MoVEa Plan 2017: uitverkocht in slechts 24 uur!

Dit is de moVEa 2017 Plan

Publieke steun voor de aankoop van elektrische auto's hebben een zucht geduurd; Nu alleen maar hopen dat een deel van de aanvragen komen niet in aanmerking om zijn deel te nemen.

Houder verandering in minder dan 48 uur. Als gisteren we kozen het feit dat het plan van de steun voor de aankoop van zuinige auto's begon te lopen; Vandaag hangen we de poster MoVEa 2017 Plan uitgeput.

Het was de laatste 24 juni, toen het kabinet aangekondigd dat het het groene licht had gegeven programma steun voor de aankoop van elektrische voertuigen, brandstofcellen, LPG ... Maar het was een ficiticia activering, omdat dealers moest wachten op het web die verantwoordelijk is voor het opnemen van gegevens van elektrische auto's die in aanmerking komen voor de steun genieten opereerden, iets dat gebeurde niet tot de Donderdag 3 augustus.

Voor dealers vertraagde activering Movea web management zette de registratie van de verkochte auto's in een afstand race veel eerder beëindigd dan verwacht: in minder dan 24 uur, Tragsa (bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van het web registratie) kondigt geld is op.

Wat gebeurt er nu? Voor dat dealers kunnen blijven inschrijven van voertuigen, maar zal een voorlopige reservelijst terecht komen en geld te ontvangen alleen als ze nietigverklaringen omdat inschrijven een van de eerder geregistreerde modellen niet voldoen aan de eisen.

Wat is moVEa Plan?

De Movea Plan is een pakket van kortingen die gelden voor de aankoop van elektrische, hybride, plug-in hybride auto's, waterstof, aardgas ... en actief moet zijn met ingang van 1 januari, maar tot nu toe, die heeft gekocht een stekker moest genoegen nemen met de kortingen die de fabrikanten te maken.

Volgens de aankondiging van de regering, de nieuwe Movea Plan heeft een budget van 14.260.000 (Minder dan in voorgaande jaren, toen het uit te keren bedrag was 16 miljoen euro) en loopt tot 15 oktober of totdat het budget is uitgeput. 

Dus is het moVEa Plan 2017: 500 + 1.000 euro korting voor personenauto's

De Movea Movea 2017 of Plan 2 heeft een budget van 14.260.000 euro te worden gedeeld door iedereen die een zuinige auto koopt. De bedragen voertuig afhankelijk en varieert aftrekken tussen de 500 euro worden afgetrokken voor personenauto's tot 18.000 euro voor de aankoop ade bussen en vrachtwagens.

In tussen zijn de bussen en vrachtwagens voor de hulp die zijn vastgesteld op 5.000 euro en motorfietsen zullen genieten van een korting van tussen de 1.200 en 1.500 euro.

 

Derhalve buiten de steunregeling verbranding voertuigen (aangedreven door diesel of benzine), die waren dat terwijl van kracht hij beloonde de Pive Plan.

In het geval van auto's, de 500 euro steun geboden door de regering, bedrijven die willen toetreden tot de Movea 2017 Plan zal haar klanten een extra korting van 1.000 euro te bieden en of het elektrisch voertuig d eun dient koper met de installatie van een laadpunt verschaffen.

Spreken van dit. de bedragen voor de installatie van oplaadpunten 40% zal zijn voor degenen die gaan in openbare plaatsen, met een maximum van 1.000 euro voor conventionele laadstations, 2.000 euro voor die van semi-rapid recaraga en 15.000 euro voor het snel laden.

Welke voertuigen kunnen hulp krijgen?

In wat wij voorstellen is geen verandering in de auto's die kortingen hebben, een lijst die overblijft is of omvat:

- (Elektrostop zuivere en hybride) elektrische voertuigen

- vloeibaar gas (LPG / Autogas)

- het gecomprimeerd aardgas (CNG) en vloeibaar (LNG)

- elektrische fietsen

- trappen fietsen bijgestaan ​​door een elektromotor.

montagehulp puntbelasting, een van de belangrijkste belemmeringen voor de uitvoering van de elektrische mobiliteit in ons land zal ook worden gegeven.

Enkele nieuwe functies van de 2017 Plan Movea

Naast het verminderen van de hoeveelheid, de nieuwe Movea Plan brengt een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige edities:

- Het elimineert de minimis-regime Het legde een plafond van de activiteiten voor de vennootschap; maar nu Het is niet toegestaan ​​om steun te Movea andere regionale of lokale subsidies toe te voegen, steun, indien wordt geïnstalleerd oplaadpunten.

- Het geeft maximale periode van 10 dagen om de reservering voertuig te documenteren; het vorige plan voor een verblijf tot 150 dagen over.

- Nu kunnen ze toegang krijgen tot de hulp elektrische voertuigen van maximaal negen maanden oud is vanaf de eerste registratie, in plaats van zes vorig jaar. Dit geldt voor voertuigen van een dealer, POS, fabrikant of importeur die een nieuwe heeft verworven

- Het bevat een toekenning van 1.000 euro voor de openbare oplaadpunten van 7 tot 15 kW macht, die worden toegevoegd aan subsidies voor het snel laden en semisnelle

Het vraagt ​​om een Pive Plan 2017

Tijdens de presentatie van de balans van de commerciële verkoop in 2016, de CEO van Hyundai Spanje, Polo Satrústegui, maakte plaats voor wat ze denkt dat alle fabrikanten die auto's te verkopen in ons land nodig is Pive 9 of een soortgelijk plan.

Verre van onder vermelding van gegevens waaruit blijkt hoe de overheid steunregelingen voor de aankoop is een belangrijke economische impuls voor de sector, Satrústegui betoogde haar vordering op basis van de gevorderde leeftijd van de Spaanse vloot (meer d ela de helft van de auto's in omloop is voldaan 10 jaar) en dit resulteert in een dubbele bedreiging:

- voor veiligheid. "Een oude auto heeft twee en een half keer meer kans op een ongeval dan een nieuwe te hebben"Hij herinnerde aan de CEO van Hyundai Spanje.

- voor milieu. "We willen de uitstoot vechten en we zijn niet van mening dat de huidige model in overeenstemming met de regels Euro6 stoot 90% minder dan een auto 10 jaar geleden"Zegt Satrústegui.

Voor de directeur van Hyundai in Spanje, de lancering van een nieuwe editie van Plan Pive (zou zijn Pive 9) mag niet in strijd zijn met het programma van steun voor de aankoop van zuinige auto's (de moVEa Plan die van kracht in januari zou zijn gekomen ): "hulp zijn ook nodig als je wilt om de verkoop van alternatieve technologieën, zoals hybride en elektrische auto's te stimuleren. Hoewel er Movea plan zijn geweest, hebben ze redelijk verkocht zodra het voorbij is, zijn gedaald".

Zal er of zullen er Pive Plan 2017?

Hoewel u een categorische antwoord, de passiviteit van de regering weg het vooruitzicht van een Pive korte of middellange termijn niet kan geven. Een bijna uitgeput Pive 8, de toenmalige minister van Industrie, Juan Manuel Soria, zei meer dan 170 miljoen euro schenking zou de laatste zijn en dat sinds die tijd, management inspanningen zou zich vooral richten op het stimuleren van de aanschaf van efficiëntere auto's, hybride en elektrische lezen.

De sterkte van de fabrikanten en verkopers maakte de Pive 8 wordt verlengd na de eerste indieningstermijn in juli 2016 aan het eind van het jaar. Maar blijkbaar niet buiten komen.

Je opraken Pive 8 Plan, hier is een gids voor het krijgen van kortingen

Vanaf Autobild.es hebben we contact opgenomen met ANFAC. De Spaanse vereniging van fabrikanten van auto's en vrachtauto's is de meest actieve in de strijd voor een nieuw plan van steun voor de aankoop van nieuwe auto's.

zij geloven dat een nieuw plan nodig Pive en niet alleen voor de verkoop, maar niet vallen "de noodzaak voor de sloop van de Spaanse vloot en om duurzame mobiliteit te bevorderen"Ze zeggen.

Sinds de afdeling communicatie hebben ons verteld dat u profiteren van een vergadering of een officiële bijeenkomst op een verzoek Pive Plan 9 of anders, een plan van subsidies die een groter aantal auto's te dekken. Tot nu toe hebben ze niet beantwoord.

Acht Pive plannen met zeer goede resultaten

In het begin van 2016, de fabrikanten en verkopers hebben verklaringen afgelegd en berekend dat dankzij Plan Pive ongeveer 20.000 meer auto's worden verkocht. 

Het cijfer is hoog, maar veel lager dan die bereikt in de vorige edities (fagot is omdat, in theorie, Pive 8 zou alleen de laatste zeven maanden en 12 zoals hierboven):

- in 2013 77.572 eenheden verkocht dankzij meer Pive

- in 2014, 88.990 eenheden

- in 2015, 50.815 eenheden dankzij Pive 7


Понравилась статья? Поделись с друзьями: