teste nye Ford Edge 2016: Yankee alternativ

Her har du testen av den nye Ford Edge 2016, en SUV som kommer til å konkurrere med Hyundai Santa Fe og Kia Sorento med en innebygd plass og sikkerhetsteknologi til et nivå virkelig &# 039; premie&# 039;. Toppen av SUV utvalg Ford sikter høyt, og dette Sport versjon med den kraftigste dieselmotoren.

teste den nye Ford Edge 2016 vi hargått til München for en første kontakt meg har ikkeskuffet i det hele tatt. For nå, hvis du ønsker å se, og ibevegelse, klikk her.

Ford Edge og tar et par år solgt i USAStater. I Europa, spesielt i Spania, segmentetSUVer utgjør nå 27% og Ford Edge kommer til å økestykke kake, fordi huske at det har Ford Ecosport ogFord Kuga. Hans angrep er rettHyundai Santa Fe ogKia Sorento, men også som mål å trekkesalg til mer premium AudiQ5, BMW X3 og Volvo XC60.

Legemet av Ford kanten har luftden Ford du har sett så langt i Europa, og atDu kan gjerne noen og mindre til andre. For nå, at grillensekskantede utstillinger er nå også bærefremtiden Ford Kuga.

Inne er det mindre bra. Fordi Edge er basert påsamme plattform MondeosFordS-Max og Ford Galaxy bærerenDu vil bli kjent hvis du hadde eller har du satt iFord grand ide siste par årene. Dens midtkonsollen forlater potpourriknapper som utstyrte noen tidligere modeller. plastmyk, krom og blank svart dominererkupeen la den oppfattede kvaliteten er ganske bra.Det fatter også flere oppbevaringsrom som autentiskhulen som er plassert under midten armlenet eller de som befinner segi dører, hanskerom og konsoll, både foran ogi baksetet. Kvaliteten er god, men hvor mye plass som ermye bedre.

I baksetet passasjerene nyte god plassben og hode. Stammen er rettferdig; Ja, det er dypt,men litt høy. Ja, det er montert et reservehjul (beredskap)i stedet for tungvinte reparapinchazos kit.

rueda_peq

Ford Edge Sport Test 2.0 TDCi 210 hk (for NachoHaro)

Mekanisk ridning Ford Edge er kjent toliter TDCI i to versjoner: med 180 eller 210 hk.Sistnevnte gjør 0-100 km / t på 9,4 sekunder og har enmaksimal hastighet på 210 km / t. Gjennomsnittlig CV 180 tar annenå nå 100 km / t og når 200 km / t. begge alternativeneDe har et forbruk på 5,8 liter / 100 km og avgir 149 g / km CO2 medVed hjelp av Auto Start-Stop-teknologi.

Interessert: Brillantekort star Ford Edge

Både den automatiske girkassen Powerdirektekoblingssom helt manuelt arbeid. Men personlig jegstokk med mye mer i tråd med filosofien automatisk overføring avrolig kjøring denne SUV.

Jo mindre kraftige motoren vil bare forbundet med en manuell og210 hp automatisk. Selvfølgelig, begge alternativene jobbe medsystem som driver alle fire hjul intelligent -Det er 2WD-sending i 16 ms eller kraft til forakselenbak etter behov. Det er en SUV som er tydelig forpliktetden dynamikk uten å ofre kjørekomfort, med ensuspensjoner som holder fint som veier 1949 kg belastning ogat til tross for den store diameteren på dekkene og lav profildekk, filtrert fin uregelmessigheteroppkjørselen. 

På den annen side, inneholder det løsninger som Control SystemAktiv støy, noe som reduserer uønsket støy mengde ikupeen. Ved hjelp av mikrofoner detekterer frekvenserirriterende og gjennom PC-høyttalere høres avgirDen nøytraliserer lyd. Dermed reise ombordEdge er rolig og behagelig.

tubo_peq

Opp og fra førersetet første som ringermin oppmerksomhet er dens adaptiv forvaltning, veldig direkte og med en touchveldig naturlig, til tross for at elektrisk assistanse. chassisetog automatisk to clutch er komplemenperfekt for 2,0 TDCi med dobbelturbolader. Denne mekanisme, som benyttes i andre modellersignatur, slik som Ford Mondeo-plattform som den delerKant utvikler 210 hk og 450 Nm. denreaksjon er sløv ved alle hastigheter, og dens evne til åtempoet opp lett det er på grunn av rikelig dreiemomentmotoren tilgjengelig.

Møter og overgår hva lover Ford i avsnittetytelse, men ikke i forbruket. I løpet av ukenJeg har kjørt Edge kraftigere og sporty diesel ikkeJeg kunne få bety utgifter som godkjenner modellen. denoffisielle kombinert tallet er 5,9 l / 100 km, men i praksisHan har falt fra syv liter (7.4 l / 100 km). Et faktum som, til tross foralle, ikke i det hele tatt dårlig for en SUV som kjærtegner de totonn, som overstiger 200 hk og harautomatgir og firehjulsdrift.

cinturon_peq

Møter og overgår hva lover Ford i avsnittetytelse, men ikke i forbruket. I løpet av ukenJeg har kjørt Edge kraftigere og sporty diesel ikkeJeg kunne få bety utgifter som godkjenner modellen. denoffisielle kombinert tallet er 5,9 l / 100 km, men i praksisHan har ikke falt fra sju liter (7,4 l / 100 km). en tingDet likevel ikke så verst for en SUV som kjærtegnerto tonn vekt, som overstiger 200 hk ogden har automatgir og firehjulsdrift.

konklusjon

Hvis du vil ha en premium SUV bane, forventer du å finne et produktmed en annen design, god finish, flott utstyr,en balansert oppførsel og sannsynligvis enmotorisering kraftig nok til å bevege seg medløshet; den kraftigste Ford Edge Sport møter nesten hver notedisse delene. I tillegg det faktum at et produkt er svært litesett på våre veier, gjør det også mer eksklusivesine rivaler. Hvis du tviler på hva bilen for å kjøpe, og klikk påvår Recommender.

I vår Recommenderforsikring har beregnet hva det vil koste å sikre en Ford Edge2.0 TDCi Sport. For å beregne pris, tar vi som en referansemann 40 år med 10 ID og uten skummel,bor i Madrid, brukte han bilen hver dag, parkert i en garasjekollektiv og går opp til 20.000 kilometer per år. med dissedata, forsikring uten tjen anbefalesverdien tilbys av Nuez 586 euro.

Denne kostnaden kan bli lavere hvis du velger en politikk for allemed overskudd av. I dette tilfellet ville det billigste være åRegal. Det koster 346 euro til 200 euro franchise.

priser:

Ford Edge 2.0 TDCi 4x4 180 hk Manuell Trend: 43425euro.

Ford Edge 2.0 TDCi Titanium 180 hk 4x4 Manual: 46425euro.

Ford Edge 2.0 TDCi 4x4 180 hk Manuell Sport: 47925euro.

Ford Edge 2.0 TDCi Titanium 210 hk Power 4x4: 50425euro.

Ford Edge 2.0 TDCi Power 4x4 210 hk Sport: 51925euro.

Du leter etter en annen mening? Se på Ford Edge testvåre venner fra Top Gear.