Test Mercedes 500 E: meer Porsche Mercedes

Er zijn 90 modellen die ons verzoenen met de automotive wereld. Als auto's waren niet onderworpen aan tal van beperkingen en de aangevraagde merken pure passie om hun creaties. In dit geval twee Porsche en Mercedes; de eerste het chassis en de motor van de 500 E W124 ontwikkeld. De tweede, de verfijning en grote afwerking van de tijd. We krijgen achter het stuur van deze sportieve sedan met lederen race.

Ingetogen. Burgués. Onopvallend. Meester. bijvoeglijke naamwoorden Pressin zijn tijd besteed aan dit model waren ze in deze lijn. Natuurlijk, alsMercedes makers had hem een ​​spoiler en een paar zettenVerbrede espoilers zou niet een Mercedes, maar ... Een Porsche W124! We leggen uit waarom. Dit is het bewijs van de Mercedes 500E. Mis het niet in detail beschreven in onze galerij!

Porsche nam de ontwikkeling en de voltooiing vandeze variant van de grote sedan merk van de ster.Om dit te doen, kreeg hij onder de motorkap motor 326 pk en aangepast aan de500 SL chassis. Het samenstel wordt met de hand in de fabriekPorsche Zuffenhausen dezelfde hangar waren ontworpenmythen als 959. 

Zo'n delicatessen in 1992 had zijn prijs, natuurlijk. ietsmeer dan 70.000 euro aan verandering onderhevig. Een pasta op dat moment, alleen dereikwijdte van een select groepje. Alleen de 500 SL, de 560 SEC enS600 waren duurder in het bereik van Mercedes. 

Natuurlijk, de 500 E was niet louter een klasse E. Het was eerder ietsen een 'muscle car' aan de Europese.  

De achtcilinder legering was verfijnd, maar staatvoortstuwende kracht van 1,7 ton met deze hatchback. Dit, incijfers, resulteert in 6,3 seconden van 0 naar 100 km / h entopsnelheid van 250 km / h, die gewoon niet meer voorkorte ontwikkelingen van hun verandering.

Het is geen toeval, potentiële omvang, het werd vergelekenmeestal metde Porsche 928. Want niet alleen praten over de voordelen: geen124 W model opwekking hadden een verfijnde chassis ensport. Deze 500 bochten, zelfs vandaag de dag, direct en precies, isloodrecht in bochten en goed controleerbaar, maakt niet uit hoe snel of geslotenze zijn. En als het gaat om het snel rijden op de snelweg en niet verliezen eenapex van de bekende comfort van dit model, absolute referentiehet segment. 

500 E Interior

En, hoewel de sportievere gezicht draagt ​​de handtekeningonmiskenbare Porsche paragraaf van verfijning en evenwichtHet was aan Mercedes: Denk aan de dashboard vanonverwoestbare kracht van dit model? Hoe die afwerkingenwe hebben vandaag niet gezien in een auto? binnen 500Ze zijn ook intact na zoveel jaren. 

Binnen dit model herinnert ons ook aan pruritusretailer die het merk van de ster in de jaren '80 pronkte en90: mens achter fauteuils, climate control zetelselektrische bediening, cruise control, hifi BeckerMexico 2000 ... Alles was standaard. Dat klopt: door het schuifdak,verwarmde zetels of leer extra moest betalen.Slechts 10.479 eenheden werden geproduceerd. Daarom is de exclusiviteiten genereert fascinatie alleen maar groter geworden jaar na jaar.

conclusie

500 E is ongetwijfeld de beste Porsche in de geschiedenis dat heeftleidde een ster op de neus. Zijn prestaties en contactsport blijven verbazen vandaag, zoals ruimte enluxe ademen binnen. 400 E was niet ergweg, maar natuurlijk niet de aantrekkingskracht van wordt ontwikkeld hebben(En met de hand gemonteerd) Porsche.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: