tentang apa jenis kenderaan yang anda perlukan.
 • Antara laman-laman rujukan yang berbeza, anda perlu merekodkan dalam perenggan Gebrauchtwagenbörse (Market digunakan) dan, sekali di sana, anda menaip dalam carian semua kriteria yang berkenaan dengan anda, membuat, model, jenis enjin (diesel atau petrol), harga (antara maksimum dan minimum) perbatuan dan maksimum.
 • lupa juga menunjukkan 'tanah'(Negeri mencari di mana anda) dan plz o 'Postleitzahl'(Kod Zip), yang menyekat beberapa keputusan, tetapi anda perlu: tidak mahu mencari sebuah kereta di Hamburg dan akhirnya terpaksa turun ke Munich kerana itulah di mana anda menjumpainya.
 • Anda boleh melihat semua kod zip di Jerman. Jika maklumat ini tidak kelihatan seperti cukup, di sini anda boleh menyemak bagaimana untuk mencari sebuah kereta di Jerman dalam talian.

 

2. Perjalanan ke Jerman

yang perjalanan kereta untuk membeli di Jerman Ia mempunyai kebaikan dan keburukan.

Pertama, anda tahu bahawa tiket penerbangan sehala ke mana lebih mahal. Jika anda mahu mengelakkan anda memandu kembali paluan Munich dan Madrid antara 2,100 km- sana, ada Pengangkutan anda membawa ia dalam trak selama kira-kira 500 euro. Jika anda memilih pilihan yang kedua, ia adalah disyorkan bahawa anda menyewa baik insurans (kira-kira 100 euro), kerana jika tidak, anda boleh mengambil jijik apabila, di lima atau enam minggu, pada traerlo- ambil untuk sampai ke tangan anda.

Terima kasih kepada syarikat penerbangan tambang murah, pilihan Penerbangan ke Jerman untuk membeli kenderaan Mereka adalah luas, walaupun dalam banyak kes menjalani singgah di Palma de Mallorca (kami melakukannya dengan baik untuk mengurangkan kos).

Sebelum meninggalkan, saya cadangkan yang anda bercadang cara yang sedikit belakang, jika anda akan lakukan pada jenama baru kereta Jerman anda. Ia akan datang dalam berguna untuk memuatkan mana-mana aplikasi kami mencadangkan untuk perjalanan artikel ini.

3. Cari kenderaan

Apabila di sana, mencari kereta di Jerman bermula. Anda boleh bergerak dengan lancar ke dalam pengangkutan awam.

kedai kereta, kerana di Sepanyol, adalah di pinggir bandar dan, tanpa kenderaan untuk bergerak, ini sudah menjadi penghalang utama. Di samping itu, pusat-pusat rasmi -visitamos hebat satu BMW dengan sehingga 1,200 unit saham- dan besar menjual pelbagai jenama, memberitahu kita bahawa Ia boleh mengambil masa beberapa hari untuk menyampaikan kenderaan. Jika anda ingin untuk bersiar-siar, baik, tetapi jika tidak ...

Jadi, jika anda berada dalam tergesa-gesa, mengelakkan peniaga. Malah, nasihat saya adalah bahawa anda telah menemui unit yang menarik bagi anda dan hanya dalam kes, pelan B dan pelan C dalam kawasan yang sama, terutamanya jika anda telah menemui beberapa tawaran yang ditawarkan oleh individu persendirian.

Jika anda mengambil jalan keluar untuk jual beli, mereka mesti memberikan anda satu jaminan satu tahun mekanikal dan anda mempunyai kelebihan lain: undang-undang, mesti memberitahu anda jika kereta itu tidak mengalami atau kemalangan. Malah, pada poster yang kenderaan melihat maklumat ini biasanya muncul Campas 'unfallfrei( 'Unfallfrei' bermakna 'kemalangan percuma' dan, jika membawa 'anicht'Front, sebaliknya).

Akhirnya, kami mendapati kereta: a 320d Touring BMW berusia empat tahun dan 73.811 km yang menelan belanja 16,500 euro, tidak boleh dirunding. Model ini digunakan adalah antara yang paling dicari di Eropah.

 

4. Membeli dan menjual kenderaan

Sebelum berlepas, anda perlu memaklumkan kepada bank apa adalah cara yang terbaik untuk membayar apabila membeli kereta di Jerman.

Anda sentiasa boleh membawa wang tunai, kerana di 500 nota hampir mana-mana jumlah buncit bulges dikawasan yang sangat sedikit, tetapi jika anda mempunyai masalah untuk, cara yang paling selamat pembayaran adalah pemindahan Swift, tetapi anda perlu diberitahu jika bank anda dilampirkan kepada sistem ini dan semua proses mengambil masa antara 24 dan 72 jam.

Ia adalah disyorkan bahawa anda mengambil kad ID dan bukannya pasport, kerana dalam dokumen yang mengandungi alamat no. Satu lagi perkara yang perlu anda tahu adalah bahawa semua kontrak membeli dan menjual kereta di Jerman Ia mencerminkan VAT, jadi anda tidak perlu membayar di Sepanyol.

Juga oleh undang-undang, apabila membeli penghantaran dan menjual kenderaan yang mesti lulus sebelum pemeriksaan teknikal ringkas sebuah entiti bebas. Selepas mekanik telah menetapkan BMW, mereka memberitahu pakar dari ITV syarikat berlaku untuk membuat pemeriksaan umum dua belas mata penting dan gas ekzos yang lain, yang dalam kes ini dilakukan di pengedar itu sendiri.

jika anda membeli kereta tertentu di Jerman, anda akan bertanggungjawab untuk menjalankan operasi ini di sebuah pusat yang diberi kuasa (DEKRA, ADAC, TÜV, dll) selama kira-kira 100 euro, dengan kelemahan yang di pusat-pusat ini tidak jurubahasa untuk menterjemahkan dari Jerman ke dalam bahasa Inggeris atau Sepanyol.

prosedur lain pembelian kereta di Jerman Mereka dibuat di pejabat trafik (Verkehrsamt) Of tapak operasi.

Melihat di mana anda berada dan jadual anda kerana mungkin ada perbezaan besar: dalam Munich, sebagai contoh, hanya dibuka antara jam 9.00 h dan 12.00 h. Nasib baik, kami telah bertempat BMW di sebuah bandar yang bernama Starnberg dan 'Verkehrsamt' segala-galanya -Terdapat descentralizado- mempunyai terbuka indah dari 7 pagi hingga 19 malam.

Dalam mana-mana kes, semasa membeli dan menjual, atau pengesahan menunggu individu dari bank anda bahawa pemindahan telah dibuat, ia adalah perkara biasa yang anda ada sekurang-kurangnya 24 jam untuk pengurusan ini. Di bawah, anda boleh menyemak semua dokumen yang anda perlu melengkapkan

 

5. Dokumentasi diperlukan

Dalam jualan, perbelanjaan agensi akan Termasuk dalam harga kenderaan.

Jika anda membeli seorang individu, anda boleh menyewa perkhidmatan agensi atau melakukan semua kertas kerja ini sendiri. Dalam galeri anda peranan mereka perlu memakai untuk pendaftaran pejabat (Zulassungsstelle), Selain pasport:

 • Sijil lulus baik pulih: 100 euro
 • Abgasuntersuchung (Sijil lulus semakan gas): 30 euro.
 • Fahrzeugbrief (Kertas Car).
 • sijil insurans antarabangsa.
 • Versicherungsbestätitung (Sijil insurans Sementara): 100 euro.
 • Pendaftaran dilakukan dalam masa 5 minit. Kedai yang dekat dengan pejabat awam. Untuk meninggalkan Jerman dengan kereta, anda perlu mengambil beberapa plat sementara, yang menelan belanja kira-kira 100 euro, termasuk prosedur. Tempoh yang sama (yang berkaitan dengan insurans jangka) datang di sisi.
 • Kontrak dan data teknikal: Jika anda pergi ke pembelian Jerman, kemungkinan bahawa anda akan mendapat Sijil Pematuhan format Eropah. dalam ini dokumen datang dinyatakan semua ciri-ciri teknikal kenderaan. Sekiranya anda tidak menawarkan, saya meminta kepada-Nya, kerana jika tidak, anda akan perlu untuk membuat satu di Sepanyol. anda mempunyai dua pilihanBeliau yang membuat stesen ITV, yang kos kira-kira 90 euro, atau rasmi yang dikeluarkan oleh pengeluar boleh pergi lebih mahal. Selain itu, anda akan melambatkan agak semua kertas kerja.


 

6. mendaftar kereta di Sepanyol

Setelah seharian dan puncak memandu, kami tiba di Madrid pada hujung minggu. kepada memberi kertas kepada kereta Jerman di Sepanyol tidak ada tergesa-gesa yang tidak wajar, kerana tangan kita untuk membawa beredar plat lesen dan insurans sementara pan-Eropah, yang sah untuk satu bulan.

Sekali di Sepanyol, untuk mendaftar kereta asing mesti lulus ITV dengan dokumen-dokumen berikut:

 • kad ITV (dengan salinan)
 • Invois asal untuk kereta dan penterjemahan ke dalam Bahasa Sepanyol (dalam trafik tidak tertentu, tetapi ia telah dicadangkan oleh jurubahasa mahkamah).
 • Bukti setelah membayar cukai ke atas kenderaan bermotor (jumlah yang ditetapkan oleh setiap majlis perbandaran) • Penyelesaian cukai ke atas cara tertentu pengangkutan (dibuat melalui internet).
 • Borang permohonan pendaftaran diperolehi dalam trafik boleh download'm sini-. Anda juga boleh melakukannya melalui sebuah agensi di mana, selama kira-kira 300 euro, anda menyimpan birokrasi ini.

 

Berapa banyak ia kos untuk membeli kereta di Jerman (contohnya pembelian BMW 320d Touring)

Penerbangan 2 orang satu cara:€ 498,00
Hotel kembar 2 malam:€ 228,00
pemulihan:112,08 €
perbelanjaan lain:€ 5.90
Pengangkutan awam:€ 33,10
teksi:€ 82,20
bahan api:174,46 €
tol:€ 103,70
ITV di Sepanyol:€ 169,87
Enrolmen di Sepanyol:838,95 €
Sepanyol plat lesen:23,00 €
harga kenderaan:16.500,00 €
jumlah: 18,769.26 €

Apa yang akan mempunyai kos di Sepanyol

harga GANVAM (tidak termasuk VAT):19,720.00 €
Harga peralatan 
Tempat letak kereta Penolong:€ 650,00
Adapter Telefon:1.600,00 €
pelbagai fungsi stereng:€ 300,00
pusat tempat letak tangan:€ 200,00
jumlah: 22,470.00 €
Kami telah disimpan: 3700,74 €
Понравилась статья? Поделись с друзьями: