Hyundai ix35 Fuel Cell vätgasdrivna bränsleceller: Det är allvarligt!

Hyundai ix35 Fuel Cells vätgasdrivna bränsleceller har ökat AUTOBILD.ES vårt land och har kunnat bevisa det. Den avger endast vattenånga får ett område av 588 kilometer och dess prestanda är som alla andra elektriska fordon. En dröm? Inte alls. Det är en verklighet som tillverkas vid fabriken i Ulsan, Sydkorea.

detta Hyundai ix35 Fuel Cell (från vätebatteri)Jag är på väg att köra den är resultatet av inte mindre än 14år arbetar inom detta område av den koreanska märket. Det ärförsta stegen på vårt land och kommer att vara en av de förstatur att prova denna teknik ...

Det första jag måste klargöra att detta Hyundaiix35 Fuel Cell Det är inte något som en prototyp eller barabefintlig enhet, men är en helt bilproduktion som Hyundai, efter att ha nått siffrorautonomi och konsumtionen har kommit till detta fordon harbestämde sig för att tillverka i serie och, i själva verket är något som redan ärgör sedan december förra året vid fabriken i Ulsan,Korea.

Vid kontroller av Hyundai ix35 Fuel Cell

Jag har den framför. Utanför ändrar absolut ingenting. inget jagJag skulle säga att jag är inte emot en Hyundai ix35 vanliga, omvar naturligtvis inte, för dessa slående vinyler av sin kropp somDe är ansvariga för att klargöra att det är den version av väte-.Jag öppnar bakluckan och undrar var de har placerat batterierna. de ärprecis under raden av baksäten och under stammensom förlorat omkring 5 cm i höjd-inget mer, är motornhelt upptas av vätgasdrivna bränsleceller (detta göröka den totala vikten 200 kg över versionerförbränning, vilket ställer runt 1850 kg).

Utan ytterligare frågor, jag rida i förarsätet.Jag är verkligen angelägen om att se 'vad detta'. Sätt i nyckeln,vända och ingenting händer. Men ta en titt på instrumenteringenJag tycker att några siffror förändras och berätta att bilen ärJag preparadao. Så precis som alla andra elbil, lösbromspedalen och Hyundai ix35 Fuel Cell börjarförsiktigt framåt. inte hörde ingenting, absolut ingenting.

Jag vet inte om det är därför väte (med luftenI stället för tryckluft, som eliminerar brus och ökarverkningsgrad) eller också, subonscientemente, jag enagaña denidiot så mjuk fjädring (I varnar för att denna enhetKoreanska fästen specifikationer, och det gillar alla mycketblandito), men jag märker att åkkomforten är extremthög. Chefen för Hyundai att jag co-pilot berättaratt genom en av knapparna på instrumentbrädan, bilen kansimulera en väsande anti missbruk (såsom elektriskren), och det är, men från 20 km / t detta ljud försvinner,eftersom ljudet slitbanan själv är tillräckligt för att 'berätta' avatt du närmar sig.

Utgången av trafikljus är glad, liksom derasåtervinningar, som erbjuder stor styrka hela tiden. omDu vill prata om motsvarande antal kraftDet genereras av dess 136 hk motor, genom vilken du kan snabbatill 100 km / t från stillastående i 12,5 sekunder och når 160km / t hastighetsgräns. 

Folk stirrar på vår takt. Det är normalt, jag bär enbil av betydande storlek, gör ingenting och bullerAllt de kan se kommer ut avgasröret enofarlig vattenånga. Även bra, är det möjligt att storablå vinyl 'Zer0 g CO2 / km' också ha något att göradetta ...

Nackdel med vätebränslecell

Företaget har idag 1000 enheter tillverkas tänkandedetta Hyundai ix35 Fuel Cell tills den når 2015,som planerar att öka produktionen till cirka 10.000, ochför närvarande, även om tekniken stapelväte Det är en konkret verklighet, har någon annannackdel:

-Först av allt är pris:

Hyundai människor förklarade för mig att, för tillfället, är siffranomåttligt hög, men räknar med att inom några år, närproduktionsökning, detta lagförslag Hyundai ix35 Fuelcell Det kommer att minska avsevärt. Undrar hur detnu och svara mig "ca 129 tusen euroom". Det är därför nu endast erbjuds avhyra en "särskild klienter, som vissa kommunerstäder i Danmark och Sverige, som redan har flera enhetercirkulerar genom gatorna.

-Den andra är att tanka:

Hittills är inte Europa som finns i överflöd ... kalla dem'Hidrolineras' och mindre i Spanien, där nu endast finnsfem punkter där man kan tanka dessa fordon. Dessutom,att fylla tanken med 5,6 kg av väte nödvändigtha självständighet i 588 kilometer från öst Hyundaiix35 Fuel Cell, är nödvändigt att tillgripa en laddningspunkt somåstadkomma ett tryck av 700 bar (i resten av Europadär) och i vårt land är bara 350, hälften, så att baraVi skulle kunna gå 294 km gång.

-Och den tredje och sista, hållbarhet:

Med hjälp av dagens teknik är det nu heltHyundai utvecklas, den ungefärliga hållbarhet för dessaväte batterier Det är cirka 100 tusenkilometer ...

slutsats

detta Hyundai ix35 Fuel Cell Det är ett bevis påatt det finns alternativa teknologier till fossila bränslen, nejinte bara kapabel att emittera ett enda gram av CO2 i atmosfären,men också mindre skadliga i deras tillverkning och efterföljandeJag kastas bort. Dessutom deras tanka, det tar bara ett par minuterstationer, eliminerar inneboende oro bilarelektriska kastas vistelse eller behöva vänta timmar tillfylla på batterierna. Det enda verkliga problemet är de fattigainfrastruktur som för närvarande finns för vätgasstationerdär du kan ladda dessa fordon. Men naturligtvis, om det inte finns någranågonsin kommer det inte finnas någon anledning att vilja installera fler stationersådan rätt?. Någon var tvungen att vara den första att satsa på det.Så ... Jag bravo Hyundai!


Понравилась статья? Поделись с друзьями: