Test 100.000 km: Dacia Duster 1,5 dCi 110 4×4 Laureate

Dacia Duster är den största säljaren hittills i år SUV. Men hur det kommer att bete sig i testet på 100.000 km? Att gissa, vi bad om en Dacia Duster 4x4 turbodiesel och vi har haft denna långtidstest. Vad har hänt i deras första 25.000 km?

för test av 100.000 km Dacia Duster(Känd i vissa Renault DusterSydamerikanska marknader) har vi valt den dyraste variant,kraftfull diesel Laureate (A Dacia fullföljandelädersäten!) och listan över alternativ 'butt'. Och ändå har viVi har sjunkit under 20.000 euro. vårDacia Duster 1,5 dCi 110 4x4 har ESP (270 euro extra -Hurkan vara -?), krom bodystyling (582 euro -Inkluderar hjulLegering 16 tum) och mittarmstöd (100 euro).

den todocamino vinner upprörande estetiskt, menDet är fortfarande måttliga 19,752 euro. Inte överraskandeFick Renault dotterbolag modellen och att kunderna måste vänta nästan sexmånader för att ta emot den. Och kör? Den första 25 tusen100 tusen testet kilometer km Dacia Duster äruppmuntrande, men vi måste fråga om de åkandede uthärda.

inuti Dacia Duster inte luktar mycket branär solen ger full: en stank som påminner om planen, denbara flaggskeppet i den rumänska företaget som påminner om EuropaEast. En av de vanligaste kritiken under denna testetlång Det är att relationer förändring ärför kort. "Den första växeln är för kort för attvardagliga ", sade han vår kollega Luis Guisado.

växlar också redskap bör vara merdefinieras för att förmedla större känsla av soliditet. Menden första växeln är så kort att det är något överlagt. denprincip ersätter växellådan, som i Volkswagen Iltis eller T3 syncro. På grund av denutvecklingen så kort av alla växlar, 125 km / t motornDacia Duster tur och inget mindre än 3000 varv. denhöga varvtal har orsakat konsumtion genomRedaktörer som har genomförts placeras i 8,0 liter100 km. En viss användare bör vara mellan 6,5 och 7liter.

En annan punkt i vår kollega Emilio Salmoral: denadress överkänslig den visas i kurvoruttalas. På fältet förvaltar Duster till överraskning: 205 mmclearance till marken och 30 grader av attack kommer att tilltalamånga lantbrukare och jägare, även om chassit kommer frånen liten bil (Renault Clio).

Men vi fortsätter med vårt test av 100.000 km DaciaDuster (Dacia Duster video)eftersom kommersiella spel den rumänska varumärkettydlig: rymligare än en Jimny eller Terios, vägbekvämare än en Lada Niva och merutnyttjas fält. den första genomgång av 15.000 kmDet kostar bara 134 euro. Tyvärr, en titt på den låga(Efter körning på vintern road Streck avsalt) är en besvikelse: korrosion allt. dettaÄven vi har sett i dyrare bilar. Men det är fortfarandetidigt att säga om det kommer att vara en ren estetisk eller gula fläcken leder tillnågot mer allvarligt.

I vilket fall som helst: Det här är den första Dacia inte köpabara priset utan också för att liknande, och utgör grunden för denvarumärke. Du kan inte erbjuda mer SUV för detta pris. vi ärönskar dig se hur det kommer att reagera i de återstående 75.000 kilometerDetta test av 100.000 km.