MOVEA Plan 2017: utsolgt på bare 24 timer!

Dette er MOVEA 2017 Plan

Offentlig støtte til kjøp av el-biler har vart et sukk; nå bare håpe at noen av forespørsler er ikke kvalifisert til å ta sin del.

Holder endring i mindre enn 48 timer. Hvis går vi plukket det faktum at planen av støtte til kjøp av drivstoff-effektive biler begynte å kjøre; i dag vi hang plakaten MOVEA 2017 Plan oppbrukt.

Det ble sist 24 juni når regjeringen kunngjorde at det hadde gitt grønt lys til bistandsprogram for kjøp av elbiler, brenselcelle, LPG ... Men det var en ficiticia aktivisering fordi forhandlere måtte vente på nettet som er ansvarlig for registrering av data av elektriske biler som kvalifiserer til å nyte de hjelpemidler var i drift, noe som ikke skjedde før Torsdag 03.08.

For forhandlere forsinket aktivering Movea web management konvertert registrering av biler solgt i en distanseløp er avsluttet mye tidligere enn forventet: i mindre enn 24 timer, Tragsa (selskapet som er ansvarlig for å administrere web registrering) kunngjør pengene har gått tom.

Hva skjer nå? For at forhandlere kan fortsette å innskrive biler, men går inn i en midlertidig reserveliste, og vil motta penger bare dersom de registrerer annulments fordi noen av de tidligere registrerte modeller ikke oppfyller kravene.

Hva er MOVEA Plan?

Den Movea Plan er en pakke med rabatter som gjelder for kjøp av elektrisk, hybrid, plug-in hybridbiler, hydrogen, naturgass ... og skal være aktiv fra 1. januar, men så langt, som har kjøpt en pluggen har måttet betale for de rabatter som gjør produsenter.

Ifølge kunngjøringen gjort av regjeringen, den nye Movea Plan har et budsjett på 14260000 (Mindre enn i tidligere år når beløpet som skal fordeles var 16 millioner euro) og vil løpe fram til 15 oktober eller inntil budsjettet er oppbrukt. 

Så er MOVEA Plan 2017: 500 + 1000 euro rabatt for personbiler

Den Movea Movea 2017 eller Plan 2 har et budsjett på 14.26 millioner euro skal deles blant alle som kjøper en effektiv kjøretøy. Den mengde til å trekke kjøretøyet avhengig og varierer mellom 500 euro for å bli trukket for personbiler til 18.000 euro for kjøp ade busser og lastebiler.

I mellom er busser og lastebiler for hjelp er satt til 5000 euro og motorsykler vil nyte en rabatt på mellom 1200 og 1500 euro.

 

Er derfor utenfor Støtteordningens forbrennings kjøretøy (drevet av diesel eller bensinmotor) som var at mens i kraft han belønnet den Pive Plan.

I tilfelle av biler, de 500 euro av bistand som tilbys av regjeringen, bedrifter som ønsker å delta i Movea 2017 Plan vil ha å tilby sine kunder en ekstra rabatt på 1.000 euro og om det er elektrisk bil d eun må gi kjøperen med installasjonen av en ladestasjon.

Snakker av dette. den utgjør for installasjon av ladestasjoner 40% vil være for de som går på offentlige steder, med et maksimum på 1000 euro for konvensjonelle ladestasjoner, 2.000 euro for de av semi-rask recaraga og 15.000 euro for rask lasting.

Hva kjøretøy kan få hjelp?

I det vi forestille er ingen endring i biler som har rabatter, er en liste som gjenstår om inkluderer:

- (Elektrisk støpsel ren og hybrid) elektriske biler

- den flytende gass (LPG / Statoil)

- den komprimert naturgass (CNG) og flytende gass (LNG)

- elektriske sykler

- syklet sykler assistert av en elektrisk motor.

hjelpemiddel installasjonspunktlaster, en av de viktigste hindringene for gjennomføring av elektrisk mobilitet i vårt land vil også bli gitt.

Noen nye funksjoner i 2017 Plan Movea

I tillegg til å redusere beløpet, bringer den nye Movea Plan noen endringer fra tidligere utgaver:

- Det eliminerer minimis regime Det ilegges et tak på operasjoner til selskapet; men nå Det er ikke tillatt å legge til støtte Movea andre regionale eller lokale tilskudd, hjelpemiddel med mindre de installerer ladestasjoner.

- det gir maksimum periode på 10 dager for å dokumentere bilen reservasjons; den forrige planen å bruke opp til 150 dager igjen.

- Nå kan de få tilgang til hjelp elektriske biler på opp til ni måneder gamle fra den første registreringen, i stedet for seks fjor. Dette gjelder for biler eid en bilforhandler, POS, produsent eller importør som har fått en ny

- Den inneholder en bevilgning på 1000 euro for offentlige ladepunkter 7-15 kW kraft, som blir tilsatt til tilskudd for hurtig lasting og halv-rask

Det krever en Pive Plan 2017

Under presentasjonen av balansen av sine kommersielle salg i 2016, administrerende direktør i Hyundai Spania, Polo Satrustegui, banet vei for hva de tror alle produsenter som selger biler i vårt land er nødvendig Pive 9 eller tilsvarende plan.

Langt fra siterer data som viser hvordan statlige støtteordninger for innkjøp er en viktig økonomisk løft for sektoren, Satrustegui argumenterte sitt krav basert på den avanserte alder av spanske flåten (mer d ela halvparten av bilene i omløp er oppfylt 10 år) og dette resulterer i en dobbel trussel:

- for sikkerhet. "En gammel bil har to og en halv ganger mer sannsynlig å ha en ulykke enn en ny en"Han mintes administrerende direktør i Hyundai Spania.

- for miljø. "Vi ønsker å kjempe utslipp, og vi ikke anser som en aktuell modell i samsvar med reglene Euro6 avgir 90% mindre enn hvilken som helst bil for 10 år siden"Sier Satrustegui.

For direktør for Hyundai i Spania, lanserer en ny utgave av Plan Pive (ville være Pive 9) bør ikke være på kant med programmet for hjelp til kjøp av drivstoff-effektive biler (den MOVEA plan som skulle ha trådt i kraft i januar ): "hjelpemiddel er også nødvendig hvis du ønsker å øke bilsalg av alternative teknologier som hybrid og elektrisk. Mens det har vært Movea Plan, de har rimelig solgt så snart det er over, har stupt".

Vil det eller vil det være Pive Plan 2017?

Selv om du ikke kan gi et kategorisk svar, passivitet av regjeringen bort utsiktene til en Pive kort eller mellomlang sikt. En nesten oppbrukt Pive 8, daværende industri, Juan Manuel Soria, sa mer enn 170 millioner euro begavelse ville være den siste, og at siden den gang, ville styring innsats fokusere på å stimulere til kjøp av mer effektive biler, hybrid og elektriske lese.

Den sterke produsenter og selgere gjort Pive 8 blir forlenget fra den første fristen i juli 2016, på slutten av året. Men tydeligvis ikke utenfor rekkevidde.

Du kjører ut Pive 8 Plan, her er en guide til å få rabatter

Fra Autobild.es har vi kontaktet Anfac. Den spanske foreningen for produsenter av biler og lastebiler er den mest aktive i kampen for en ny plan av støtte til kjøp av nye biler.

de tror at en ny plan er nødvendig Pive og ikke bare for salg, men ikke faller "behovet for opphugging den spanske flåten og å fremme bærekraftig mobilitet"De sier.

Siden sin kommunikasjonsavdeling har fortalt oss at dra nytte av noe møte eller offisiell møte for å be om en Pive Plan 9 eller, i motsatt fall en plan tilskudds som dekker et større antall biler. Så langt har de ikke blitt besvart.

Åtte Pive planer med svært gode resultater

I begynnelsen av 2016, produsenter og selgere gjort uttalelser og beregnet at takket til Plan Pive rundt 20.000 flere biler er solgt. 

Tallet er høyt, men mye lavere enn det som oppnås i de tidligere utgavene (fagott er fordi, i teorien, Pive 8 ville bare siste sju måneder og 12 som ovenfor):

- i 2013 solgt 77.572 enheter takket være mer Pive

- i 2014, 88,990 enheter

- i 2015 til 50,815 enheter takk Pive 7


Понравилась статья? Поделись с друзьями: