100 tusen km Volkswagen Polo Test

Här är testet av Volkswagen Polo 100,000 km med 1,2 TSI bensinmotor. Det är att äta ... Och om inte, berätta att till gnagare drog på sina stövlar med kablar. Dessutom Polo uppträtt mycket tillförlitligt under hela turnén.

detta testa Volkswagen Polo 100 tusen Det är en trevlighistoria om ingenjörer som hade förberett attdetalj, som kallas Polo bil. Men, pojkarVolkswagen De tog inte hänsyn till en mycket viktig detalj:aptit en liten furry gnagare. Utan att äta eller dricka,De hade satt honom på ett silverfat kablar på1,2 TSI propellerområdet. Precis ovanför motorblocket hadefyra cablecito för en giltig råtta gavsfest.

Innan dess hade mer än ett förälskat och vårVolkswagen Polo 1,2 TSI i Orange Magma. utrustad medklimatkontroll, automatisk DSG, webbläsare och hjul16 tums legering, de fyra grindarna ut slutet för nästan21.000 euro! Sanningen är att det är svårt att spendera mer pengari en utilitaristisk ... än en Mini.Men den övergripande kvaliteten på polig Det är också hög.Förare prisa de mycket positiva känslor förmedlasriktning, hastighet motorn, konturerna av sina platser ochdess körbarhet. Kort sagt, förfinar Polo både desssikta som sticker ut ovanför Ford Fiesta och Seat Ibiza, som är merekonomiskt.

Ja, har till och med Volkswagen trollspögör underverk i hans fyra meter lång. denbagageutrymme (280 liter) kubisk mindre än en Honda Jazz och dintonåriga barn kommer inte att kasta en fest när de måste gåså hårt på baksidan. under denna långa testetvaraktighet Volkswagen Polo, formuleringen hördesmer än en gång ", som bil familjesemester är enkrasst error". Långa resor med denna tyska supermini ärbetecknar den första delning i utgångarna anteckningsboknakterhus. Medan 1,2-litersmotorn vinner vänner alladelar av staden, på motorvägen visar den andra sidan avnuvarande fixering vid bantning sätta motorn. det innebäratt, utöver den 120 km / t, törst 1,2 TSI förbrukar dess 12litersmotorn går galet.

Under hela 100.000 prov kilometer från Volkswagenpolig, den lilla tyska uppslukas 8,74 l / 100 km.Någon anledning? Aktuella TSI injicera mer bensin när du stiger ordentligtatt kyla motorn. Nästa generation av motorer kommerutan full belastning anrikning. I vilket fall som helst,testbil får accelerationssiffrorutlovade ... även om det verkar som en del av kraften kvar påöverföring, i stället för att nå sin destination: hjulenfront. Ett pip förändrad fred. Workshopen var tvungen att reparerasnart en injektion ledning.

Volkswagen löste problemet i senare bilarAugusti 2011. Under tiden titanic kamp mot obundeten irriterande råtta, eftersom det inte fanns någon motorhuven hadetillräckligt att äta. Gnagare uppslukad vid tre tillfällentändkabel, så att Volkswagen Polo 1,2 TSIHan slutade att göra bort larm. Wolfsburg fann de endefinitiv lösning, sedan augusti 2011, det är en bit avplast cap tändkablar och verkstäder ärinformerade från 30 Mars 2012 att det finns ett skyddFörbättrat skydd mot gnagare bites.

Din kostnad? Två euro. För det priset, Volkswagenkunde ha givit batterierna innan ... Test bilen slutadei demontering av fjärde verkstaden gnagare bita ossförkrossad under detta test. Lyckligtvis konsekvenserna intealltför katastrofala. Gnagde kablar är en av deDetta Polo fulaste ... detaljer bortsett från en fristående skruvmen uppenbarligen var inte hans fel.

I motorområdet upptäckte vi något som många kunderVolkswagen redan vet: den ljuddämpande lagret liggerunder huven han var lös. Det förvånade oss var självavgasröret var så försämrats, något som kan undvikaslätt att inte se ut som en billig bil. Lyckligtvisallmän inspektion av de andra komponenterna vid slutet av detta testav 100.000 km Polo Han följde inte den kursen ... allaannars. Paint och korrosionsskydd ärutmärkt i denna Volkswagen Polo.

Förutom problemet med kablar, hela det elektriska systemetbilen var i gott skick. styrcylinderoch tändstift övervanns smidigt, bandet och spännaren ocksåDe klarade testet. Ja, det fanns ett ögonblick av panik underdemontering: en liten bit av metall hade fallit. avLyckligtvis hade centrifugalkraften skickas utanförväxling utan att registrera mer skada än en litenmarkering på höljet. Det har vid tillverkningen av nästa seriecast denna pjäs. Ingenjörer har insett att det varöverflödigt ... och de har lärt sig något nytt.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: