Testet Renault dCi 130CV 4WD Kadjar Zen Energi

Bättre än dCi 110 hk? Har allhjulsdrift krävs?

Ekvationen för framgång New Renault Kadjar bör vara mycket enkelt, för om Qashqai försäljnings svep och alla som vill köpa en kompakt SUV blandar det bland de ledande kandidaterna, ny Kadjar Det bör också vara en bomb och en av favorit av allmänheten, eftersom den bygger på samma plattform som den japanska kusin (påminna om att Renault och Nissan bildade en allians med flera synergier) och har samma motorer i praktiken, för för övrigt är de tillverkade av diamant märket. Även om den estetiska frågan beror alltid på personliga smak av varje, jag tror att Kadjar har verkligen en tilltalande design. Och det är en mycket till din fördel. 

 

I det här fallet får jag bakom ratten i dCi 130 hk version med fyrhjulsdrift. I princip är det uppskattas att efterfrågan är mest för dCi 110 hk motor, men den här versionen med 20 hk mer verkar bättre val. I samma utrustning är 1.500 euro dyrare, men bilen ger större respons och som uppskattas, även om det inte en alltför stor modell (4,4 meter lång) och tung (1.536 kg). 

I vilket fall som helst, efter att ha kört i en vecka, kan jag bekräfta att man inte bör förvänta sig alltför skarpt svar denna motor under 2.000 varv och som ger dess maximala vridmomentet är 320 Nm, från bara 1750 rpm. Så bättre nedväxling att vänta på bilen för att vakna upp ur sin slummer.

När jag kommer upp Jag är förvånad över att hitta en bil med en rutero än jag förväntat beteende. Den måste ta hänsyn till att har en markfrigång på 20 cm höjd, en kvalitet som inte begränsar den dynamiska sektionen eller antyda betydande svängningar i adresse områden av kurvor. Dessutom lutar i en riktning med en ganska exakt vägledning som jag gillade mer än förändringen är operationen korrekt, men hans beröring slutar inte övertyga mig. Kanske alltför mjuk. 

I fallet med enheten har jag någonsin provat, vad de flesta påverkar beteendet är utan tvekan systemet All läge 4x4- i. Jag rekommenderar väg alltid cirkulär i position 2WD att optimera bränsleförbrukningen, men med ett hala vägar eller ansluten mod bil, som distribuerar vridmoment till varje axel beroende på behoven hos varje ögonblick. Det har också möjlighet lås, vilket den tjänar till att uppnå en konstant fördelning av 50/50, men bara upp till en hastighet på 40 km / t, dvs den är endast rekommenderas att spara en något mer komplicerad hinder konto. 

den R-Link multimediasystem 2 Det är mycket omfattande och lätt att hantera. Bluetooth synkronisering med telefonen är super och innefattar sådana metoder som Coyote program som du kan undvika en fin och kommer därför plånboken tack. Naturligtvis efter användning på djupet jag upptäckte flera uppgraderingsbara detaljer, åtminstone i den testade enheten. Till att börja med kan kapacitiv pekskärm vara mer känsliga eftersom det ibland spelar tryck upprepade gånger för att få tillgång till önskad funktion. Det verkar också lite besvärligt att hantera radio, eftersom det kostar även hitta en manuell sökning efter en frekvens. Och röststyrning. Eye är stor som innehåller det, men när du vill ringa upp en kontakt från din adressbok och uttala namn som du har sparat blir det tröttsamt när du hör upprepade gånger den lilla rösten som talar om: "Jag är ledsen, det gjorde jag inte förstår dig". Men värst av allt är att ibland faller lite hung och svarar. Så du måste vänta lite klargörande att de idéer och försök igen.

slutsats:

Bortsett från de problemitas har gett mig multimediasystem, som jag förstår är inte vanligt, verkar den nya Renault Kadjar för mig en mycket resultón bil, som har en överraskande beteende för att vara en bil med mer höjd än vanligt inom turism och njuter av god innerutrymmen och säkerhetsteknik och att hålla. Utan att glömma sin tilltalande design. Ja, det är väldigt subjektivt, men du kan inte förneka att det är en bil som du kommer in i ögat. Jag gillade den. Och du? Lämna gärna din kommentar.

 

slutsats

bäst

attraktiv design. Gott uppförande och riktning.

värst

Något lös low-end. Tryck på förändring. Förbättrad hantering multimedia system.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: