Weet je hoeveel Mercedes-engined Renault in de wereld verkocht?

Mercedes Class Een volledig gamma

Want als we het hebben over de Mercedes AMG Project One Formule 1 motor niemand klaagt ...

Wat leest u vanaf nu kunt u gevoeligheden pijn doen, maar de zaken zijn in hun plaats stellen zoals ze zijn en (als een vriend van mij zegt) "zet ze over aan de positieve kant te vinden". Ja, Mercedes zet Renault motoren in een aantal van zijn auto's.

Eigenlijk zou het nieuws niet iedereen, omdat de verrassing samenwerking tussen Daimler en Renault-Nissan Het komt uit de verte. Het was in 2010 toen de twee automotive groepen besloten de krachten te bundelen met als enige doel het verminderen van de kosten en het verbeteren van haar producten. BMW en Toyota werken ook samen om auto's te ontwikkelen, zoals de Toyota Supra 2018 en niemand zegt iets, toch?

De samenwerking tussen Renault en Mercedes hebben al meerdere vruchten geweest. De Fransen hebben geprofiteerd van de ervaring van de Duitsers en hoewel ze niet een enkel stuk modellen zoals Talisman of de Mégane hebben gezet, hebben ja hun know-how in het bijzonder in productieprocessen, het testen en technologische apparatuur bijgedragen verwijst.

Nu terug naar de oorspronkelijke vraag: Hoeveel Mercedes-engined Renault verkocht in de wereld?

Ik zal niet geven het nummer, maar de modellen.

Mercedes maakt gebruik van meerdere motoren gemaakt door Renault, maar de meeste zijn beurt de 1.5 dCi. Dit mechanisme (die overigens honderd procent binnen- omdat het voorkomt in Valladolid) zwiept de Mercedes Class A 180D, 180D klasse B Mercedes Citan.

Piecha Ontwerp Mercedes klasse A (4)

 • Piecha Ontwerp Mercedes klasse A

  voorzijde van de Mercedes Class A Piecha Ontwerp

 • Piecha Ontwerp Mercedes klasse A

  achterzijde van de Mercedes Class A Piecha Ontwerp

 • Piecha Ontwerp Mercedes klasse A

  Agressieve diffuser Piecha Ontwerp Mercedes klasse A

 • Piecha Ontwerp Mercedes klasse A

  Dit is de achterspoiler van de Mercedes Class A Piecha Ontwerp

 Een andere Mercedes motor die Renault gebruikt, is de Vito, hoewel in dit geval die van Sttutgart hebben gekozen 1.6 DCI motor met vermogens van 88 en 114 pk.

Speciale vermelding verdient de Smart familie. Kleine Duitse huis niet alleen aandeel motoren met de Fransen. Smart Fortwo en Smart Forfour 0.9 TCe motoren maken gebruik van Renault, maar ook delen en technologie platform met Renault Twingo.

Echter Brabus, dit Smart heeft ook zijn Renault in zijn DNA:

En dit is nog niet voorbij als nieuwe auto's zoals de Mercedes Class X ook geboren uit Duits-Frans (of vice versa) samenwerking; de test plaatsvindt in het Nissan Technical Centre Europe heeft in Barcelona.

En nu vraag ik u: als je verteld dat uw Renault gebruikt mechanische Mercedes, zou je het erg? Dus waarom heb je een gezicht als je het andersom zeggen?


Понравилась статья? Поделись с друзьями: