Start-Stop-systeem, echte test van de brandstof

Start-Stop-systeem, echte test van de brandstof

De Bosch Start-Stop-systeem kwam in 2007, en er zijn al vele voertuigen die is opgenomen of merken die vergelijkbare technologieën hebben ontwikkeld. Maar het is zo effectief als we verkopen? We gecontroleerd.

idee: zet de motorelke keer als de auto zal worden gestopt een paar minuten.Probleem? de levensduur van de startervermindert met zo veel op en af, en breektvoorheen. oplossing: het verbeteren van de starter voorbatterij langer meegaat.

Hoewel dit is te simpel dewerking van een systeem, de waarheid is dat het gebaseerd is op dewaarbij ondersteunt Start-Stop uitgevonden door Bosch endie vervolgens andereveel merken hebben componenten ontwikkeld. Het doel van dezetechnologie is om zowel het brandstofverbruik te verminderen alsCO2.

Start Stop. Stop Start System Operation

de Stop Start System Het wordt aangedreven doordefault. Zet het uit is net zo eenvoudig als het klikken op een knop

de Start-Stop en zijn neven werkenongeveer hetzelfde: wanneer het voertuig begint puntdood, de motor wordt uitgeschakeld, blijft op standdoor metdat stops verbruiken brandstof.Zodra de bestuurder het koppeling voorschakelen, het systeem terug naar beginde motor. De directe vraag is: spareneigenlijk dit systeem? Of meer uitgeven voor het feit van het hebben vanherstarten? AUTO BILD wilde om het te controleren.

Drie auto's, een straat circuit

De manier om dit te doen was simpel: een circuit wordt vastgesteldUrban en loopt zodra het systeem is ingeschakeld en andereoff, en het verbruik in elke controle.

Om dit te testen, werden drie modellen gekozen behorendesegmenten: een land RoverFreelander 2 TD4_e 2.2 stopbegin, een Mazda3 luxe151 CV 2.0 DISI i-Stop enToyota iQ 1.33 stopbegin. Het circuit heeft een totaal van 53,3 kilometer, deDe meesten van hen de stad (minder dan 2,3 kilometer die passerendoor M-40) weg.

Start Stop. Stop Start System Operation

Dit is niet een test van miniconsumo, die gedurende derijden kan worden op de airconditioner, radio ...ja, de voorwaarden moeten de hele tijd hetzelfde zijn; dusAls de airconditioning tot 22 graden wordt gedragen, moet het voorde twee paden.

Praktisch om te controleren of de systeemStart-Stop echt het werkt, ben ik opgevoed. en alleenhet ging.


Komt de dag

De test begon om 10 uur. Het idee werd niet nietvroeg, maar vermijd eigen jam spitsuurde definitieve resultaten zou verstoren. De tour was in zijnmeestal stedelijke. Het begon vanaf de Santiago straatCompostela (Madrid), en tijdens de 53,3 km afstand ligtgemiddeld verbruik scoorde zeven punten: Arturo Soria,Alcalá, O'Donnell, de Paseo de la Castellana, Valle de Mena,Montecarmelo en Herrera Oria. Het begin en het eindeZe waren een tankstation.

De route voldeed aan alle eisen voorcheck de Start-Stop:lichten overal, stops,oversteekplaatsen... Ondanks te zijn ontsnaptde typische ochtend puinhoop, het leven van een stad in die tijd een van beideHet is, wat er gezegd wordt, rustig: bestelauto's, taxi's, mensenhet zal de aankoop te doen ... De trip computer toonde een hoge consumptie, maar zoalswe gingen verhuizen, hij daalde vooral tijdens de tweeoneven kilometers we deden voor snelweg.

Start Stop. oversteekplaats voor voetgangers

de oversteekplaatsen, afgezien vanis een noodzakelijke voorwaarde voor het verifiërenStart-Stop, Ze zijn een constante in de steden.

Deze neerwaartse trend werd teruggedraaid na het verlaten van de wegen ga terug naar de straten van de stad. Degenen die in deonvoltooide hoofdstad Madrid zal weten dat de vergelijking werken +Auto = jam Het kan axioma worden belegd. enO'Donnell Het is een empirische test.

De lijn van de auto's was oneindig, en tussen de stop en stop,verbruik omhoogschieten opnieuw. overtroffen gebiedO'Donnell, en hoewel enigszins vervaagd ze jam,Verkeer was zwaarder dan bij het begin van de route. behalvegebied Montecarmelo, waren de stratenhelemaal vol van de voertuigen, welke systemen gemaaktpower cycle motor wordt continu vooruit gezet.

Na de eerste ronde van het circuit, en na het resulterendestoppen van de pomp en tank, bereiktetweede deel van de test.

Het uiteindelijke verdict

de start de motor,de drie geleiders schakel de installatie (gereactiveerdautomatisch Start-Stop elke keer dat jebuiten het voertuig).

Start Stop. jam

12 uur, en verkeer Het was niet erganders dan dat we om 10 uur. auto'sgestopt bij verkeerslichten, borden stop, voetgangers,jam, jam en jam ... Twee uur later, kwamen we aan interug naar het beginpunt, het tankstation.

Hebben we eigenlijk gered met dit systeemStart-Stop?

Indien de praktijk overeen met de theorie, het antwoordHet moet worden ja. "Volgens de Europese rijcyclus(NEFZ), de gemiddelde brandstofbesparing met dit systeem is5%; hoewel in elk voertuig dat u kunt bereiken een8%. Volgens deze cyclus ongeveer 7 km paden produceren12 stops langer dan 15 seconden. 5% besparing is hetmedium; in een groot voertuig zoals een SUV, de besparingenhoger. Als we een exclusieve stad rijden, het opslaanHet is ook hoger. Dit zou tussen 8% tot 15%, afhankelijkhet voertuig ", legt Lorenzo Jiménez,Chief Marketing Sales Original EquipmentBosch.

Volgens deze handige inderdaad Het bespaart.Daarom is de data die verschillende computers reis schuurals liters brandstof ingevuldeauto, het verbruik drie voertuigsnelheid lager wanneer zij vanStart-Stop-systeem ontsteking.

Zo is de Start-Stop-systeem werktBosch

Start Stop. Stop Start System Operation

communicatie (groen)

Voeding 12 V (kleurgeel)

Start-Stop

(2) omvormer 12 V

(3) Elektronische accu Sensor

(4) Starter Start-Stop

(5) Sensor neutrale

(6) draaisnelheidssensor wheel

(7) sensor Krukas

(8) Hoog rendement ontregelen energieterugwinningremmen

Start Stop. PVP

de Start-Stop-systeem Het wordt aangedreven door: Astarter specifieke en verbeterde, ontworpenom de levensduur te verlengen; een wisselstroomdynamospecifieke aanbieden van 77% efficiënter en produceert eenhogere belastingen batterij bij lage snelheden; eenelektronische regeleenheid die het systeem beheert;een batterij van hoger hoedanigheidde batterij conventioneel; eneen reeks sensors (Op drums, welke controleslaadtoestand daarvan; de andere op de krukas, naar het wetenvoertuigsnelheid; en anderen in de rapportage wat pedalendie wil om de bestuurder te maken).

Tegen de tijd krijgt de bestuurder puntdood en tilt zijn voetde koppeling, de verschillende sensoren stureninformatie aan het bedieningselement voorbereiden stoppen. naardit te laten gebeuren, moeten ze een aantal omstandigheden: devoertuig moet volledig worden gestopt of reizen op eenminder dan 3 km / uur; Hij moet in de neutrale stand; de sensorDe batterij moet bepalen of het heeft genoeg krachtopnieuw op te starten; richting kan worden geroteerd; zijndeZo zou het een parkeerplaats manoeuvre. Als deze worden gegevenomstandigheden, de systeem stopsde motor.

Start Stop. spaarplan

spaarplan Start-Stop-systeem metdrie modellen van verschillende segmenten:

Start Stop. berekeningen

Overwegende dat de berekeningen gemaakt op een dag reizen de53,3 kilometers in deze test; gegevens zouden variërenop basis van gebruik. ** In het rood, de gegevens die zijn verkregen metStart-Stop-systeem ingeschakeld.

Start Stop. Eén van de sensoren die helpen het systeem te bedienen

Op de foto een van de sensors die hulpbedienen van de Start-Stop-systeem

conclusie

effectiviteit Start-Stop is geweestaangetoond. De meeste merken dat het hebben aangebodenseries, die moeilijk te berekenen wanneer afschrijven hunprijs een optie. Wat wel zeker is dat vaakkomen in speciale uitvoeringen, zelfs in verpakkingen op zoek naar eenefficiënter en ecorijden (Pas de '-logic' lexeme en'-nómica'). Als het verschil is niet erg groot, en het zal rollenstad veel, aarzel niet: deze technologie uiteindelijk merktein uw zak.

Foto's: Mikel Prieto


Понравилась статья? Поделись с друзьями: