¿Audi Q5 benzine of diesel?

¿Audi Q5 Audi Q5 benzine of diesel? Een vergelijkend a priori is eenvoudig: zowel Q5 een inhoud van twee liter, 180 en 170 pk dragen respectievelijk turbo en materialen in hoofdzaak gelijk. Is het de moeite waard om 1.800 euro meer voor diesel? Laten we eens kijken.

Bij de keuze tussen de Audi Q5benzine of diesel moet zijnLet één aspect: in de afgelopen jaren,turbos Ik ben al te langzaam uitgevoerdonder de motorkap van benzine, voor grote auto's metkleine motor rekenen op een goede extra hulp, dat helptovereenkomen met deze vergelijking. Op dit moment is de Audi Q5 heeft nog steeds een verplaatsing2.0L, maar diesel realiseert 350 Nmen 1.750 ronden benzine, 320 Nm bij 1500revoluties ... Het is duidelijk een verschil van nietde moeite waard te praten. Die kracht is merkbaar bij het opstarten.

de Audi Q5 2.0 TFSI (TurboFuel Stratified Injection; directe benzine-injectie turbo)clutch start zonder trucs en duwt bij 1500 rpm, metde kracht wordt verwacht turbodieselmotorenmodern. De Q5 benzine turbo is niet van plan achter te blijven bij de mechanischediesel. Figuren tonen bij het accelereren vijfde enzesde versnelling: technisch tekenen.

Bij het optrekken en opschakelen, deAudi Q5 benzine neemt hij een paar meterleiden tot zijn rivaal, Audi Q5 diesel... Het isHet is duidelijk dat de 10 pk extra vermogen en 28 kilo minder te makenwanneer heel krijgt de diesel bijna 5 seconden voorsprong160 km / h. Niet veel, maar er zijn gegevens.

Zijn prestaties niet veel ruimte om onderscheid te vertrekken, maarJa Kietel om ze te vinden comfort. Ik bedoel niet techassis in de Audi Q5, Het is vrij stevig zonderje idioot wordt vervelend (video Audi Q5). betalen1.365 euro voor de hoogte instelbare veringzelfs niet voor de liefhebbers van het comfort waard. En het isQ5 dat het chassis niet zachter gaat worden wanneer je dedemping Comfort. De motor is wat echt maakthet verschil voor zover het comfort betreft.

En het is dat, vandaag de dag, en ondanks de directe injectie gemeenschappelijkespoor en geluidsisolatie, diesel viercilinder nog meer schandalig dan een machinebenzine. Na de laatste is in staat om mee te beginnenstealth en gladheid zelfs in ongunstige weersomstandigheden enmotor draait altijd lage trillingen en elegantie.de Audi Q5 diesel, maakt echter genoeg lawaaite stappen op het gaspedaal als het erg koud en doorgegeven aaninwendige trillingen. Zelfs in deAudi Q5 2.0 TDI je uiteindelijkeven wennen, maar als u zich wenden tot het rijden 2.0TFSI, motor gladheid maakt het hart enoren krijg je een beat met vreugde.

En hoe het ding eruit ziet verbruik brandstofin dit duel Audi Q5 benzine of diesel? dande waarheid is dat de tijd waarin een diesel opgeslagen2-3 liter per 100 km voorbij. Als je kijkt naar deofficiële verbruik, Audi Q5 diesel beloftenopslaan van bijna twee liter, maar tijdens onze testcyclusdiesel voordeel wordt gereduceerd tot slechts 1,4 liter / 100 km: 7,4 versus8,8 liter / 100 km. Alleen als u stap op het gaspedaal forwardhighway of je elke dag geconfronteerd met een zeer verkeerdichte, het verschil in verbruik doet bereikt de twee liter. Als je naarachtergrond een lege snelweg diesel verbruikt 8,5 liter / 100 kmbenzine en 11 liter.

Ik stel voor dat je een berekening te maken kosten:plus brandstofkosten moet worden toegevoegd aanbelastingen, verzekering enonderhoud. Zoals verwacht, deAudi Q5 benzine is iets lagerdiesel in het niveau van de verzekering. Dit is normaal, omdat dediesel versies doen vaak meer kilometers en verhoogt daaromStatistisch gezien de mogelijkheid van een ongeval. maar deverschil is volstrekt onbetekenend om hiermee rekening te houdenbij het maken van uw beslissing om een ​​of de andere motor te kiezen.

Ja, voor zover aankoopprijs en brandstofkostenbezorgd, ja er zijn meer significante verschillen tussen de AudiQ5 benzine en diesel. De eerste, goed uitgerust, exits1.790 euro minder dan diesel. De laatste neemt de leiding inIn eerste instantie, omdat de kosten vanbrandstof Het lager is. Als we kijken naar de cijferstestverbruik en ongeveer 15.000 km / jaar, een besparing diesel355 euro per jaar. Dat wil zeggen, moet je meer dan vijf jaarterugverdienen het prijsverschil. Als u een reis van 10.000 km / jaar,dan zijn ze zeven en een half jaar, en als 25.000 km / jaar, dande termijn wordt tot drie. Als u afgezien van de aankoopprijs te stellen,de Audi Q5 diesel bespaart vanaf het begin, omdat de restkosten niet veel duurder dan die van benzine.

De kwestie van de wederverkoop diesel is vrijlastig, sinds kort laten zien dat de vraag naargebruikte auto's is aan het veranderen. Maar er is nog steeds een grote meerderheidAls alternatief, als gebruikte auto, diesel, niet alleen vanwege de lagere kosten,maar omdat ze weten dat deze motoren bij lageresnelheid en zo vaak de laatste vele jaren. En dat demarkt kent en beloningen, met een hogere waarderingdeze voertuigen. Je moet rekening houden bij hetom te kiezen tussen een Audi Q5 diesel of benzine.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: