Skoda Fabia 1.2 TSI DSG: ett bra val

Skoda Fabia 1.2 TSI DSG är också den mest intressanta dyraste versionen, men. Om du kan betala din premie, kommer du inte gå fel. Läs vidare för att lära sig vad skälen är ...

den Skoda Fabia 1.2 TSI DSG detta ärperfekt om du inte gör tillräckligt bort att motiveraVälja en SkodaFabia 1.6 TDI 105 har många styrkor. Den huvudsakliga,komfort. I rusningstid jam du glömmer kopplingentråkiga första, andra, tredje, andra, först ... Det ärendast tillgänglig med Elegance finish, som är den mest omfattande ochDen innehåller allt för ett attraktivt pris, särskilt medofficiell rabatt Brand (1,720 euro).

Men han har något annat i tjänst: i dag,med undantag för Volkswagen Polo och Seat Ibiza, det finns inga konkurrenter erbjudandeen automatisk-tronic. Till exempel säljerCitroen C3 användningsområden manuell växellådapiloted CMP, som helt nya Peugeot 208 (härhar ett test Peugeot 208 1,4 HDI 68med förändring CMP). Resultatet? Bättre gå vidare till ett annat ämne ...

DSG transmission Fabia 1,2TSI Det är planerat att hushålla konsumtion och Dändrades till 2000 rpm. Om de rätta omständigheterna(Flat, lite trafik och hastigheten behålls), kan du gå 50 km / t påsjätte. Nackdelen med detta är att om du behöver lite verve du borhängande, för när trampa på gaspedalen för att 'kickdown'Du förlorar ett par sekunder.

med Skoda Fabia 1,2 TSIDSG Jag föredrar att cirkulera i trafikstockningar och trafikområdentät med spaken i läge S. övergångar förlängerockså, men för en trafiksituation där det är bättreta kortare ha några svar marscher, vadJag föredrar. En annan sak är när du rider med motorvägen. därJag rekommenderar att föra in D: en 120 går till en avslappnad regim a2.500 varv och även om kanske luften och motorns stopp meddelande enlite, du kommer inte att tröttna på att göra kilometer.

Och är att komforten i SkodaFabia är en av dess starka sidor. För normal körningHan har uppnått en melodi som passar perfekt med dettaBil: avslappnad. Men det betyder inte att om du rida medslingrande vägar tråka ut er gå.

I stora radie varv och jämn asfalt, dettaSkoda Fabia bara gungar, även om kraftenmachine'll märker att du inte är bekväm: om du bromsa senare du kännercabeceos, och om du kasta vertex och göra en drivande mersport, gungar du markerar gränsen. Ja: Aldrigförlorade former, är det understyrning och stabilitetskontrollDen arbetar tyst och korrekt som bromsar:De hävdar typen.

I böjda sektioner och för att hedrafullständiga namn, Skoda Fabia 1.2 TSI DSG, dessutomS. lämpligt sätt är sant att när du lösa enfelande hastigheten behålls som passerar sjätte sjunde (somgör en långt ifrån de juridiska) hastighet, men dubrukar få att förändring verkar alltid välja fluganhöger: du har tillräckligt med acceleration och även behållaVid lyft foten. Dessutom kan du alltid hantera DSG imanuellt läge, men måste ta handtaget, somkammar frånvarande.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: