Het verlagen van de auto motortemperatuur

Wat moet u doen als uw auto lijdt calentón

Met deze ondraaglijke hitte, auto's met meer jaren onder zijn riem en honderden duizenden kilometers en trodden, kunnen lijden en lijden oververhitting, wat fataal voor de monteurs kan zijn. De oorzaken kunnen worden gevarieerd, een verstopt filter, een pomp inefficiënt water, etc. Vandaag laat ik een aantal tips om te voorkomen dat oververhitting van de motor te stoppen met werken.

Het is niet ongewoon voor de hitte uw zomer auto lijdt een calentón. Het is ongebruikelijk in de moderne voertuigen, die een waar leger van de moderne maatregelen om eventuele temperatuurstijging van de mechanica te vermijden, maar oude auto's is iets dat kan gebeuren. Als u op weg naar uw vakantie ter plaatse en zien eruit als de naald motortemperatuur blijft stijgen, de volgende Tips om een ​​lagere motortemperatuur:

1. Laat de motor niet plotseling stoppen.

De meeste bestuurders, wanneer zij de temperatuurindicator bereiken van het rode gebied, hun eerste reactie is om de motor te blazen stoppen. Dit is niet de beste oplossing, omdat wanneer afgekoeld zelf temperatuuroverdracht de atmosfeer kleppen en cilinderkop pakking kan barsten kunnen agarrotar.

2. Zet de airco en de ramen open.

Dit zal de motor gunst heeft een lading, tenzij steun en, door het verminderen van de activiteit kan beginnen koel.

3. Voer een warmte-overdracht.

Doe zout verwarming en auto. Zo krijg je het sturen van een deel van de warmte van de motorruimte in de passagiersruimte en het bevorderen van de motor temperatuur te verlagen.

4. Gebruik behoren het gaspedaal en de remmotor.

  • Als u stationair tamelijk lage temperatuur, de motor te zetten in neutraal en geeft een kleine gas blaast, Dit kan helpen pomp water te functioneren met meer overwicht, zoals de ventilator zelf.
  • Als de motor oververhit in een file of een gebied semafoor, Probeer niet te grote versnellingen en voorkomt motor te remmen, moet mechanische minimale activiteit.

5. Controleer de koelventilator.

Als de temperatuur blijft stijgen, moet je controleren de koelventilator goed werkt.

onderzoekt de koelvloeistofpeil het expansievat. Als de fan het staat, Stop de motor snel aangezien het probleem is er. Als u stopt met werken, zal de auto niet ontvangen koud water en de temperatuur zal blijven stijgen.

Nooit open de expansievat cap wanneer de de auto is erg warm. Om twee redenen: het kokende water kon je ernstige brandwonden en het verlaten van water veroorzaken met geweld, kon je een veel te verliezen. Laat de motor van de auto temperatuur naar beneden en open het langzaam.

6. Hoe de koelventilator te starten.

Als u geen waterlekken waar dan ook, kunt u een brug tussen de contacten thermoknoop en proberen om de opmars voort te zetten. Ie zal dwingen de koelventilator in beweging is.

De thermoswitch is de klep die zich bevindt in een laterale radiator en verbindt de ventilator wanneer wordt gedetecteerd dat de temperatuur geschikt. Dat wil zeggen, onder de 85 ° C stroom niet laten gaan, zodat de koelventilator niet werkt, maar wanneer het hoger is dan dat cijfer begint.

Opstartcommando gewoon verwijderen van de twee kabels die zijn bevestigd aan elk van de aansluitpunten van de temperatuurschakelaar en de ventilator begint. Veel van de voorzichtigheid! Dit gebied is zeer heet en kan brandwonden veroorzaken.

Nu dat je de ventilator draait, hoeft u slechts een paar minuten te wachten en zie hoe de temperatuur begint te dalen snel. Er was het probleem van uw auto. Zo niet, dan is dat een deel van het koelmiddel verdampt is, zodat u fill zal spelen.

7. Vul het koelmiddel

wanneer de motor koud, opent de expansievat cap, start de motor en begint geleidelijk vullen met koelvloeistof. Dus het koelcircuit in werking is en krijgt volledige vulling. Als je het met de motor, maar het kan vullen tot het maximum, dan moet je opnieuw toevoegen meer water als het niet alle onderdelen van de motor had bereikt.

 

Met deze tips, als je de schade hebben geleden was vanwege een storing in de radiator temperatuur schakelaar, verzekeren wij u kunnen lagere motortemperatuur en je reis te vervolgen. Natuurlijk zal je speelt brengen de auto naar de garage om te controleren of alles in orde is.

Hoewel zoals hierboven beschreven, worden gewoonlijk koeling problemen van een gemeenschappelijke auto, ze kunnen ook ernstiger worden geproduceerd die een onvermijdelijk oproep aan de kraan nodig: A lek in een huls koelcircuit of het breken van de waterpomp ze zal eindigen met de koeling van de motor onder alle omstandigheden. 

Dus je weet, deze zomer ziet er na de motor van uw auto, probeer het niet te haasten als je enkele lichte oververhitting opgemerkt en vooral als je de temperatuur uit de hand loopt, snel actie te ondernemen, de levensduur van het motorblok (en uw huidige) rekening in het geding is. 


Понравилась статья? Поделись с друзьями: