Testet Ford Focus 1,5 Duratorq TDCI 120CV Titan

Är 120 tillräckligt hästar med 1,5 liter i en diesel? För detta test noggrant läsa Ford Focus

Se upp för detta test Ford Focus TDCI 1,5 120 HP. Även förra året Ford Focus föll bland de 10 bäst säljande bilar i vårt land har alltid varit en av de större aktörerna på vår marknad, matchade på toppen i många år med rivaliserande par excellence, Renault Megane. Och om du letar efter en genomsnittlig bil storlek, motor, prestanda och underhåll har fokus alltid varit ett säkert värde. Och nu, med Ford Focus 1,5 TDCi 120 hk, ännu mer.

Euro 6-lagstiftningen har tvingat tillverkarna att använda den berömda 'nedskärningar' i dess mekaniska, syftar till att minska utsläppen. Men marknaden inte stöder antingen ett steg tillbaka i makt eller prestanda och ett bra exempel är den nya motorn i Focus som ersätter den tidigare 114 hk 1.6 TDCi. Det har minskat till 1500 cc cylindervolym, men har ökat sex hästar för att nå 120 hk.

Naturligtvis har det också minskad konsumtion, inte bara genom att minska förskjutning, men genom att införa vissa system såsom automatisk start och stopp av motorn. Med allt detta får godkänna en förbrukning på mindre än fyra liter per 100 km, för att vara exakt 3,8; vad som i verkligheten är i cirka fem liter. Enastående, särskilt om du kontrollera hur att gå.

 

Ford Focus 1,5 TDCi 120 hk (10)

 • Ford-Focus-TDCI-trekvarts-front

  Om du väljer denna färg 'Red Race' för kroppen måste du öka räkningen 230 euro.

 • Ford-Focus-TDCI-trekvarts bakåt

  Paket 'Lighting Sport' tar tonade bakrutor och strålkastare LED, bland annat.

 • Ford-Focus-TDCI-motor

  Här har du en av de nuvarande turbodieslar med bättre relation mellan förskjutning, makt och konsumtion marknaden.

 • Ford-Focus-TDCI-dash

  Alla mycket väl belägen, med en mycket modern och skenbar design. Kvalitet plast och mer korrekta inställningar.

 • Ford-Focus-TDCI-rygg

  Bakom det saknas utrymme för huvud och axlar.

 • Ford-Focus-TDCI-trunk

  Stammen är mindre än 400 liter, men det är mycket lönsam. Fälla sätena är inte lätt.

 • Ford-Focus-TDCI-system-skyddsdörrar

  Skyddssystem dörrar: när du öppnar dem, få denna sköld som döljer under nära. Det kostar 150 euro.

 • Ford-Focus-TDCI-screen-anslutning

  Radio CD + SYNC har 2 pekskärm 450 euro extra.

 • Ford-Focus-TDCI-anslutningar

  Du kan infoga en penna-enhet eller ett SD-kort.

 • Ford-Focus-TDCI knappar

  Knappar på vänster har du den uppvärmda ratten (150 euro).

Och är att Ford Focus 1,5 TDCi 120 hk Den visar en felaktig dynamiken i sin förskjutnings och kraft accelerationer, linjär, utan en turbo att sparka till handling; och särskilt i återvinningar på långa marscher och upp till 4000 rpm. Med hänsyn till att på en sjätte vid 120 km / t, circularás vid 2200 varv per minut, varje omkörning under denna hastighet i en lägre växel kommer att vara en vind.

Dessutom är nivån på vibrationer och ljud mycket innehåll, så reser med honom är mycket trevligt. Sann dämpning kan vara mjukare, men kompromissen mellan komfort ombord och gungar inneslutning har också verkade mycket balanserat och lämpligt. Dess chassi lyckas kombinera dynamik och komfort och kommunikativ styrningen är förvånansvärt exakt. Det plumbed mycket snabb och smidig och exakt i långsammare svängar och trånga hörn.

Allt detta får sällskap av en cAmbio sexväxlad manuell och god kontakt med korta avstånd och exakta inför, vilket bidrar till den stora körupplevelsen som förmedlar totalt sett turbodiesel version.

Inuti ingenting förändras över andra versioner och enda punkten skulle förbättra bredden för baksätespassagerarna och makt fällbara säten med en enda gest.

Förresten, uppmärksamhet på priset, eftersom även om du ser i databladet är den officiella, kan du rabatt Ford cirka 6000 euro, så att du kan ha denna TDCi 120 hk butt av utrustning för cirka 20.000 euro . Det sista skälet att rekommendera att värden och du försöker innan du väljer någon annan kompakt ... 

Och om du undrar ... titta på vår bil recommender

slutsats

bäst

dynamiska prestanda och anslutningssystem, låg strömförbrukning.

värst

Bredd för baksätespassagerarna och makt fällbara säten med en enda gest.