Test Peugeot 400 RS Metropolis: en överraskande trehjuling

I detta test, vi berätta varför Metropolis Peugeot 400 RS är en &# 039; tricyklo&# 039; slående en &# 039; Toy&# 039; riskabla och vuxna, med en mycket märklig aspekt och ingriper från början av dess praktiska och dynamiska egenskaper.

Om du klickar på fotogalleriet ser duen gång varför vi tog detta ride att maxiscooterpark. Och det verkar nästan 'leksak', miniatyr bil,Även om du kan köra med tillstånd B bilar och, faktiskt,har en hel del 'det' i detta test Peugeot Metropolis400 RS vi berätta vad en fantastisk trehjuling ... varsroligt ökar, om än inte perfekt, när de passerarde kilometer. 

Estetiskt, är Metropolis inte en skoter som kommer spänningen mignär jag såg de första bilderna, jag erkänner, eftersom den främresom upprätt och som till synes monolitisk front,känsla accentueras av den lilla storleken av axelnfront.

Se alla bilder från PeugeotMetropolis 400 RS i vårt galleri.

Det är sant att RS avslut gav honom en känsla avsportsmanship, för det grå mate under det kommande enhetentester (kalla mig galen, men jag minns mycket av Peugeot 2008som har kört i år i Dakar), de röda rörledningar pågaller och hjul, och att små och förmörkas skärmen. och iHur som helst, var man tvungen att prova uppfinningen.

Märkligt, medan andra tillverkare gör detvisa sina logotyper, Peugeot Lion är överallt entätning tjänar till att förstärka idén att detta maxiscooter400 Den har mycket, mycket bil. Till att börja med framsidanPeugeot ser ut som en miniatyr hjul och optiskDu har också några bakre katt klo bär signaturenbland annat i utformningen av alla fyra hjul modeller.Den innehåller färgvarselljus, som brukar kallas "varsel~~POS=TRUNCLights'- att de lämnade den av toppen LEDstrålkastare, främre och mittpositionsljusdig. Bilden är mycket omfattande, ger bra informationav allt som händer i fordonet och det är inte förrän duFortfarande i 'display' när du chockad att tryckgivaren -anyfikenhet utökar sitt kind- tre ungadäck.

små underrede med dubbla hjulbromsskivan. 

Det är dags att öppna den främre handskfacket (med knappmekanisk), öppna de två takboxar (för knappene), låsa upp och starta (kontakthjul och knappstart) ... utan att ta bort nyckeln ur fickan, komfortmycket sällsynt på motorcyklar och ännu mindre i enskoter.

Och jag slita denna soprende motor encylindrigfyrtakts och låg friktion har en poäng mer än bruset avspinnande. Vid slutet av dagen, tar Peugeot mycketgala har gett mig "400 mäktigaste på marknaden" i hanssegmentet och 37,2 hästar redan ringer. iinstrumentbräda, som kröner en sköld som mycket grov och vertikal, deten röd lampa 'P' och blinkar en konstig lås. Ah, naturligtvis, ärär den elektriska parkeringsbromsen (för att tas bort med en knappi mitten på styret) och framaxeln låset. eftersomJa, även om många människor frågar om det ner på gatan och göraen trehjulig skoter inte grav, axel rör sig och om intebloqueas med denna knapp, kommer fordonet bero på vältaena eller andra sidan, liksom alla motorcykel eller moped.

Helt gratis och tekniska band att komma inupp, rusade upp och alla svar. Och mycket väl. hundar en dag sedan,mestadels molnigt, med ett ständigt hot om duschar och blåsigtlateral. Så jag satte den blinkande (det låter, som ibilar), stopp, blockerar alla igen (och jag har nästan vant) ochJag höjer skärmen manuellt. Parkeringsbromsen kommer inteta bort bladen med ett slag av accelerator, men låset själv, förnär du väljer att förvandla din inte upptäcker för sentcluelessness. 

Kurvor kopplade till tre hjul

På tal om vänd: framhjulen, med tiltbarvarumärket "Dubbelmontage Tilting'Är mycket robust och meddag sidvind eller glidytor, några anteckningarsjälvsäkerhet i sina reaktioner som går långt utöver faktornpsykologiska (särskilt för personer som passerar cykelnDenna Metropolis) för att se två hjul fram. Men i kurvor mycketstängd när gravar, konstaterar plötsligt ett konstigt motståndsom måste användas, eftersom om du avstå dencykel kan slå ner (och snurra) lite mer. 

Likaså är framaxeln lite grovt när de passerar genomojämn yta, och överför vibrationerna alltförstyret, speciellt försummade gator, trottoar sprickor ochi alltid obekväma pucklar. Broms uppfyllda, även omJag förväntade mig mer för att vara en tre-hjulingar. Stoppen monteringsinnan vad som visas när du trycker handtagen ordentligt, mentouch är inte den bästa. Den bakre bromsen kan aktiveras medvänster eller pedal du har på höger fot, enett element inte riktigt förstår mycket väl, eftersom det förringargolvyta och måste tryckas med relativ styrka i dettamodell. 

Metropolis Peugeot 400 RS BrakeSBC teknik bromsar. 

I gengäld när man vänjer sig allt detta, somDe tillbringar kilometer staden och vägen för alla dinapendling, hitta dig att Metropolis Peugeot 400RS, Den kombinerar stor funktionalitet med roliga, bådekorta resor själva som stadens insatser för att görahundra kilometer på den öppna vägen och nå devilade. Hemligheten är att blanda en bra respons, enutmärkt spets (168 km / t hastighetsmätare, speeding dem 120km / t mycket ventilerade) en effektiv anfallare i vänder Trainalltför många stötar för att gå fort (något mycket typisk för hjuletliten), bra vindskydd och komfort ...reser ensam eller tillsammans med en mycket generös sits, en idiotlämplig fjädring och en lastkapacitet tillräckligttack. 

Peugeot 400 RS sätes Metropolis

Stolen är mycket bekväm, med justerbart ryggstöd och stoppningstöter bort vatten. 

Så om du funderar på en praktisk maxiscooter mengnista (och goda känslor) och har budget (från 8490euro) för att investera i en slående linje, praktiska lösningar ochen hel del teknik, Peugeot Metropolis 400i RS kan varaett beslut logiskt lika överraskande. 

Peugeot Metropolis 400i RS

motor4-takts encylindrig LFE, kyldes vatten,injektionförskjutning399 cc
effekt37,2 CVmaximalt vridmoment
marscherAutom.maximal hastighet168 km / t
suspensionRudas axel med två arkitekturoberoende. Tippning (DTW) av. och dubbeldämpa bakomBromsar (den / det)Double Disc / skiva
Längd / bredd / höjd2152/775/1450 mmSitthöjd ner780 mm
Däck (den / det)120 / 70-12 / 140 / 70-14vikt256 kg
tank~~POS=TRUNC13,5 lKonsumtion (officiellt)
Carné nödvändigB1, A2 och högreprisFrån 8490 euro (två års garanti)

Peugeot Metropolis 400i betygRS

 

utformning7Kraft, prestanda, sparka, svar8
körställning7passagerar~~POS=TRUNC hållning7
suspensioner6stabilitet8
åkkomfort7spackling skydd8
Kapacitet / förvaringsfacken7säkerhet7
Konsumtion och intervall7

Понравилась статья? Поделись с друзьями: