Wanneer moet schokdempers te veranderen?

Wanneer moet schokdempers te veranderen? Het is een vraag wat wij vragen en is van vitaal belang. Dimmers, samen met de banden, is een fundamenteel element dat de veiligheid in uw auto garandeert. Hier zijn de sleutels om een ​​expert te worden.

Niet te missen: 'The10 duurste storingen die je kan overkomen '

Wanneer moet schokdempers te veranderen? alleChauffeurs moeten we ons afvragen deze vraag vaker.Buffers zijn een essentieel onderdeel van de suspensie en éénvan de belangrijkste elementen samen met de banden diezorgen voor uw veiligheid op de weg.

Houd in gedachten dat een schokbreker Het wordt samengedrukt tussen 50007000 keer per minuut, voortdurend bezig te vormen en isgoed om de vier jaar of 60.000 kilometer per herzien.Gedurende deze periode zal de dempers van uw autogecomprimeerde 420.000.000 keer.

de dempers aan deze 6 Belangrijkefuncties:

1. lastdrager voertuig.

2. Neem onregelmatig terrein en bieden een bepaaldemate van comfort aan de inzittenden.

3. Regel de richting van het voertuig, om beter decurves.

4. Werken met de banden te voorziengoede hechting, die ook van invloed op de stabiliteit enremmen.

5. Het handhaven van de uitlijning van de wielen. Als uw autoabnormaal besteedt een band, kan worden veroorzaakt doorkussen.

6. de optimale hoogte van het voertuig, wanneerverbrijzeld, de auto zal lager zijn dan normaal. Dat is niet meerheeft geen demping wordt ondersteund op de grondzelfde dokken.

buffers (5)

  • kussens
  • kussens
  • kussens
  • kussens
  • kussens

Hoe kan ik de status van de buffers te controleren?

Zelfs als u denkt dat uw auto schokdempers zijn inperfecte staat, adviseer ik u deze kleine huis test te doen.Oefent een sterke druk in de richting van de grond aan beide uiteinden van uwauto. Waarbij het onderste lichaam, maar keert terug naar zijn positieoriginele langzaam en gestaag manier (zonder het raken rebounds), deschokdempers zijn in goede conditie.

Als uw auto is een Porsche 911 sport soort, zul je zien dat de ophangingHet is heel hard en de schorsing zal zinken kosten. Als je dat niet doet,Ik stel voor dat je naar een workshop. Er zijn machines die te controlerende toestand van de opschorting en, overigens, zodat u een kijkje nemen opall 'dempingsblok'.

Een auto passeren van het onderzoek van de opschorting van de ITV niet wilzeggen dat de opschorting is in perfecte staat. Dit is adviesu zou moeten overwegen voor het kopen van een gebruikte autode hand. Je moet ze bekijken in een workshop van vertrouwen.

verandering schokdempers

Aan de andere kant, hoewel steeds meer het wordt minder gedaan. dedempers kan worden gerepareerd. Er zijn gespecialiseerde workshopsDemontage van de dempers, kleppen en nieuwe afdichtingen geïnstalleerden, natuurlijk, de olie verversen. Dit werk isvan cruciaal belang in oude auto's waar het is zeer moeilijk te vindennieuwe eenheden.

Soorten schokdempers

De aard van de demper meest gebruikte auto's zijntelescopische hydraulische dempers. gekarakteriseerdeomdat ze bieden meer dempingskracht metsnelheid.

In principe worden de dempers gevormd dooreen cilinder waarin de zuiger met olie. Aan de zuiger is erreeks kleppen en openingen die de doorgang van olie uit eenlinks naar rechts.

monotube schokken Bitubo

Wanneer de druk tussen beide einden van de schokdemper is laag,de olie gaat door de doorgaande gaten terwijl permanentewanneer de eisen hoger zijn, hun beurt omkleppen.

Binnen het gezin hydraulische schokdempers, ertwee klassen:

1. Hydraulische tweelingbuis.

Ze worden het meest gebruikt door de autofabrikanten, en binnendeze groep kunnen we onderscheid maken tussen twee andere types:

- drukloos: Dat wil zeggen, binnen gewoonolie en luchtzakken kunnen vormen binnen. Bovendien is inzeer koude klimaten niet de neiging om effectief te werken.

- druk: Heeft olie plus gas waarmeeHet wordt beter de prestaties, stabiliteit en rijcomfort. alJe weet, koop altijd gas dempers.

2. Hydraulische I monotube

Het is de man die vaak gebruik maken van de sportievere modellenspecialisten merken zoals Bisltein. Ze worden gevormd door tweehoofdkamers ene bevat de olie en het andere gas(Stikstof). Deze kamers zijn gescheiden door een vrije zuigertussen hen.

Andere buffersystemen

Zonder het invoeren van de wereld van de verschillende types van de opschorting, diehet zou een volledig verslag te nemen, andere dempersadaptief. Dat wil zeggen, systemen zoals DCC Volkswagen en Seat diekunnen verschillende rijprogramma's bieden: van meercomfortabel om een ​​andere sportiever.

Maar hoe de hardheid van de schokdempers aan te passen? zeereenvoudige mechanische kleppen maken voor elektrokleppenwaarin ze worden bestuurd door de besturingseenheid. Als u wilt dat een moduscomfortabeler rijden, stoppen met de uitgaven meer hoeveelheid olie en alssportiviteit liever minder.

dcc dempers

Omdat richting en zijn niet mechanisch, ze zijn allemaalelektrohydraulische of elektrische, kunt u ook op maat van uw touch.Hetzelfde geldt voor de motor. met het managementmotorelektronica, kunt u kiezen tussen een comfortabel gevoel ubozer en andere sporten die meer dan ronden stijgen, bieden eensnellere gasrespons ...

Er zijn ook het type Magneride waar deolie met een fluïdum dat 40% van de partikelsmetaal. Wanneer gemagnetiseerd, de viscositeit verandert en wijzigtde hardheid van de demper. Deze variaties van viscositeitbeheerd vanuit het schakelbord.

Wanneer moet schokdempers te veranderen?

kussen serie

Dempers hebben geen specifiek onderhoudLSO veranderingen kunnen motorolie of versnellingsbak zijn. nietEchter, als het is belangrijk om deze te volgen 6 Tips voorveranderen de dempers:

1. Controleer uw staat elke 20.000 km

2. Bij het uitvoeren van het onderzoek, niet tot een te nemenkijken naar andere onderdelen van de ophanging.

3. Zorg ervoor dat er geen olie lekt. Als dat zo is, moet jevervangen of repareren ze direct

4. Als u circuleren in gebieden die de neiging om te veel zout te verspreidende weg, de controles die niet roesten.

5. Als algemene regel geldt, om de 5 jaar of 60.000 kilometer moetvervang ze door nieuwe.

6. Het beïnvloedt ook de levensduur van uw banden loadze hebben te verduren hadden, als je veel met aanhanger gereden heb,het type rijden en natuurlijk de soort wegendie u heeft verspreid.

Wat schokken je mijn auto te zetten?

Zoals banden, vlucht altijd merkenonbekend. Koop altijd producten van bedrijven als Monroe,Bilstein Kayaba, Sachs, TRW, Koni ... moet eerst kiezenmerken nog duurder.

De volgende vraag die je zal doen voor u is, wat kussenIk nodig? Als u wilt aan de stok met functies dieFactory is uw auto, koop een van dekussens we hierboven hebben besproken.

Als u wilt sportiviteit van uw auto in het verhogenmarkt vindt u de volgende instellingen te vinden:

1. sportonderstel, met seriële bronnenneem uw auto. Prijs: 500 euro.

2. Sport Kit dempers meer veren,Ze komen naar vermindering van tussen de 15 en 40 millimeter speling aanbodemplaat en de noodzaak te standaardiseren hen. Prijs: ongeveer 700euro.

Sports kit dempers

Meer geavanceerde type worden 'coilover': SpringHet is perfect geïntegreerd in de schok lichaam enHet maakt het mogelijk meerdere instellingen:

1. Sport Kit ontspringt verstelbare schokbrekers meerhoogte. U kunt de bodemvrijheid aan te passen. Prijs: ongeveer900 euro.

2. Sport Kit ontspringt verstelbare schokbrekers meerhoogte en hardheid. Prijs: vanaf 1.200 euro.

Er zijn zelfs modellen die de hardheid aan te passen, hoogteelektronisch. U kunt dit doen vanaf je iPhone. prijsdeze kits is zeer hoog en kan gemakkelijk boven 3000euro.

coilover demper

In de markt vindt u ook coilover vering doorongeveer 400 euro. Niet kopen, zal je problemen hebthomologeren en de werking ervan is veel erger dan eentraditionele dempers eerste merkteken.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: